Picike Poloniex körkép 2019.10.20!

24일 전

Határozott fordulat vagy marad a vészforgatókönyv!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, a kék ékből tegnap délután kiléptünk, amit sajnos kisebb bizonytalanság előzött meg és az első gyertyával nem is sikerült, de a 14 órás gyertya, a 200$-os kiugrásával már jó lehet valamire. Ezt a délutáni kiugrást sajnos egy lassú lefolyású csökkenő mozgás követte, tehát világossá vált hogy a rózsaszínnel felvázolt 8,250$-os ellenállást átlépő mozgásra még várnunk kell!
Nem számítottunk erre az éket elhagyó kiugrásra, de így alakult ehhez kell alkalmazkodni. A kiugrás követő lassú visszacsorgás eleget tehet az éket vissza-tesztelő mozgásnak, illetve egy fordított fej-váll lehetőségben is jó szerepet tudna betölteni, már csak az a kérdés, ezt a mai nap folyamán 8,100$ környékére történő erősödés követi, majd a váll vonalról kisebb visszanézés következik.
Ha azt szeretnénk hogy a Bitcoin futures charton rés mentes legyen az átlépés, akkor a jelenlegi, pontosabban 7.960$-os szint környékén kell mozogjunk! Függőleges szaggatott vonallal jelöltem a hétfői nyitást, eddig kellene egy szűk 50-100$-os sávban oldalazással kihúzni és ez a sáv alkalmas lehet arra a szerepre, amit a váll vonalról vissza-tesztelve hozzájárulna a fordított fej-váll 8,400$ környékét elérő sikeréhez!
8,500$-os színt alatt van egy szűk 100$-os ellenállási zóna, amit nem csak a fej-vállal, hanem az ékből kilépés maximálisan elérhető szintjeként is kezelhetünk, viszont ezzel nem oldódik meg a továbblépés problémája, ahhoz a 8,250$-os akkori mozgást szerinti támaszra is szükségünk lehet.
A volume oszlopoknál ezen a héten kimaradt a nagyobb piros kiugrás, voltak kisebbek azok az ékben csökkenést segítették, de nem biztos hogy ezt a mostani 8,400$ környékére megérkezést, nem egy ilyen nagyobb volume kiugrás fogja keresztbe húzni.
Összefoglalva, annak örülnék, ha a hétfői átlépés résmentes lenne, de ha mindenképp résre van szükségünk, akkor az csökkenő irányú legyen! Ettől függetlenül, nem örülnék, ha egy csökkenő irányú folytatás, az ékből kilépés sikertelenségéhez vezetne!

"4 órás idősík: a 19-es ciklus nagyjából 3 nap múlva zárható(okt.20.), amit akár az utóbbi hegyes csökkenő ékben is követhetünk, de ha kivesszük a csökkenő háromszöget, illetve ezt az éket, akkor egy széles oldalazó sávban mozgással is felvázolható az utóbbi 20-25 nap történése. Viszont ez a 20-25 nap rámutat arra az óriási bakkt indulását követően kialakult bizonytalansága, amivel nem nagyon tudunk mit kezdeni és a legnagyobb baj hogy talán nem is akarunk mit kezdeni! A zöld határozott görbét kitöltő történetből 2. nekifutásra sem lesz semmi, marad a 20-as lehetőség, ami talán sikeresebb küldetést eredményez, de az sem kizárt 3. lapos körre is szükségünk lesz, novemberre áttolt megoldási kényszerrel."

Napos: pár nap, talán egy hét és a mozgóátlagok DeadCross-hoz, tehát a halálkereszthez érünk, ez a momentum nem túl örömteli, mivel ez a tovább csökkenő mozgásnak egy elég komoly jelzése.
Április 23.-án, miután megtörtént a GoldenCross, tehát az aranykereszt, néhány napos várakozás után lendületbe jött a mozgás, aminek végeredménye 14k-s júni.26.-ai csúcs! Az arany keresztet megelőzően, fekete nyíllal jelölve láthatunk egy szép kiugrást, tulajdonképpen ez már előjele volt a pozitív folytatásnak, erre azonban bőven egy hónapot kellett várjunk!
A mostani szituáció, ellentétes irányba, de hasonlít az április környéki történésekre, megvan a határozott visszaesés, illetve az ezt követő hány nap múlva 1 hónapos oldalazó mozgás. A jelenlegi történések, habár hasonlítanak az április környékire, mégis sokkal lassabb lefolyású és az eladói oldalon se látom annak minimális jeleit sem, hogy felkészülnének egy esetleg 4,200$ környékét megcélzó folytatásra.
A 4,200$ környéki célszintet egy csökkenő irányú háromszögből lehet elővarázsolni, ezzel a háromszöggel is vannak bajok, méghozzá hogy ellentétes az azt megelőző 10k-s hullámmal, ettől függetlenül még sikerrel járhat, de ez ellentétes irány gyengíti az erejét, a gyengeség abban merülhet ki, hogy a jelenlegi oldalazó mozgás alsó szintjénél kifullad a további csökkenés. Ha a csökkenő irányú háromszög mégis jónak bizonyul és célba vesszük 4,200$ környékét, akkor tulajdonképpen ezt az ellenállást vesszük célba, aminek sajnos április közepén kihagytuk a vissza-tesztelését és habár szép siker a 14k, de egy ilyen kihagyott áprilisi történés is lehet majd felelős azért, hogy a 14k-s csúccsal bezárult a 2019-es kapu.
Tehát ezt a napos újrarajzolt vészforgatókönyvet kellene elkerülni , ehhez azonban az órás idősík néhány apróságának jól kellene elsülni, illetve ha a keresztet szeretnénk elkerülni, ahhoz egy brutálisan határozott 2k-s kiugrással indított emelkedésre lenne szükségünk!
Az én stratégiám 7,500$-os kezdőszinttel a 2017 év végén látható csökkenő trendre volt ráépítve, illetve ez átcsúszott 2018 februári utolsó 3,600$-os nyitásig. Viszont ez a stratégia 14k-s csúccsal nem tudott kifutni és hogy ne vesszen el a haszon, a várakozásokat alulmúlva, de halálkereszt esetén, elengedjük a történetet és az így is jelentős haszonnal felépítek egy új stratégiát. Ez a stratégia ugyanaz lesz mint a 2017-es, tehát a halálkereszt időpontjában látható szinten, megnyílik az első pozíció, itt jöhetne a kérdés egy nyilvánvalóan csökken irányú folytatásra, miért nyitok rá vételi pozíciót? Erre a legmegfelelőbb válasz a bizonytalanság, tehát bizonytalanok vagyunk abban, hogy valóban csökkenő irányú lesz-e a folytatás, stop szintet pedig azért nem alkalmazunk, mivel a befektetésre szánt összegnek csak 1/5 kerül pozícióba, tehát ennek a stratégiának, pontosabban a végső haszonnak csak használ, ha valóban 4,200$ környékét elérő lesz a folytatás!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ez a longs oldali charton látható fordított fej-váll lehetőség, lehetne sikere a napos idősíkon felvázolt vészforgatókönyvnek, de az igazi problémák a 20k alatti zónában kezdődhetnének. Ebbe az alsó zónába nagyon hirtelen kellene megérkezünk, főleg akkor ha egy héten belül, a szintén napos idősíkra felvázolt csökkenő folytatás lehetőségével nézünk szembe!
A jelenlegi shorts oldali mozgás is ellene szól a napos idősík vészforgatókönyvének! Ennek veszélyét akkor tartanám reálisnak, ha minimum a 20k környéki zónában tartózkodnánk jelenleg, majd hirtelen 30k-ra sikerülne felugrani és nem egy támasz zónában, egy támasz alatt 8,800 környékén mozognának.
Tehát se egyik, se másik oldal mozgása nem arra utal, hogy valami katasztrofális folytatással kellene szembenézzünk, viszont arra se, hogy pozitív értelemben megoldódik a sokismeretlenes egyenlet!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/4kYZoW2x/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/sZLQVNtW/

"Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/SgOz8oKi/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/DsT5Ciq4/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/f76OIgmD/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/6QMDBiih/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/gpBJR0pd/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/J8efkP5q/
https://www.tradingview.com/x/I8epBJt5/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT