Picike Poloniex körkép 2020.11.16!

5개월 전

Idő előtt kivágjuk magunk alatt a fát?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, a hétvégi mozgástól azért várhattunk többet, mivel a tőzsdék zárvatartása miatt, a dollár árfolyammozgásától sem függünk, tehát szabadabban mozoghatunk! Ebből a szabad mozgásban végül nem lesz semmi, sőt majdnem belefutottunk egy olyan pofonba, mint a megelőző hét szombatján. Ha megismételjük ezt a szombati mozgást, azzal sem feltétlenül jártunk volna rosszul, mivel ahogy a charton is látszik, egy enyhén emelkedő csatornát tudtunk volna konkretizálni, majd ebből a csatornából, lefelé kilépés esetén, komoly lehetőségeink mutatkoztak volna 20k megkörnyékezésére!
Ezzel a hirtelen bezuhanási lehetőséggel nem értünk, de az ékből kilépési lehetőség és annak 15k környékét meglátogató lehetősége továbbra is komolynak látszott, így negatív előjelekkel vártuk a vasárnapi történéseket.
Azonban vasárnap sem jött meglepetés, folytattuk a szombat délutáni chill hangulattal!
Piros színnel felváltozásra került egy apró piros csatorna. Az ebből csökkenő irányba kilépés, hozhatta volna a vasárnap esti negatív hangulatot, ezzel sem éltünk, tehát ideje volt újragondolni hogy is tovább!
Behúztam egy rózsaszín támaszt, így a piros csatornából ék lett és ez így már megmagyarázza a vasárnap esti halványabb visszalépést.
Az utóbbi bő egy hetet átfogó kék ék tekintetében, pontosabban a folytatásban várható történések még mindig hozhatnak negatív végeredmény, de ha a szombati aljakat megnézzük, amelyek hajszál híján elérték a fibo 0.38 korrekció szintet, ezért lehetne olyan gondolataink, amelyekből az szűrhető le, hogy itt már negatív várakozásaink talán nincsenek is és nagyobb idősíkra ugorva, talán a pozitív továbblépés lehetőségét is érdemes keresgélni!
kép.png

4 órás idősíkon máris találunk egy továbblépési lehetőséget, illetve ha jobban megnézzük kettőt is!
Egyik lehetőség az árbóc, amelynek rúdja visszanéz a rózsaszín csatornába, tehát van egy 2-2,5k-s, 15,5k környékére bőven 17k fölé megérkező lehetőség!
Másik lehetőség, a piros aljakkal jelzett, durván 1,5k-s fordított fej-váll, ami szintén a vasárnap esti enyhe visszanézéssel, mindkét lehetőségnek kielégíthette a vissza-teszt igényeit. Tehát semmi nem akadályozza, hogy komoly látogatást tegyünk 17k környékén!
Annak érdekében, hogy ezek a pozitív lehetőségek továbbra is fennálljanak! Először is, meg kell ugorjuk a 16,463$-os pénteki csúcsot, majd ha erre 16,8-17k környékéről még egy vissza-tesztet is sikerül kialakítani, akkor az árbóc 18k-s lehetősége is a célegyenesbe érhet!
kép.png

Bitcoin Futures chart: volt egy hétvégi 290$-os résünk, ezt a rést már be is zártuk! Az órás történések elemzését ezzel be is fejezhetnénk, amiért nem teszem, az a világoskék támasz zónában látható hétfői nyitás és a pozitív fordulat. A napos idősík rózsaszín impulzusának csúcsai arra utalnak, hogy itt már 16k fölötti keresnivalóm Max egy ABC korrekciós visszanézés után lehet, viszont ezt a gondolatot talán elsietjük, ha nem várjuk meg a támasz zóna alá történő visszanézést. Tehát úgy is állhat a dolog, ami első ránézésre is indokolt lehet, hogy az impulzus továbbra is nyitva marad és ahogy a poloniex 4 órás idősíkon is felmerült, a 17-18k-s lehetőségeket még beleszoríthatjuk az "ünnepek" előtt!
Ha ezt az iménti gondolatot napos idősíkon nézzük, ott már egészen más a dolgok fekvése! Ugyanis, ha megnézzük a 4. korrekciós hullámot, ami a zöld háromszögből kilépést követően került feljebb, tehát ezt a korrekciós visszalépést, már a zöld háromszögnél is és a jelenlegi visszanézésnél is kevésnek gondoltam, de az is igaz, hogy a 3., 5. csúcsoknál látható doji gyertyák már az utolsó utáni pillanatra utálnak!
Tehát érdekes a szituáció, lehetne is javítani rajta, meg nem is, jöhetne az ABC korrekció, meg nem is, van és hova feljebb, meg nincs is... XD
Én korrekcióra szavaznék, azon belül is a 12k környéki támasz zónában történő visszanézésre, ami azért is lenne egy hasznos folytatás, mert így a márciusra visszamutató kék impulzust se kellene zárjuk, hanem ezzel a 12k-s visszanézéssel 20k-s zárásra is lehetőség nyílna, ami persze most is adott, viszont a mögöttünk hagyott elaprózott mozgásból nehezen elképzelhető, hogy a hátralévő 3k néhány felugró gyertyával lerendezhető.
kép.png

Napos idősík: zöld nyilak két doji gyertyára mutatnak, ezek a gyertyák utalhatnak csúcsközeli állapotra és hát ezektől a gyertyáktól jobb félni, mint megijedni!
Ha megnézzük a november 5-ei kiugrás óta eltelt történéseket, azok hajaznak az augusztusi kiugrás után várt mozgásra, tehát a jelen szituáció, tökéletesen alkalmas lehet arra, hogy lendületes folytatással, a 17k-s ellenállást is magunk mögött hagyjuk!
Ezen gondolathoz igazítottam a fekete parabolikus ívet, amelytől ha várhatunk olyan zárást, mint a 2017-es vagy a '19-es évitől, akkor még a végjáték hátravan. Már csak az a kérdés, ezt a végjátékot, ami több ezer dollárral kellene előrukkoljon, mi fogja kiváltani... hmm
Ha rátekintünk az RSI csíkon látható mozgásra, az egyáltalán nem tükröz vissza egy túlvett állapotot, sőt mivel az alsó zónához is óvatosan közelítünk, tehát csökkenő irányú nyomás sem nehezedik a történésekre! Szóval azt kellene leszűrjük, hogy kizárólag a vevőkön múlik lesz-e további pozitív folytatása, esetleg az elbizonytalanodás kivált egy pánik eladás sorozatot, úgymond magunk alatt kivágjuk a fát.
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: hétfőn megérkeztünk a 25k-s zónába, kedden már át és szaladtunk rajta, majd szerdán történt egy éles fordulat, ami arra utalt minden rendben és korrigáljuk az előző pár napos bakik. Mint utólag kiderült, ez csak egy pillanatnyi fellángolás volt, majd belecsúsztam a hétvégébe és le is csökkent az érdeklődés, de maradtunk is ezen a vonalon, ami a 22k-s zónát is szerephez juttathatja!
Shorts oldal szerencsére még a kivárós taktikát alkalmazza és ahogy a charton is látszik, a tét nem kicsi, de szerencsére csak pozíciószámokról beszélünk! Azok is főként megbízások, tehát könnyen elengedhetőek vagy akár tovább is halmozhatóak, ezért sem mindegy, a bikák mit is szeretnének a folytatásban, tisztítókúrán lesznek vagy tovább tömik a bendőt!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Uhy72tX9/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/YDzvh2bD/

Hetes: 6 hét, ez még egy normális korrekciós visszanézésre is kevés, tehát vagy beleszaladunk egy indokolatlanul intenzív negatív hullámba, esetleg ez a hullám és annak intenzitása nem is lesz annyira indokolatlan, mivel ha visszanézünk a '12, '16-os felezések utáni időszakra, ezek a hirtelen visszanézések, alapjai voltak a folytatásban kialakuló több ezer százalékot elérő árnövekedésnek.
Okosak csak utólag lehetünk, jelenleg azzal kell főzünk amink van!
Itt van ez a néhol billegő harmonikus minta, amelynek ha hihetünk, akkor 5-6k-os korrekciós folytatás is várhat ránk, illetve ha ismét idevesszük a múltbéli történéseket és számítunk leszúrásra, akkor ez a korrekciós visszanézés 7-8k kereteit is kimerítheti.
Vegyünk számításba egy enyhébb korrekciós visszanézést is, mégpedig a '19-es csúcsra, tehát 14k-ra végrehajtott korrekciós folytatást, amellyel a Futures kitérőnél említett lehetőségek is szerephez juthatnak. Viszont, a nagyobb korrekciós visszalépést ezzel sem úsznánk meg, csak időben kitalálunk, illetve a várható mértékét is jelentősen megnövelnénk!
Az RSI csík plafonra tapadása, a harmonikus minta tényleges zárására is utalhat, de arra is, hogy most kezdődik a végső tánc, a kimerüléséig vagy a padlóra kerülésig!
kép.png

"Hónapos: egyelőre még csak szűkszavúan a hónapos történésekről!
3k-s bika gyertyával zártuk október, ami egy hasonlóan pozitív eredmény, mint az áprilisi és júliusi, ez elő is hoz egy olyan kérdést, mi van ha ez a szokásos 3 hullámos mozgás, amelyet követően, a korrekciós tartozás egybe fizetendő!
Az is érdeke, hogy az áprilisi és júliusi gyertyát is két hónapos regenerációs időszak követte, tehát ha a forgatókönyv hasonló, akkor ebbe a két hónapba most is beleszaladhatunk!
Viszont, ha májushoz és augusztushoz hasonlóan, november is csapkodó gyertyát eredményez, amely csapkodás lefelé kezdődik, majd miután ezzel felfelé is megvagyunk és 14,5-15k környékén átlépünk decemberbe, ahol szintén hasonló mozgással töltjük a regenerációs időszakot, akkor ha januárban nem is élünk a továbblépési lehetőséggel és egy kicsit megtörik a sorminta, de február lehetőséget kaphat '22 megalapozására!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/BFb3pzWr/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/OPGseD7m/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/jKAZwgP0/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/nM0QiwLj/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/VLZgVbHd/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/HqQxWBtv/
https://www.tradingview.com/x/Uj1J4qV7/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/8h6WdypL/
Napos: https://www.tradingview.com/x/sCAVDlCY/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/Wh1jLysD/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/AD5vv7mA/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT