Picike Poloniex körkép 2019.10.16!

지난달

Ha tolnák menne, nem tolják, nem is megy!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, nem sikerült a fekete parabolikus ívek által kirajzolt területen belül maradva pozitív kiugrást elérni, mivel megérkezett az a határozottabb 3. gyertya, ami ha nem érkezik maradunk a fekete parabolikus ív és a sokáig kitartó 8,250$-os fekete támasz fölött.
Ha javítani szeretnénk, első lépés a 8,250$-os jelen állás szerint ellenállás határozott átlépése, amivel a világoskék csökkenő éket is el kellene hagyjuk. Tehát gyors és határozott megoldásra van szükség, ellenkező esetben marad a 7,770$-os támaszt irányába tartó, néha kisebb lendületet kapó araszolás!
Az utóbbi kettő rózsaszín nyíllal megjelölt zuhanó gyertya, a kettő határozott leszúrásából kiindulva, sikeres pozitív megoldásban reménykedek. Ezt a pozitív várakozást a volume oszlopoknál immár rendszeres nagyobb eladó nyomása, a tegnapi gyertyát sőt az utolsó előtti rózsaszín nyíllal jelölt visszaesést egyaránt csak kis mértékben támogatta, tehát ha a tegnapelőtt nem alszanak be a bikák már megoldást születhetett volna.
A jelen helyzetből kihozható utólagos megoldáshoz, már egy adag szerencsére is szükségünk lesz, de mivel ez nem szerencsejáték, talán az ékből, a leszúrásokból és a 3 egymást követő, egyre kisebb csökkenő nyomásból és abból, hogy a volume kisebb kiugrása, csak kisebb eladói támogatottságot mutat, talán lehetnek pozitív várakozásaink!
Ha nem járunk sikerrel, akkor sem kell bánkódni, mivel a hetek óta zajló oldalazó mozgás, rámutat arra hogy milyen nagy a bizonytalansága, ennek az okát nem tudjuk, azt viszont sejtjük hogy nem néhány száz dolláros elmozdulás lesz ennek a vége!
Százalékos arányban a 24.-ei határozott zuhanás, illetve az azt követő hetekre elnyújtott oldalazó mozgás 60-65%-os csökkenő irányú folytatásra utal, tehát ha itt az órás lehetőségek terén nem sikerül eredményeket elérni, akkor a 7,770$-os támasz környékén 75%-ra növekedett csökkenő irányú folytatás lehetőségével se számítsunk sok jóra!

"4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés."

Napos: tegnap sem született megoldás, ami egyre inkább kiveszi a szelet az ékből felfelé kilépés lehetőségekből! A tegnapi körkép címében is utaltam az idén áprilisban 4k-s szinten kezdődő, majd 14k-s magasságban végződő bullrunt megelőző időszakban tapasztalt bizonytalanság, ami hitehagyottá tett sokakat. Ez a hitehagyottság kezd most is szárnyra kapni, amire kicsivel nagyobb esély van itt 8k környékén, viszont az eladói igyekezet még az áprilist megelőző időszaknál is rosszabb. Oké itt lehetne mondani, hogy lehet rosszabb állapotban az eladói szándék, ha folyamatosan csökken az ár! Ennek magyarázata a vevői oldalon keresendő, amely oldal habár a füle botját sem mozdítja annak érdekében, hogy pozitív megoldás szülessen, de egy olyan 25k környéki szinten tanyázik, ahol ha megkapja a marci kilövési engedélyt és napon belül sikerül 30k fölé megérkezni, készülhetünk az ujabb méreteit tekintve kisebb, de eredményes folytatásra!
A volume oszlopok még mindig nem hozzák azt az alacsony teljesítményt, ami egy jelentősebb elmozdulás előjele lehet! Rsi csíkok pedig kezdik megunni a felső zónában kialakult, vevő által sajnos nem támogatott eredménytelen várakozást, tehát ideje lenne lépni!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ezt a két chartott tegnap kihagytam, mivel annyira nem történik semmi és most sem ezért teszek kitérőt, mert valami változás történt! Longs charton felvázolásra került egy fej-váll alakzat, aminek ezen a charton nem sok jelentősége van, de mivel itt van és sosem tudható hol találunk rá a megoldásra, talán elősegíti a gondolkodást! Tehát ennek még szüksége van egy jobboldali vállra, ami azt feltételezi hogy nagyjából 2k-s erősödésre lehet számítani és mivel ezzel az erősödéssel határozat vissza-tesztet kaphat a piros támasz, sajnos az alakzat sikeréhez is hozzájárulhat. Viszont ez a 2k-s erősödés nagyon jó segítség lehet, a napos idősík kék ékéből történő kilépésnél, amit ha elmulasztunk, tehát a vevők nem lovagolják meg a lehetőséget, miközben itt longs charton konkretizálódik a jobb váll és megkezdődik a vállvonal irányába történő mozgás, akkor kezdhetünk izgulni és felkészültünk az ár 6k-s szintet megközelítő bezuhanására!
Shorts oldalon a szept.23.-ai bakkt indulást követően határozat csökkenés kezdődött, majd miután megérkezett a szőke támasz zónába, nem hozta azt a határozott zónából visszafordulás, amiből arra lehetett volna következtetni, hogy az eladói szándékok uralhatják a piacot. Viszont ahogy látjuk nem is kellett uralják a helyzetet, amit nagy részben köszönhetünk a határidős piacok megjelenésének, ahol elég jól spekulálni és máris arra megy az ár amerre szeretnék! Tehát a Bitcoin jelenleg egy kiszáradt sivatagi oázis, ami várja az esőt, de ennél is jobban várja a határozott szándékkal rendelkező, jelenleg eltévedt és az oázis Irányába tartó szerencselovagokat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/wHc1j7wQ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WbY3nB3a/

"Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/9BCWFShL/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/kZSnBNqm/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/JUFJIdY4/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/LERCa373/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/WY9CLwKR/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT