Picike Poloniex körkép 2020.11.13!

5개월 전

Bármeddig IS!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, aki azt kérdezi, mi történik, meddig mehetünk, annak röviden annyit, hogy nézze vissza a 2017-es szept.-dec., illetve a 2019-es máj.-júl. közötti történéseket és tegye hozzá azt a kiegészítés, hogy bármi is, máris megkapta a kérdéseire a választ.
Órás idősíkon csak az apró részleteket követhetjük, ezek a részletek, max annyiban segítségek, hogy mint jelen esetben, a háromszögön belüli mozgást végigkövessük és habár nem is ezek alapján dől el hogyan folytatjuk, de utólagos magyarázatot találunk az apró miértekre!
Ha nem azon múlik, hogy az amerikai dollár, hogyan értékeli az elnökválasztást, akkor talán már a november 6-ai 15,941$-ra történő megérkezés utáni, durván 800$-os korrekciót követően lendületesen haladunk 17k irányába! Előre szaladva csütörtökre, amit mint látunk megelőzött egy a háromszög kereteit kihasználó le-fel liftezés, szóval ez a háromszög, már a hétfői 15k alá leszúrás utáni éles fordulattal, arra utaló magatartás tett, ami tegnap meg is történt, tehát hogy felfelé kilépünk a háromszögből. Ezzel a kilépéssel, órás idősíkon hozzá is tettünk amit lehetett, további történéseket már nagyobb idősíkon kell boncolgatni!
kép.png

4 órás idősík: tehát a háromszög, ami nem sokon múlott hogy nem egy emelkedő háromszög, de nem kizárt hogy mégis emelkedő háromszögként kell kezeljük, ezért is jelöltem meg a mélységét az órás kitérőnél! Azért sem mindegy milyen formát, illetve alakzatot figyelünk, követünk, mert annak mélysége meghatározza, legalábbis eséllyel ad arra, hova várhatjuk a továbblépést!
Szóval, ha a sárgával felvázolt alakzatot, tehát a sima háromszöget nézzük, akkor azt ki kell egészítsük, a háromszöget megelőző 2-2,5k-s long hullámmal, ezzel együtt kapunk egy árbóc alakzatot és a háromszögből kilépést megelőző aljból számolva, a long hullám nagyságával megegyező továbblépést kellene lássunk, ez azt jelenti, hogy célunk a 18k-s árszint környéke!
Ha csak simán az emelkedő háromszög mélységével számolunk, akkor egy durván 1,500$-os továbblépést tudom hozzágondolni! Egy valami erősítheti azt a gondolatot, hogy az 1,500$-os továbblépés lesz a nyerő, méghozzá a fordított fej-váll lehetőség, amely mélysége megegyezik az emelkedő háromszög lehetőség mélységével!
kép.png

Bitcoin Futures chart: zöld nyilakkal még mindig látszik az a lehetőség, ami szerencsére nem lett lehetőség, köszönhetően annak, hogy résmentes volt a hétvégi átlépés. Rés nem volt, ettől függetlenül a hétfő délutáni mozgás mégis úgy nézett ki, mintha lett volna, ennek oka a hétfő amerikai tőzsdenyitás, ami válaszolt a hétvégén eldőlt amerikai választás eredményére! Ezt követően megnyugodtak az indulatok, majd megindultunk a 16k-s árszint irányába, amelyről először még visszapattantunk, de ezt is magunk mögött hagytuk és jelenleg 16,585$-on van a csúcsszint. A továbblépésről egyelőre csak találgatunk, az én meglátásom szerint, a berajzolt szürke támasz zónába, tehát 16k-ra szükségünk van egy vissza-tesztre, ezzel azonban, mármint a továbblépéssel, lehet hogy várnunk kell jövő hét kedd magasságáig!
Napos idősíkra átkukkantva, még mindig nem lehetünk biztosak abban, hogy a módosított rózsaszín impulzus záródott e a tegnapi 16,585$-os csúcsban, mivel a 4. hullámot itt is csak egy gyertya képviseli, hasonlóan a megelőző zöld háromszögnél, ahol szintén kételkedtünk az impulzus zárásában. Bárhol is lesz a zárás, ennek az impulzusnak az ABC korrekciója, nagy valószínűséggel visszanéz a szürke támasz zónába, ami azért is rossz hír, mivel egy sokkal nagyobb, kék impulzus is várja az 5. hullám zárását, amelynek, bármennyire is tiltakozunk egy 10k alá visszanéző korrekcióját is bele kell lássuk a chartba! Tehát attól függetlenül, hogy a halványan látszódó harmadikos minta 6k környékére visszanéző lehetőségétől megmenekültünk, a kék impulzus 10k környékére visszanéző lehetősége sem vicces, de egy szükséges rossz ahhoz, hogy 2022 még sikeresebb lehessen, feltéve hogy azok is úgy akarják, akiknél a kassza kulcsa van!
kép.png

Napos idősík: nincs mit fényezni a helyzeten, ahogy már a körkép elején is megemlítettem, amit látunk, az nagyon hasonlít a 2017-es, illetve a kisebb 2019-es long rallyra, sőt ha kicsit szerencsésebbek vagyunk, akkor sokkal többre is!
Tehát, ha behelyettesítjük a jelenlegi mozgást, a 2017-es mozgásra és figyelembe vesszük a szeptember 29-30-ai hirtelen 2k-s korrekciós mozgást, akkor ez megegyezik a '17 szeptemberi 2k-s korrekciós mozgással vagy a '19 májusi 1,5k-val, ezek alapján még bővel lehet mozgásterünk!
Viszont, hogy a mozgástér maximálisan ki legyen használva, szükségünk lesz még egy, max kettő nagyobb hirtelen korrekciós visszalépésre! Ezek a visszalépések 2 szinthez tudnak alkalmazkodni!
Első a 17,2k-s ellenállásról, ha ez lesz a nyerő, azzal szerintem max a 20k-s mindenkor legmagasabb árszintig tudunk eljutni, ez esetben a 2022-es év a korrekció éve lesz, ami elnyúlhat '23 tavaszáig!
Ha a 2., tehát a mindenkori legmagasabb szintet is figyelembe véve folytatjuk és erről a szintről hajtunk végre korrekciót, talán a 17,2k-s szintre, akkor számolhatnak azzal a megoldással, hogy 20k felett is lesz még egy nagy a korrekciós visszarántás (mint, pl. '19 dec. eleje), majd egy nagyon durva elképzeléssel 34k környékén csúcsot fogunk!
Jól hangzik az utóbbi két mondat, azonban ha visszatérünk a Futures charton boncolgatott impulzus lehetőségekre, akkor már most is, de főként 17k környékén, nagyon is beérik az ABC korrekciós igény!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: hirtelen kipottyant 5k longs oldalon, de azt is mondhatnánk, 5k-nyi pozíció haszna biztosan realizálása került! Ha figyelembe vesszük az augusztusi és októberi aljakat, akkor 25k környékére is húzhatunk egy támasz zónát, így világossá válna, miért volt szükség pont 5k-s visszalépésre. Természetesen ez csak egy utólagos magyarázat, viszont ha a szerdai éles fordulat, visszaigazolja ezt a gondolatot, akkor azzal már biztosan nyertünk és ezt az ár is visszafogja igazolni!
Shorts oldali mozgás nem tudni mire készül, de ha arra hogy vissza-tesztelje az elmúlt heti csúcsszintet, akkor azzal biztosan jól járunk, feltéve hogy a vevői oldal se rontja el! Tehát nem kizárt, hogy egy durván 3k-s visszalépést következik, majd ha a vevőknek sikerül továbbléptetni az árat, az-az itteni mozgást is emelkedésre ingerli és folytatódhat a megbízáspumpálás!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/PbhOqCEf/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/aJeVVnW3/

Hetes: és a végére itt a hetes idősík, amely az évből hátralévő 7 hétben, kedvezve a kék harmonikus mintának, durva korrekciós megoldással 12 vagy akár 10k környékére is visszaverheti az árat! De még ne kialudjunk el semmit, mivel ha sikerült továbblépni, akkor a minta korrekciós várakozásától is eltudunk tekinteni!
Tehát, ha például 18k környékéről 14k hajtunk végre egy hirtelen korrekciót, az bőven elég ahhoz, hogy az egyéb korrekciós igények is ki legyenek elégítve, ezért ha arra van igény, akkor bármeddig is folytatható az emelkedés.
Mivel a minta B hulláma kicsit magasabbra szaladt, hasonlóan mint a C hullám, így a minta pontossága is kétséges! Tehát hogy ezen minta alapján mindenképp korrekciós folytatást várjunk, az lehet egy téves megállapítás is, ezért ha tisztán szeretnénk látni, akkor tovább kell tolni a szekeret és ha valóban van korrekciós igény, akkor azt a 14k-s szintre történő visszanézéssel kielégíteni!
kép.png

"Hónapos: egyelőre még csak szűkszavúan a hónapos történésekről!
3k-s bika gyertyával zártuk október, ami egy hasonlóan pozitív eredmény, mint az áprilisi és júliusi, ez elő is hoz egy olyan kérdést, mi van ha ez a szokásos 3 hullámos mozgás, amelyet követően, a korrekciós tartozás egybe fizetendő!
Az is érdeke, hogy az áprilisi és júliusi gyertyát is két hónapos regenerációs időszak követte, tehát ha a forgatókönyv hasonló, akkor ebbe a két hónapba most is beleszaladhatunk!
Viszont, ha májushoz és augusztushoz hasonlóan, november is csapkodó gyertyát eredményez, amely csapkodás lefelé kezdődik, majd miután ezzel felfelé is megvagyunk és 14,5-15k környékén átlépünk decemberbe, ahol szintén hasonló mozgással töltjük a regenerációs időszakot, akkor ha januárban nem is élünk a továbblépési lehetőséggel és egy kicsit megtörik a sorminta, de február lehetőséget kaphat '22 megalapozására!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/kNtVrpoU/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/VwRds6HP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/YLQ794tm/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/XcGnJX8T/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/VLZgVbHd/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/oHqBwJsj/
https://www.tradingview.com/x/rcZKScyb/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/B07gjbZo/
Napos: https://www.tradingview.com/x/n8smt3Mb/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/xPsYz3CU/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/w3paCHx8/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT