Picike Poloniex körkép 2019.10.18!

지난달

Öveket bekötni hétvége előtt!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, úgy néz ki ragaszkodunk az ékhez, amelyből az éjjel megvolt a felfelé kilépési lehetőség , de nem éltünk ezzel a lehetőséggel és a tegnap felvázolt kék nyilat követő mozgással újra lefelé vettük az irányt! Az éjjeli akciót kicsivel nagyobb volume kiugrás támogatta, mint a tegnapi csökkenő irányú mozgást, de mégis elmaradt azoktól a nagyobb tüskéktől, amellyel utoljára 11.-én találkoztunk. Tehát egy barátságosnak látszó módon igyekszünk az ék keretein belül mozogni, remélhetőleg ez a 7,770$ környéki visszafordulási lehetőségnél megváltozik, főleg azzal hogy a piros tüskéket zöld tüskékre cseréljük!
Viszont megérkeztünk egy problémás ponthoz, ami egy két-három napos probléma is lehet, gondolom világos hogy itt a hétvégére gondolok! Már múlt pénteken is forexes hasonlattal éltem, ugyanis szokásos péntek délutáni punnyadós mozgást láthattuk, lassan tovább csökkenő, de enyhe fordulatra utaló mozgást kialakítva. Itt annyi a különbség, hogy hétvégén is lehetne nagyot fordítani, pontosabban mégsem lehet, köszönhetően a Bitcoin futures lehetőségnek!
Futures charton a két héttel ezelőtti nagyobb résen kívül, zökkenőmentes volt a következő heti átlépés, amelyek így közösen megerősítettek egy durván ezer dollár széles sávot! Tehát ha az-az elfogadod, hogy rés nem maradhat nyitva, akkor már problémás lehet a folytatás, ugyanis van egy 7,175$-os alsó szinttel rendelkező résünk, amelynek a problémáját ha sikerülne megoldani, akkor már csak egy 12k magasságában tátongó 400$-os rés marad nyitva!
Az éken belüli mozgással ez a 7,175$-os szint reálisan nem elérhető, tehát a durva megoldásra van szükségünk, hozni egy hétvégi átlag 500$-os csökkenő irányú rést! Ez azt jelentené, hogy a pénteki hangulatra felülre, tovább csorgunk a 7,770$-os támasz környékére, majd a szombatot, esetleg vasárnap egy részét kibekkelve, végül megkoronáznánk egy nagyjából 500$-os rést eredményező határozat csökkenő mozgással! Ezt persze a hétfő nyitáskor még ki kellene egészíteni a lendület általi néhány száz dolláros további csökkenéssel, mindezt annak érdekében, hogy már csak egy édes problémát okozó 12k magasságában tátongó rés maradjon szabadon! Viszont egy ilyen lendületes csökkenő irányú akciósorozattal nagyobbat is bukhatunk, például a 6k környékére történő sokak által várt megérkezéssel!
Összefoglalva, nem tudjuk melyik a helyes megoldás, de vannak olyan jelzések, amelyek azt mondják erről a 8k környéki szintről megoldható a fordulat, ennek azonban ellentmond a vevői oldal várakozó álláspontja, de az eladói aktivitás sem indokolja az ár további csökkentését (ide nem beleszámolandó a határidős piacok hétközi történései)!

"4 órás idősík: a 19-es ciklus nagyjából 3 nap múlva zárható(okt.20.), amit akár az utóbbi hegyes csökkenő ékben is követhetünk, de ha kivesszük a csökkenő háromszöget, illetve ezt az éket, akkor egy széles oldalazó sávban mozgással is felvázolható az utóbbi 20-25 nap történése. Viszont ez a 20-25 nap rámutat arra az óriási bakkt indulását követően kialakult bizonytalansága, amivel nem nagyon tudunk mit kezdeni és a legnagyobb baj hogy talán nem is akarunk mit kezdeni! A zöld határozott görbét kitöltő történetből 2. nekifutásra sem lesz semmi, marad a 20-as lehetőség, ami talán sikeresebb küldetést eredményez, de az sem kizárt 3. lapos körre is szükségünk lesz, novemberre áttolt megoldási kényszerrel."

Napos: az órás idősíkon boncolgatott gondolat, ami csökkenő irányú folytatásról és a Bitcoin futures 7,175$-os résének eltüntetésére szól, sajnos a szürke zónában történt 11.-ei fordulattal, illetve a pár nappal ezelőtti kilépéssel is alátámasztható, viszont a napos lehetőségek kívánják a minimum 6k-s mélységet!
A 12k környéki célzóna, a fekete nyíllal megjelölt fordulatot követően és a kék ék által felkínált lehetőséggel élve, még mindig nem elvetendő lehetőség, de mint látjuk a mozgás erősen arra gyúr, hogy ez a lehetőség meghiúsuljon.
Ha a futures chart alsó rését ebben az ékben maradva szeretnénk eltüntetni, akkor még bő 10 napot csúszhat a történet, viszont a kék támasz ismételt elérésével, könnyen kinyílhat a 6k-s kapu! Egy ilyen időhúzós folytatás helyett, választható a gyorsabb és esetleg napos szinten is nagyobb lesszúrást kialakító határozott visszaesés, kielégítve minden csökkenő irányú igényt, amivel nagyjából ugyanazt érhetnénk el mint a 2018 február 6.-ai korrekciós történet lezárásával. De hogy ezt követően, élünk a lehetőséggel vagy mint a 2018 feb.20-máj.5. dupla tetővel 11,700$ környékén ismét megreked a történet, az egy újabb nagy kérdés!
A júniusi 14k csúcs elérését követően nem véletlenül ijesztgettem 5-6k-s szintekre történő visszalépés lehetőségével, de mivel a Hyperwavet követő kezdeti lendületes visszaesés elmaradt, felmerült a továbblépés lehetősége, ami sajnos 13k magasságában megrekedt és jött egy 9k-t megcélzó visszaesés.
Tehát ez a kék ék egy lassan 4 hónapos történet, de a lehetőség adott 5 hónaposra hízásra is vagy akár az éket kimaxoló karácsonyig elnyújtott rétes! Szerintem a megoldás egyszerű vagy élni az ék által felkínált lehetőséggel vagy határozott mozdulatokkal folytatni lefelé és egy napos szinten is jelentőséggel bíró lesszórással, jelezni a fordulási szándékot!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon a tegnap előtti felszúrás követően sem lettünk okosabbak, ezt akár szerencsének is vehetjük, mert ha az órás és napos idősíkon felvázolt csökkenő irányú lehetőségekkel élünk, akkor annak kitűnő táptalaja lenne, ez a longs oldali 4k-s aktivitás csökkenési lehetőség.
Shorts oldal továbbra is vak homály uralkodik, fekete támaszból, támasz zónából történő hirtelen visszafordulás elmaradásából, esetleg a rózsaszín nyíllal felvázolt lehetőségből, gondolhatunk tovább csökkenő folytatásra, viszont a longs oldali sorozatos helyzetkihasználások elmaradásai megbosszulhatják magukat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/qotSujKq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/wPpuyXqy/

"Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/pqz3JJZO/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/xGY0aLFV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/XKcMzrwW/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/6QMDBiih/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/gpBJR0pd/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/J8efkP5q/
https://www.tradingview.com/x/I8epBJt5/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT
Sort Order:  trending

Hello cryptoparaszt!

Congratulations! This post has been randomly Resteemed! For a chance to get more of your content resteemed join the Steem Engine Team