Her Bali Blog #24 - Mango Heaven

3๋…„ ์ „

๐Ÿ•Š โ‹†Dear Steemians, Friends and Familyโ‹† ๐Ÿ•Š

Wherever in the world you are and whatever you do, feel greeted and hugged. Welcome to my Bali-Diary: Life on the Island of Gods!


๐ŸŒบ๐ŸŒบ๐ŸŒบ


Okky-413.jpg

As you all know, I live on this beautiful tropical island and I love to eat fresh tropical fruits every day. One of my all-time favorites is mango, itโ€™s too delicious to describe it with words. Its taste can make me happy in an instant, itโ€™s kinda magical.

Okky-412.jpg

You can get mangos all year in Bali. However, quality and prices vary strongly. Mango season usually lasts from July until November - it should, at least, climate has become more and more unpredictable in the last years. But hey, if you ask Trump, climate change is a hoaxโ€ฆ๐ŸŽ…

Okky-416.jpg

Okky-417.jpg


Anyways, I cut my mango successfully without even hurting myself. Now, Iโ€™ll enjoy it before I go to work. Awesome start into the day! Itโ€™s pretty sunny, by the way, looks like there wonโ€™t be rain, I am really happy.

Now itโ€™s your turn: What is your favorite local fruit from where you live?

Okky-420.jpg



๐Ÿจ ๐ŸŒท ๐“š๐“ฒ๐“ผ๐“ผ๐“ฎ๐“ผ & ๐“—๐“พ๐“ฐ๐“ผ๐ŸŒท๐Ÿจ

okky.png



VERSI BAHASA



๐Ÿ•Š โ‹†Dear Steemians, Friends and Familyโ‹† ๐Ÿ•Š

Dimanapun kalian berada dan apapun yang kalian lakukan, selamat datang di buku harian Bali aku: Life on the Island of Gods!



๐ŸŒบ๐ŸŒบ๐ŸŒบ


Okky-413.jpg

Seperti yang kalian tahu, aku tinggal di pulau yang sangat indah dan aku suka makan buah-buahan yang segar setiap hari. Salah satu buah favorit aku adalah mangga, ini terlalu enak sampai susah dijelasin. Rasanya bisa bikin aku bahagia seketika, kayak sihir.

Okky-412.jpg

Kamu bisa dapat mangga sepanjang tahun di Bali. Tapi, kualitas dan harga selalu berbeda. Musim mangga biasanya dari Juli sampai November โ€“ seharusnya, setidaknya, cuaca sudah makin tidak bisa ditembak akhir-akhir ini. Tapi hey, kalau kalian tanya Trump, perubahan iklim itu hanya gosip ajaโ€ฆ๐ŸŽ…

Okky-416.jpg

Okky-417.jpg


Yaudah, aku berhasil motong mangga aku tanpa melukai diri sendiri. Sekarang, aku mau menikmati mangga ini sebelum pergi kerja. Mengawali hari dengan baik! Ngomong-ngomong, cuacanya agak cerah, kayaknya sih nggak akan hujan, aku senang.

Sekarang giliran kalian: Apa buah lokal yang favorit kalian?

Okky-420.jpg



๐Ÿจ ๐ŸŒท ๐“Ÿ๐“ฎ๐“ต๐“พ๐“ด & ๐“’๐“ฒ๐“พ๐“ถ ๐ŸŒท๐Ÿจ

okky.png

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT
Sort Order: ย trending
ย  ยท ย 3๋…„ ์ „

Loving Mangos, too! Enjoy!
Apart from that: Coconut, Jackfruit, Durian (yes, westerners can like Durian!), Papaya
What I also liked in Indonesia were the 'Salak' fruits. I don't see them too often here in Thailand.

you are so pretty! (and thanks for the tips)

ยท
ย  ยท ย 3๋…„ ์ „

I ยดm in heaven with MANGO

ยท
ย  ยท ย 3๋…„ ์ „

Nice! and the mangoes look good too, cheers.

ยท

I'm in Mexico right now. Lots of fruits grow here, including mango. Avocados are one of the best things that grow here, Mexicans call them aguacates. Something I didn't know until last year was that they also grow soursop here, which you would know as sirsak, but Mexicans call it guanabana. Haha, funny names, no?

ยท
ย  ยท ย 3๋…„ ์ „

Wow, Mexico is a place I wanna go to as well someday. Have fun! And yes, lots of funny names :-)

ย  ยท ย 3๋…„ ์ „

Where I live, in central Texas, they grow some fantastic Pink Lady apples.

ย  ยท ย 3๋…„ ์ „

Saya suka mangga terlebih mangga madu