Picike Poloniex körkép 2020.11.09!

5개월 전

Csúcstámadás előtt vagy már túl a csúcson!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, 1 napos bizonytalankodást követően léptünk be a hétvégébe, ahol szombaton azt láttuk nagy a baj, azonban ahogy a vasárnapi történésekből kiderült, ez a baj mégse olyan nagy, csupán a hétvégi bankmentes időszakot kihasználva, kicsit megtúráztattuk az árat, majd a hétfői nyitás után, nincs itt semmi látnivaló felkiáltással, ott folytattuk ahol pénteken abbahagytuk!
Azt még nem tudjuk mit hoz a folytatás, találgatni viszont lehet!
Ahogy az órás charton is látszik, találgatások terén elengedhetjük magunkat. Lehetőségünk van egy kisebb (zöld) árbóc lehetőséggel történő továbblépésre, ami az ugyancsak felvázolt emelkedő háromszög lehetőségből biztosíthat kilépést, azonban mivel még az emelkedő háromszög is csak egy bátor elképzelés és a zöld háromszög sem konkrétum, ettől talán kicsivel több esélye van a fordított fej-váll lehetőségnek! De ennek a fej-váll lehetőség is erősödésre van még szüksége és arra hogy az emelkedő háromszög lehetőség is konkrétabb legyen!
Az emelkedő háromszög, lehetősége a 17,2k-s szintelérésre, viszont, ha ezt nem emelkedő háromszögként, hanem egy nagyobb árbócként kezeljük, akkor már 3k-s lehetőség is várakozhat!
Tehát, lehetőségekkel rendesen elvagyunk látva, azonban meg kell várjuk, a hétfői amerikai tőzsdenyitás elnökválasztási reakcióit, ezt követően, talán már kedden tisztábban látunk abban a tekintetben, hogy valóban vannak e pozitív lehetőségek, esetleg egy erősödő amerikai dollár, gyengülésre kényszeríti a Bitcoint.
kép.png

4 órás idősík: itt, egy kicsivel nagyobb idősíkon már kibukik, hogy az emelkedő háromszög nem teljesen tökéletes, mivel ha ez valóban egy emelkedő háromszög lesz a végén, akkor annak sokkal több időre lesz szüksége, nagyjából az egész előttünk álló hétre!
A fordított fej-váll lehetőség is gyenge lábakon áll, főleg az utóbbi órák csökkenő irány mozgását megnézve, de az sem kizárt, hogy csak a leendő emelkedő háromszög lehetőség támaszának vissza-tesztelésére várunk, majd felszaladunk a 16k alatti ellenállási zónába, ahonnan még egyszer visszanézünk a háromszög támaszára és csak ezt követően folytatjuk a múlt héten félbehagyott Long túránkat!
kép.png

Bitcoin Futures chart: egy korábbi hasonlatot felhasználva, felvázoltam egy hétfői nyitás után szituációt, amely egy durván 400$-os rést hagy maga után, de szerencsére nem ez történt és egy viszonylag hosszú túrát követően, résmentesen történt a hétvégi átlépés. A közelben csak egy rés várakozott bezárásra, ez még a csütörtök-pénteki átlépésnél alakul ki, de az utóbbi órák csökkenő mozgása ezt is bezárta, tehát az előttünk álló hét mozgását rések nem nagyon befolyásolják!
Napos idősíkon, szerencsés módon kiütöttünk egy 6k-s mélységbe visszanéző harmonikus minta lehetőséget, arra azonban még szeretnénk választ kapni, hogy a rózsaszín impulzus, még durvább esetben a kék impulzus lezárása megtörtént vagy sem?
A rózsaszín impulzust követő ABC korrekció, nagy valószínűséggel a 11k környéki rés bezárását igyekezne elérni, a kék impulzus követő korrekciós igény, pedig a 9,645$-os szinten várakozó rés bezárására koncentrálhatna!
Miután túl vagyunk a vészforgatókönyvön, nézzük a legkönnyebb továbblépés lehetőséget, de ehhez is szükség van némi visszalépésre, amely visszalépés mindkét impulzus lehetőséget nyitva tartaná és a 20k-s szint elérésre adna lehetőséget! Tehát két fontos kérdésnek kell eldőlni! Megtaláltuk a 2020-as csúcsot vagy ehhez a csúcshoz, még egy lépcsőfok hátravan?
kép.png

Napos idősík: talán megmenekültünk attól a csökkenő irányú fenyegetettségtől, amire a hétvégén formálódó EveningStar gyertyakombináció igyekezett rágyúrni. Vasárnapi gyertyára nem panaszkodhatunk, mindent megtett annak érdekében, hogy a gyertyakombináció méregfogát kihúzza, ugyanez lenne a feladata a mai gyertyának is, legalább elérni a 16k-s szintet és betakarni a hétvége történéseit!
Ahogy már augusztusban is vártuk, volt egy fordított fej-váll, piros szaggatott vonal fölötti 6k-s lehetősége, ez pénteken célbaért. Viszont, ha ez nem csak egy kisebb fellángolás, hanem egy nagyon lehetőség kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor ahogy azt már a májusi felezés előtt is elképzeltük, ha sikeresen elérjük az augusztusi csúcsot, arra egy kisebb korrekciós visszalépéssel válaszolunk, majd folytatjuk és megérkezünk a 2017-es csúcsszintre!
Ha ránézünk a parabolikus ívre, annak még lehetősége van feljebb segíteni az árat, viszont a parabolikus ívnek is szüksége van egy 14k környéki alátámasztása, de ez sem kizárt, hogy a szombati 14,357$-os szintre történő visszanézéssel, az alátámasztási kívánság is teljesült!
Tehát, egyelőre jók a továbblépési előjelek, de néhány napig még biztosan rágódunk a megoldáson!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos vártam ezt a longs folytatást, de nem azt követően hogy átlépünk a zónán, hanem még a zónából, viszont várjuk ki a végét és bízunk abban hogy a 22k-s zónában sikerül visszapattanni! Mivel sokan 16k környékére várták az árat, ahova pénteken meg is érkezett és szombaton jelentős 1k-s visszalépés alakult ki, itt elveszthették bizalmukat a pozitív folytatásban, ezért biztonságba helyezték a pozícióikat. Ezek az óvatos bikák, a vasárnapi emelkedés és talán a mai hasonló folytatás meggyőzheti arról hogy érdemes visszaszállni, tehát az itteni 22k-s támasz zónára sincs szükség!
Shorts oldalon pedig halásznak a zavarosban, de még igazán nem tudtak érvényesülni, illetve a vasárnapi pozitív fordulat sem nekik kedvezett. Tehát, ha az előttünk álló héten, tartja magát az ár vagy további emelkedést sikerült összehozni, akkor itt shorts oldalon marad a pozícióhalmozás lehetősége, viszont ezek egyszer robbanáshoz vezetnek, ezért is jó lenne letörni a megbízáshalmozók kedvet!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/UCVkzvs5/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/6mumssJk/

Hetes: még 7, ennyi hét van hátra az évből, hetes időtávon ez nagyon kis távolság és ha megnézzük az előzetes mozgásokat, amelyek már most is egy kimaxolt állapot közeli mozgásra utalnak, plusz ha idevesszük a harmonikus minta 16,3k-s kifutási lehetőségét, akkor annak korrekciós várakozása is arra utal, hogy az évből hátralévő heteket, a következő évi még pozitívabb folytatás elkészítésével töltjük.
Tehát ha alkalmazkodunk a harmonikus mintához és arra egy kisebb korrekcióval válaszolunk, akkor a 12k környéki támasz zóna irányába folytatjuk, ha ennél nagyobb korrekcióra van szükség, akkor sajnos 10k környékére is visszanézhetünk! Idevehetjük még a Futures charton várakozó rések bezárására irányuló mozgás miatti zónákon történő átszúrás lehetőséget is, de ez csak egy mellékszál és biztos hogy nem ezen fog múlni, az esetleges pozitív folytatás kurca.
Nagyobb korrekciós visszalépése mindenképp szükségünk van, már csak az a kérdés, ez a harmadikos mintának jelzése alapján, most kell hogy bekövetkezzen vagy ezzel még várhatjuk!
kép.png

"Hónapos: egyelőre még csak szűkszavúan a hónapos történésekről!
3k-s bika gyertyával zártuk október, ami egy hasonlóan pozitív eredmény, mint az áprilisi és júliusi, ez elő is hoz egy olyan kérdést, mi van ha ez a szokásos 3 hullámos mozgás, amelyet követően, a korrekciós tartozás egybe fizetendő!
Az is érdeke, hogy az áprilisi és júliusi gyertyát is két hónapos regenerációs időszak követte, tehát ha a forgatókönyv hasonló, akkor ebbe a két hónapba most is beleszaladhatunk!
Viszont, ha májushoz és augusztushoz hasonlóan, november is csapkodó gyertyát eredményez, amely csapkodás lefelé kezdődik, majd miután ezzel felfelé is megvagyunk és 14,5-15k környékén átlépünk decemberbe, ahol szintén hasonló mozgással töltjük a regenerációs időszakot, akkor ha januárban nem is élünk a továbblépési lehetőséggel és egy kicsit megtörik a sorminta, de február lehetőséget kaphat '22 megalapozására!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/JVAuPKhM/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/d5Xdl6ZW/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/KYcJob9f/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/z34lt2bf/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/VLZgVbHd/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/9GPsj6BB/
https://www.tradingview.com/x/lQdrU1dV/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/0rRHHcuC/
Napos: https://www.tradingview.com/x/BlCEWDgV/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/eQQ0hiTX/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/OoT0yc1b/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT
Sort Order:  trending

Trade on all cryptocurrency exchanges from one interface! - https://kintum.io/