Picike Poloniex körkép 2019.10.17!

지난달

Sokadik lehetőség, de hol fogy el a türelem!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, nem toltuk, nem éltünk a parabolikus lehetőséggel, ennek más végeredménye nem lehet, mint tovább csökkenő mozgás.
Tegnap egy egészen más világoskék ék lehetőséggel próbálkoztam, amiből kihagytam a 11.-ei zöld ellenállásra felszúrást, mint utólag kiderült hiba volt, most bevesszük a játékba és hasonló, de meredekebb ékkel próbálkozunk!
Ebben az ékben, akár a 7,400$-os szintre is visszanézhetünk, de szerintem a 7,770$-os támasz környékén megoldást találunk! Ez a megoldás lehet egy egyszerű a kék nyíllal felvázolt határozott tovább zuhanás, esetleg az ékhez alkalmazkodó támasz érintést követő szintén határozottabb visszafordulás.
Visszafordulás esetén a 8,250$-os fekete ellenállás környéke, hasonlóan mint az utóbbi hétben ismét akadályt jelenthet! Viszont ha ezt az akadályt első nekifutásból határozottan sikerülne átlépni, majd szintén határozott mozdulatokkal vissza-tesztelni, ismét elővehetjük a 9k-s gondolatokat, de a 9k-s célvonal előtt lesz még egy zöld ellenállás, a 3 hetes oldalazó mozgás felső szintje.
Furcsállom hogy a megszokott nagyobb piros volume kiugrás nem jelentkezik, ennek a tegnap délutáni 200$-os határozott visszalépésnél kellett volna jelentkezni, helyette jött 2 kisebb oszlop, aminek jelentősége mégse olyan mint egy nagyobb határozott jelzésértékű kiugrásnak. Tehát lehet itt még érdekesség, a nagyobb piros volume megjelenés esetén, valószínű ebből táplálkozhatna a kék nyíllal felvázolt határozottságot csökkenési lehetőség.
Ha a 3 hetes oldalazó mozgást megelőző, határozott zuhanást előre vetítjük, akkor 2k-s folytatással nézhetünk szembe, így már lenne egy a napos idősík emelkedő trendvonalát megcélzó 6,500$ környéki célszintünk, illetve egy eltévedt leszúrással a 6,180$-os 2017-es történetre visszanéző támasz is szerepet kaphat!

4 órás idősík: a 19-es ciklus nagyjából 3 nap múlva zárható, amit akár az utóbbi hegyes csökkenő ékben is követhetünk, de ha kivesszük a csökkenő háromszöget, illetve ezt az éket, akkor egy széles oldalazó sávban mozgással is felvázolható az utóbbi 20-25 nap történése. Viszont ez a 20-25 nap rámutat arra az óriási bakkt indulását követően kialakult bizonytalansága, amivel nem nagyon tudunk mit kezdeni és a legnagyobb baj hogy talán nem is akarunk mit kezdeni! A zöld határozott görbét kitöltő történetből 2. nekifutásra sem lesz semmi, marad a 20-as lehetőség, ami talán sikeresebb küldetést eredményez, de az sem kizárt 3. lapos körre is szükségünk lesz, novemberre áttolt megoldási kényszerrel.

Napos: az órás idősík jelen állás szerinti 8,250$-os fekete ellenállásra, itt napos idősíkon egy szürke zóna alsó szintjét jelenti, amin sajnos a 24.-ei határozott zuhanó gyertya átnézett. Tehát ennek a szürke támasz zónának az lett volna a feladata, hogy megfogja a 24.-ei gyertyát, majd következő nap vagy néhány napos gondolkodást követően, a zuhanó gyertyánál látható határozottsággal adjunk egy hasonló határozott kiugró választ!
Utólag visszanézve, a mögöttünk hagyott 3 hetes oldalazással talán még szerencsénk is lehet, mivel ha lett volna szándék határozott tovább csökkenő mozgásra, azzal a fekete nyíllal megjelölt fordulatot megelőzően élnek és megcélozzák 6k környékét!
A fekete nyíllal megjelölt fordulatot követően, csak kisebb 1k-s erősödést sikerült összevakarni, ami sajnos nem jutott át a szürke zónán és azzal hogy csökkenő irányba ismételten kiléptünk, ugyanazzal a veszélyes szituációval állunk szemben, mint ami a fekete nyilat megelőző történet is jelzett!
Tehát egyáltalán nem kell csodálkozni azon, ha a szürke zónából visszafordulás, további 2k-s csökkenő folytatást eredményez!
Ezt a határozott zuhanást az alacsony volume még mindig nem jelzi, tehet előfordulhat olyan forgatókönyv, hogy a sárga támaszt csak megkarcoljuk, majd maradunk és a 4. hetet is oldalazásban zárjuk.
Az rsi pedig alkalmazkodván a helyzethez, megindult egy kényelmes tempóval csökkenő irányba, ez még akkor sem probléma ha megérkezünk az alsó zónába, feltéve hogy ezt a megérkezést, a gyertyák határozott csökkenő mozgással nem támogatják.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal tegnapi gyertyája elég látványosan felszúrt az 50-es mozgóátlagra, ami a jobboldali vállhoz szükséges erősödésnek nem igazán felel meg. Viszont elég veszélyes ez a szituáció, mivel ha visszatekintünk a piros körrel megjelölt áprilisi történésekre, ott is volt egy a 2 fekete nyíllal megjelölt hasonló felszúrás, aminek sajnos elég brutális folytatása következett, de szerencsére csak a pozíció számok tekintetében, az árra negatívan nem tudod hatni. Tehát a fej-váll forma 4k-s mélységét jelző lehetőség komollyá is válhat, ahol már csak abban bízhatunk, hogy a 22k környéki zöld és fekete támaszok teszik a dolgukat!
Shorts oldalon ennél az áprilisi történetnél már benne voltunk egy határozat emelkedésben, ami szintén nem tudod hatást gyakorolni az árra, sőt miután longs oldalon április végén ledobták a vasmacskát, ez az oldal sem élt a lehetőséggel vagy nem hagyták kibontakozni, azok a bizonyos fedezet nélküli megbízások kitakarításával. A jelen szituba, legalábbis itt eladói oldalon, semmi pozitívumot nem lehet belelátni, talán a szürke támasz zóna jelenthet megoldást, viszont ezzel a hosszú várakozással a zónából visszafordulás lehetősége már nem játszik, sőt ugyanaz a szitu, mint a napos idősík zuhanást követő 3 hetes oldalazásánál!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/jKIH3xpc/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ctRHfszr/

"Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/oavLm3Qd/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/J05TrHX0/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/I2Qn5k1v/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/6QMDBiih/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/KebNImgw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/hAIlT3N0/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT