Picike Poloniex körkép 2020.11.02!

5개월 전

Válasszunk irányt!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, egy enyhén emelkedő csatornában mozgunk 10 napja, ebből a csatornából múlt hét szerdán kiléptünk, de erő híján messzire nem jutottunk. Hasonló próbálkozás volt most szombaton, de ez sem járt sok sikerrel, viszont a havi csúcsot kikerekítette 14k-ra! Ebben a csatornában, jó néhány jelentős hasznot hozó próbálkozástömeget látunk, de azt is hogy valakik elég jó megskalpolták a próbálkozásokat.
A szombati, mondjuk úgy sikertelen próbálkozás, talán a kaput is betette és amire már az október 22-ei visszapattanás is benyújtotta az igényt, jelenleg is ugyanott tartunk, a 12k-s támasz zónába vissza kell látogatni!
Holnap, amerikai elnökválasztás, ennek nagy valószínűséggel ráhatása lesz a dollárra és minden ezzel kapcsolatos termékre, de azt is mondhatnánk az egész világra, tehát nagyon nem mindegy, kit is választanak elnöknek, illetve hogy annak milyen visszhangja lesz és ezt tükrözik majd a chartok!
Tehát, az órás mozgásból én mindenképp egy határozott visszalépést várnék, konkrétan a 12k fölötti zónába, ha ez kicsit durva megoldásnak tűnik, akkor alternatíva lehet az október 22-ei csúcs környékéről történő visszapattanó lehetőség, ezzel a megoldással reális esélyt látnék egy év végi 16k-s csúcsra! Ha visszanézünk 12k környékére, onnan is hozható ez a 16k, viszont sokkal intenzívebb skalpmentes mozgásra lesz szükség!
Abban az esetben, ha visszanézünk a 12k-s zónába, de a visszapattanásnál problémák adódnak, esetleg napokig-hetekig gondolkodunk az irányon, akkor az sem kizárt hogy meg kell elégedjünk ezzel 14k hétvégi csúccsal, majd berendezkedhetünk egy kisebb korrekciós időszakra és remélhetőleg a még jobb '22-es folytatásra!
kép.png

4 órás idősík: miközben íródik a körkép, közben is zajlanak az események, nem a legjobb előjellel, de reméljük a legjobbakat!
Tehát azzal számolok, hogy most korrekcióval folytatódik a történet és attól függően mekkora lesz ez a korrekció, aszerint gondolkodhatunk az évből hátralévő 8 hét történéseiről.
Mivel a szeptember 4-9. környékén induló és a jelek szerint csúcsot fogó mozgásra, egy impulzust is ráhúzható, így a folytatásban ABC korrekciós mozgást várni sem ördögtől való!
A választási lehetőség ugyanaz, ABC korrekció esetén nagy valószínűséggel a 12k környéki zóna a célunk! Ezt az ABC-s kicsit durvának tűnő megoldást, az október 22-ei csúcs környékén kialakított, mentőövként is felfogható támasz zóna tudná semlegesíteni, ennek köszönhetően kialakulhat egy 1k-s oldalazási lehetőség és ha arra van igény, akkor a 16k-s elvárások is teljesülhetnek, tehát az impulzus még mindig nyitott!
kép.png

Bitcoin Futures chart: az óraátállítás miatt egy órával korábban volt a nyitás, csak ennek köszönhető hogy elcsíptük a 14k-s októberi csúcsot! Ez a korábbi nyitás, ahhoz is hozzájárult, hogy a hétvégi rés csupán 140$-os legyen, de már ez is múlt idő, mivel a 9 órás gyertya bezárta a rést! A nyitás utáni csúcs, csak egy hajszálnyival maradt el az október 28-ai csúcstól, tehát, ha már a múlt héten zártuk az impulzust, majd az azt követő 900$-os visszalépés már az ABC korrekciós mozgás A hullámát jelentette, akkor ez a mostani egy hajszállal elmaradó csúcsot, akár B-vel is jelölhetnénk, tehát már csak a C lezárás van hátra! Mivel a hétvégi rést bezártuk, a zónába visszanézés pedig csak lehetőség, miért ne maradhatnánk a pozitív úton! Ezen pozitív út folytatására adhat lehetőséget a zöld emelkedő háromszög, amelynek mélysége közel 1k! Tehát a 16k-s eléréshez még kevés, de ha megjön az étvágy és finomak lesznek a falatok...
Napos nézetben, a harmonikus minta C hullámát kicsit túltoltuk, de annyira nem túl, ami megnyugtató lenne, tehát mivel a rózsaszín impulzus 4. korrekciós hulláma első ránézésre is csenevész, ezért ha a 3. hullámot kitoljuk a múlt hét szerdai 14k-s csúcsba, majd az ezt követő közel 1k-s visszalépést, mint a 4. korrekciós hullám könyveljük el, akkor még hátra lehet az impulzus zárás, amely kihasználva a zöld háromszög közel 1k-s mélységét, 15k-s zárásra adna lehetőséget, illetve ha megszalad a szekér, a 16k-s várakozásainkat is lerendezhetné, így a márciusi 3,800$-os mélységben indított kék impulzusnak is megfelelő zárószintet biztosíthatna!
kép.png

Napos idősík: hát nemtom, találgathatunk ezer felé, de a végső megoldás mindig valami meglepetést eredményez.
Azt látjuk, hogy az október 22-ei csúcsot követően, egy emelkedő csatornában igyekszünk mozogni, viszont ha az utolsó két gyertyát megnézzük és ezekhez csatlakozunk egy mai kövérebb maci gyertyával, abba egy komolyabb Evening Star gyertyakombinációt is beleláthatunk, tehát minden feltétele adott lesz annak, hogy korrekciós visszalépéssel folytassuk!
Mivel ez a gyertyakombináció méretét tekintve elég aprócska, talán csak arra ad lehetőséget vagy pont abban segédkezik, hogy a parabolikus ívhez is igazodjunk és a 12k-s zónát is vissza-teszteljük!
Ha ránézünk a parabolikus ívre, annak még nem igazán olyan a formája, ami egy lájkot érdemel, de ha megcsináljuk ezt a 12k-s visszalépést vagy beállunk egy hetes oldalazásra és az ívet érintjük, majd nekifutunk egy méltó lezárásnak, az már lájkot fog érdemelni!
Az RSI csíkon látható mozgás kicsit lelombozó, itt ugyanis azt látjuk, mintha az ár Október közepe óta túlvett közeli állapotban lenne, de mivel óvatosan mozgunk, egyelőre még nincs nagy gáz, tehát ha megvan az akarat, a parabolikus ívhez is passzoló momentum még hátralehet!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon láthatunk némi próbálkozást, amit szerencsére tartalommal is sikerült megtölteni, ennek köszönhető a hétvégi 14k-s árszint. Hasonló próbálkozással feljebb is tornázható ár, viszont ha ránézünk erre az aktivitásra, akkor a nagyon gyenge megállapítás sem túlzó, főleg ha visszatekintünk a tavaly decemberi és az idén februári, esetleg a jóval szerényebb áprilisi vagy a júliusi aktivitás növekedésre. Viszont az is igaz, hogy ezek csak a megbízáspompa miatt tudtak ilyen magasra szárnyalni. Tehát a megoldás egyszerű, elő kell venni a tavaly decemberi, az idén februári, áprilisi és júliusi receptek, majd mindezeket egybe kell gyúrni, ellenkező esetben tisztogatás kezdődhet!
Shorts oldal természetesen utazik a lehetőséggel, ezek a lehetőségek egyelőre csak megbízások, amelyek akkor sem jelentenek nagy veszélyt, ha a 9k környéki zónába feltornázásra kerülnek! Talán csak akkor, ha az ár alkalmazkodik a parabolikus ívhez és a végjáték eldurvul, mivel ott már mindenki menteni akarja a megérdemelten kivárt használt és ez könnyen átfordulhat egy pánikeladás cunamiba! Tehát ha mohok lesznek a bikák és kiéneklik a szájukból a sajtot, akkor 8-9k-k környékéről szárnyra kaphatnak a macik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/kFLMAgVG/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ckWefzAv/

Hetes: 8 hét van hátra az évből, ezen 8 hét alatt, 2 lehetőség maradt a 16k-s szint elérésre!
Egyik lehetőség, ha töretlenül folytatjuk az október elején megkezdett étkezést, ezzel a módszerrel 2 esetleg 3 hét múlva érhetnénk el a célt vagy ha a napos parabolikus ívet is figyelembe vesszük, akkor 1 hét alatt is lezárható a történet!
Másik lehetőség, ha most korrekcióval folytatjuk, tehát visszanézünk a 12k-s zónába, majd onnan toljuk meg intenzíven a történetet!
Ha visszatekintünk arra a hullámra, amellyel a márciusi mélypontról megérkeztünk a 10k-s zónába és ezt behelyettesítjük a jelenlegi 12k-s zónával, amely ugyebár csak egy csúcs volt augusztus végén és ahonnan vissza-tesztelésre került a 10k-s zóna, szóval ha ezt a 10-12k közötti történetet sikerült megismételni, akkor nincs több kérdés!
Végére még egy utolsó megállapítás, ha a piros ellenállást csökkenő trendvonalként kezeljük, ami ugyebár október közepén elbukta a próbát, ennek már nincs szüksége újabb tesztre, így a zónába visszanézéstől is el lehetne tekinteni, és ha így nézzük, akkor szabad az út 16k-ra, ahonnan vissza-tesztelési igényt max a 14k-s szint nyújthat be!
kép.png

Hónapos: egyelőre még csak szűkszavúan a hónapos történésekről!
3k-s bika gyertyával zártuk október, ami egy hasonlóan pozitív eredmény, mint az áprilisi és júliusi, ez elő is hoz egy olyan kérdést, mi van ha ez a szokásos 3 hullámos mozgás, amelyet követően, a korrekciós tartozás egybe fizetendő!
Az is érdeke, hogy az áprilisi és júliusi gyertyát is két hónapos regenerációs időszak követte, tehát ha a forgatókönyv hasonló, akkor ebbe a két hónapba most is beleszaladhatunk!
Viszont, ha májushoz és augusztushoz hasonlóan, november is csapkodó gyertyát eredményez, amely csapkodás lefelé kezdődik, majd miután ezzel felfelé is megvagyunk és 14,5-15k környékén átlépünk decemberbe, ahol szintén hasonló mozgással töltjük a regenerációs időszakot, akkor ha januárban nem is élünk a továbblépési lehetőséggel és egy kicsit megtörik a sorminta, de február lehetőséget kaphat '22 megalapozására!
kép.png

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/xu7mEEX1/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/atFcqGe6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/RXIjrWOa/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/x3A0vJC4/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/YiU3pCZN/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/zxhvqft4/
https://www.tradingview.com/x/mr1nZ4nr/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/uP1zBPjX/
Napos: https://www.tradingview.com/x/vpO3fnGC/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/9eJXRZXt/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/U2w8rzDG/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT