Picike Poloniex körkép 2019.10.21!

지난달

Jó, de még nagyon kevés!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, a szombati éket visszatesztelő mozgásnak szerencsére jó vége lett, de még nem érte el a célját, azt a célt, amit remélhetőleg sikerül túlteljesíteni. A fej-váll lehetőség szempontjából is sikeres a tegnap délutáni határozott emelkedés, de ez is elmarad a 8,400$-os céltól. És itt van még a csütörtökön felvázolt kék és rózsaszín nyilak általi folytatási lehetőség, ahol a rózsaszín lett a befutó, nagyjából a tervek szerinti vasárnap délutáni lendületes emelkedéssel.
Itt az elején ki is térhetünk a Bitcoin Future chartra, ahhoz sajnos kinyitottunk egy 300$-os csökkenő irányú rést, azért sajnos mert nagy valószínűséggel ezt most a 7,945$-os szintre történő visszanézéssel be kell tömni!
Azzal ha most belekezdünk egy csökken irányú 300$-os mozgásba, elég veszélyes játékot játszunk, mivel kivesszük a szelet abból a vasárnap délutáni vitorlából, amit a továbblépés szempontjából a hasznunkra tudnánk váltani.
A vasárnapi történet, a 8,293$-os szintre történő felszúrással zárult, tehát épphogy megcsíptük a 8,250$-s fontosnak tűnő fekete ellenállást, de végül alatta sikerült zárni és egy halvány korrekciót is sikerült összehozni. Ebből araszolunk most ismét a 8,250$-os ellenállás irányába, ahol egyenlőre jól kinéző emelkedő háromszög kezd kialakulni, ami segítség lehet a fekete ellenállás átlépésénél.
Utólag megnézve, a szürke ellenállási zónát el nem érő vasárnapi lendület, ezzel a fél sikerrel talán még jót is tett, mivel egy a zónából történő határozott visszafordulás, hipp-hopp sikeresen eltüntette volna a Futures charton kialakult rést! Természetesen a hipp-hopp visszalépés lehetőség még mindig fennáll, főleg ha a fekete ellenállás alatti háromszög csak a zónáig segíti fel az árat. Illetve ezt a rést eltüntető nem kicsi visszanézés, sajnos egy nagyobb veszélyt is rejtegethet, méghozzá, mivel a szeptember 25. óta nyújtózkodó oldalazó sáv, alsó szintjét elég jól megközelítenénk, ahol ha hiba csúszik a gépezetben és a lendület okán, nem csak a 7,945$-os szintig nézünk vissza, akkor a lassan 4 hetes oldalazó sávunk, kinyithatja a csökkenő irányú 2k-s kaput. Tehát ha most elérjük a szürke ellenállási zónát és az abból visszanéző mozgás, nem akad fenn a 8,250$-os fekete támaszom, akkor a résnek problémája kerülhet megoldásra, de reméljük semmi több!

4 órás idősík: a 19-es ciklus sem hozott megoldást, tehát a zöld méretes görbe, az eredetileg 18-as ciklusban várt megoldása helyett, a múlt heti sikertelenség okán a 20.-ra költözik. Ekkora méretes kiugrásszerű emelkedésre, főleg a napos idősík halálkereszt elmaradása okán kellene rágyúrni, kisebb sikerrel, de izzadságszagúan is megoldás születhet, mindenesetre a mögöttünk hagyott 2 lapos ciklussal, illetve az azt megelőző 2k-s határozat visszalépéssel, az áremelkedés kialakulásának kisebb az esélye! Tehát ha a 20-as ciklusban megoldás születik, az szinte biztosan egy látványos mutatvány lesz, ha mégsem és tovább nyúlik a rétes, az egy laposabb ciklust eredményezve még jobb növelné, az amúgy sem kicsi feszültséget.

Napos: tegnap hosszúra sikeredett a napos kitérő, főleg a stratégia újbóli megnyitásának lehetősége okán, viszont a tegnap délutáni határozott erősödésszerűség, habár még jóval elmarad attól, ami a mozgóátlagok keresztjét megakadályozhatja, de kezdő lépésnek megteszi és itt az új hét, ami kinyithatja a lehetőségek tárházát!
Itt napos nézetben egy jóval szélesebb és problémásabb zónát kellene átlépni, mint az órás idősíkon akadály lehet, de mindkettő sikere szükséges ahhoz, hogy elkerülhető legyen az egyre jobban fenyegető 6k-s folytatási lehetőség.
Az rsi rá is érzett a tegnapi pozitív történések ízére, ennek megfelelően kialakított egy határozott fordulatot és már csak az a kérdés, a tegnapi pozitív fordulat mögött van e még tartalék, ha van akkor a felső zónában érkezést követően, egy-két napon belül láthatnánk valami eredményesebb árkiugrást!
Ezt a tegnapi 300$-os gyertyával kialakított fordulatot, kettő viszonylag kisebb volume oszlop is segítheti és ha megnézzük, ezek egy pénteki csökken irányú és egy szombati teljesen bizonytalan mozgás eredményei, tehát megfelelőképpen rágyúrtak a vasárnapi kisebb kiugrásra.
Ezeket a lehetőséget kellene most meglovagolni, de mint látjuk, egy a tegnapihoz hasonló megoldással, ismét elérnénk a szürke zónát, tehát annak a csökkenő irányú erőnek hiánya most lehet kifizetődő, ami a 11.-ei zónában kialakított fordulatot követően, egyelőre csak a 7,800$-os szintig jutott.
A penge élén táncolunk lassan 4. hete és ha már ilyen sokáig sikerült nem leesnünk, akkor tartsuk meg ezt a jó szokásunkat és habár a Futures chart kicsit ez ellen szól, de a tegnapi 300$-os fordulatból és táplálkozva, muszáj pozitívan hozzáállni a folytatáshoz!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon váratlanul kicsit jobban ráléptek a gázra és mielőtt lendületbe jönne a dolog, egy hétfői újragondolás megakaszthatja a fogaskerekeket. A tegnapi lendülettel kellene továbblépni, ami remélhetőleg nem csak a felvázolt jobb oldali váll nagyjábóli csúcsáig tart, tehát viszonylagos biztonságban csak a középső zóna fölött lehetünk. Ez a kisebb megugrás, most pozitív irányba megpiszkálhatja a határidős piacokkal történő együtt gondolkodást, mivel azt jól látjuk, ha csak a határidős piacokon tolják kicsit meg az árat, arra a vevői oldal a füle botját se mozdítja, de mivel most a vevők részéről történt az első lépés, talán jó hatással lesz egy tartósabb áremelkedésre!
Shorts oldal egyelőre semmire sem képes, tehát ebből kifolyólag lehetetlen küldetésnek tűnik, az ár 6k környékére történő határozott visszarántása! Sőt ha most a longs oldali kisebb lépéselőnnyel élni is tudnak a vevők, akkor a rózsaszín nyíllal felvázolt elképzelésnek megfelelően, újabb pofonokat kaphatnak az amúgy is padlón heverő eladói szándékok.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/HVCSAwt3/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/SlIqpg2b/

Hetes idősík: az utóbbi kék görbével megjelölt sikertelen gyertyakombináció, előrevetítette azt a lehetőséget, amivel szerencsére a múlt héten sem éltünk. Viszont egy olyan lehetőség sem alakult ki, amivel most nyugodtabban várhatnánk a folytatást, de azt is jelzés értékűnek kell vegyük, hogy sikertelen gyertyakombináció után sem tudtak szárnyra kapni, a csökkenő irányú lehetőségek. Az rsi csíkra már hónapokkal ezelőtt felvázoltam kettő kereszt utáni folytatási lehetőséget. Nem éltünk ezzel a lehetőséggel, habár a hullámzás hasonlít az általunk felvázoltra, siker nélkül semmit sem ér! Tehát a szeptember végi, határozott visszalépés következtében kinyitott csökkenő irányú 5k-s kapu, továbbra is nyitott, ennek bezárására csak 10k fölött van lehetőség, aminek a kulcsát 2 hete keressük, de reménykedünk abban hogy az előttünk álló héten meg is találjuk!
És végül a ribbon indikátor, ami elég jól rámutat az utóbbi hét tétjére, tehát nem véletlen hogy ilyen sokáig tart kitalálni hogy is tovább. https://www.tradingview.com/x/M8E14Rrc/

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/vFNRSPza/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/XDo3fI8a/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/qK1wx7gq/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VNPiTBAR/
https://www.tradingview.com/x/RnNIWKaA/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/2mix8zG7/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/J8efkP5q/
https://www.tradingview.com/x/I8epBJt5/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT
Sort Order:  trending

Congratulations @cryptoparaszt! You have completed the following achievement on the Steem blockchain and have been rewarded with new badge(s) :

You published more than 750 posts. Your next target is to reach 800 posts.

You can view your badges on your Steem Board and compare to others on the Steem Ranking
If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

To support your work, I also upvoted your post!

Do not miss the last post from @steemitboard:

SteemFest⁴ commemorative badge refactored
Vote for @Steemitboard as a witness to get one more award and increased upvotes!