Picike Poloniex körkép 2020.11.23!

5개월 전

Óvatosan közlekedjünk!!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, a lehetőségek tárháza nagy, van lehetőség a sokak által várt 23k környéki szintre, vannak akik úgy gondolják, max 20k az idei csúcs, de van olyan is, mint például én, aki a továbblépés előtt néhány ezres korrekcióban gondolkodik, ezzel az utóbbi megoldással viszont átcsúszunk 2021-re!
Egy nem túl combos, de határozott impulzuszárási lehetőséggel léptünk be a hétvégébe, pár órával később éltünk is a lehetőséggel, sőt az ABC korrekcióra is csak másnap délig kellene várjunk. Ezen korrekciós lépés után merült fel az enyhén emelkedő kék csatornának a lehetősége, tehát arra számítottunk, ami végül meg is valósult, visszanéztünk a csatorna támaszára. És a jó elképzelések sorozata még itt sem szakadt meg, az is terv volt, hogy a Futures nyitásra visszatérjünk a pénteki zárószintre! Az viszont már nem volt terv, hogy ezt követően -600$-os két-három órába futunk bele, de jelenleg úgy néz ki, ezt a problémát is sikerült megoldani.
Ha tovább haladunk a kék csatorna lehetőségével és hozza azt a pozitív eredményt, ami elvárható egy 3k-s beérkezési hullámot követően, akkor a 23k-s tábor kívánsága teljesül!
Abban az esetben, ha ebből a kék csatornából kilépést követően, egy fals kitöréssel csak bikacsapdára futja, akkor a 20k-s tábor lesz a nyerő!
Ha az én elképzelésem lesz a befutó, akkor innen 18,6k környékéről, először is visszanézünk a 17,3k környéki támasz zónába, ahonnan a kék sávra történő visszanézéssel(tesztel) már csak megerősítést kaphat a negatív folytatási lehetőség. Hasonló mozgást (Wyckoff) már láttunk nem is oly régen, ez alapján valahol 16k környékén találhatunk megnyugvást!
kép.png

4 órás idősík továbbra is egy összefoglaló, összefoglalja az órás kék csatorna mozgását, illetve hozzátesz néhány fontos előzményt! Például egy hasonló sávban mozgás utáni folytatás lehetőségét! Tehát a csatornába megérkezés mértékével megegyező folytatásra lehetne számítani! Sőt ennél is többre, de mint látjuk, ha többel számolunk, azt meg kell előzze egy durvább korrekció!
Ezen az idősíkon arra is felfigyelhetünk, ami a múlt hét legnagyobb kérdése volt, élünk e a zöld árbóc nyújtotta lehetőséggel és megérkezünk e 20k-s árszintre? Azt is mondhatnánk, hogy szerencsére nem jött be az árbóc, mert ha bejön és konkrétan a 20k lesz a célszintünk, azon ha megtorpan a lendület és nem csak akkor a visszanézés lesz, mint hétvégi kék csatorna támaszának meglátogatása. Tehát a kék csatornával többre is lehetőség nyílik, feltéve hogy folytatjuk az építkezést és valahol 19k magasságában kilépünk a csatornából!
kép.png

Bitcoin Futures chart: résmentes volt a hétvégi átlépés, amit a vasárnap déli 18k alá benéző történést követően szerencsésnek is nevezhetünk. Mivel a közelben nincs bezárásra váró rés, órás tekintetben különösebb akadálya nincs a pozitív továbblépésnek!
Napos történéseket nézve, arra a következtetésre kellene jussunk, hogy a 20k-s csúcstámadás akár kezdetét is veheti! Ha megnézzük a rózsaszín impulzusra hajazó hullámot, abban első ránézésre is sántít a 4. hullám, ami lehet jó is, meg rossz is! Jó abban a tekintetben, hogy a rózsaszín hullám, akár 20k fölé is kitolható és a 4. kollekciós hullám, még a 20k-s vissza-tesztet is elvégezheti! Rossz abban az esetben lehet, ha az előttünk álló héten, valami komolyabb 4. korrekciós hullámot rajzolunk a chartra, majd az impulzus zárása megérkezik a csúcsszintre. Összességében egyik megoldás sem a legjobb, sokkal jobban el kell távolodni csúcsszinttől, ugyanis a mögöttünk hagyott 8k-s hullám, bármikor benyújthatja az igényt egy komolyabb korrekcióra, illetve ha az RSI mozgását is megnézzük, az is egy enyhén túlvett állapotra utal, tehát óvatosan közlekedjünk!
kép.png

Napos mozgásra semmi panasz nem lehet, lassan már mindent IS túlteljesítettünk, ezért is ideje lenne már megállni egy szóra!
Érdemes megnézni azt a rózsaszín csatornáját, a 14k-s színt átlépését megelőzően és összehasonlítani, a 4 órás idősík kék csatornájára!
Zöld nyilakkal 4db Doji gyertyára mutatok, ezen gyertyákat követően, semmi meglepetés nem ért volna minket, ha egy durvább visszalépés következik, viszont mind a 4 esetben mentőöv volt következő gyertya jelentősebb leszúrása! Tehát, mivel most is leszúrtunk, nem kellene gondot okozzon a továbblépés!
Továbblépés szempontjából itt is ugyanez a probléma, ha a 2017-es csúcson nem sikerül határozottan átlépni, annak durva visszapattanás is lehet a vége, az pedig kiválthat egy pánikhangulatot! Ezért a jelenlegi szintről 3 jónak tűnő megoldási lehetőség maradt!
Visszakorrigálni 16k környékére, majd egy lendületes folytatással megküzdeni a csúcsszinttel! Esetleg egy durvább megoldással visszanézni 12-14k környékére, majd elnapolni jövőre az új csúcsban gondolkodást! De legyen igazuk a 20k fölött gondolkodóknak is, ha már a Doji gyertya utáni reakció, az előzmények figyelembevételével erre utaló magatartást tett!
Apró, de fontos részlet lehet a mozgóátlagok figyelése, ugyanis volt egy májusi GoldenCross, amely fontosságában sokáig kételkedünk, de október közepén eljött az igazság és egy jelentéktelennek tűnő vissza-tesztet követően(okt.16.) belevágtunk a jelenleg is tartó túrába! Viszont, itt is érdemes lehet visszanézni 2015-ös GoldenCross utáni történéssorozatra, amely végül 2017 decemberében csúcsosodott ki!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon lassan csorgunk lefelé, ugyanis mindenki óvatos, mivel itt már nem babra megy a játék, elég egy kisebb szikra és dől is a kártyavár! Túlaggódni nem érdemes, ez egy természetes kivárás, néhányan biztonságba helyezik a hasznukat, esetleg módosítanak a stop szinten és várják a továbblépéshez szükséges szándék megérkezését. Ezt a szándékot az intézményi befektetők hozhatják meg, akik nagy valószínűséggel nem egy-két napban, hanem minimum 1 hónapban gondolkodhatnak, konkrétan dec.17-ig tartó időszakban, a havi határidős kötések zárásig!
Shorts oldalon türelmes kivárást látunk, de a 10k-s szint már alkalmas egy kisebb pánikhangulat megerősítésére! Ha igazán ötös shortban törnék a fejüket, azt szerintem megelőzné egy 20k környékére feltolt megbízáspumpa, tehát most azért is nyugodtak, mert egy esetleges vevői pánikkal, jóval hamarabb is eredményt érnének el, de arra is válasz érkezne, hogy még nincs itt a vadászszezon!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/6cjSZYpw/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/chlySuy9/

Hetes: 5 kerek hét van hátra az évből, ebbe már csak nagyon határozott mozgásokat tudnánk végrehajtani vagy szerényebben kitöltve, elnapolnánk a kérdést jövőre!
Megérkeztünk ahhoz az idősíkhoz ami szerintem igazán számít, már csak azért is, mert ha továbbra is figyelembe vesszük a 2017 Nov.06. és a 2019 Jún.03-ai napot követő heti mozgást, akkor a harmonikus mintához igazodó folytatási lehetőséget alapul véve, azzal is számolhatunk, ha nem is most 16k környékére, de az elkövetkezendő hetekben egy hasonló lépést követően, akár még egy ugyanolyan folytatás is bekövetkezhet!
Tehát ha az előttünk álló héten egy határozott heti gyertyával átlépünk a csúcsszinten és számítunk egy olyan megoldásra mint '17; '19, akkor ennek úgy lenne értelme, ha ez a visszalépés egyben vissza is teszteli a '17-es csúcsot!
Itt is visszatérhetünk a körkép elején említett lehetőségekre, konkrétan a 23k-s célkitűzésre, ami tulajdonképpen ugyanaz mint az imént leírt két példához alkalmazkodó történéssorozat! Egy a lényeg, semmiképp se torpanjunk meg a 20k-s árszinten!
kép.png

Hónapos: 18 hónapra vagyunk a 2019-es csúcstól, ugyanúgy, ahogy a 17-es csúcsot 18 hónappal követte a 19-es csúcs, viszont annak érdekében, hogy ne ugyanez legyen a folytatás, kerülni kellene a jelentősebb felszúrást! Tehát ez a megoldás, ami a hetes kitérőnél felmerült, hogy az előttünk álló héten csináljuk meg a durvább korrekciót, az csak akkor működik, ha jövő hét hétfőn, a hónap utolsó napján vissza is rántjuk az árát!
Pirossal, kékkel és rózsaszínnel 3db Elliott hullám kezdemény is fel van válva, mindegyik lehetőség a 3. hullámban történő továbblépés kapujában 50, 70, 90k-s szerény elképzelésű impulzus zárási lehetőséggel!
Sorban haladva, de csak a legfontosabbat kiemelve, tehát a rózsaszín 3. hullámot figyelve, viszont alkalmazkodva a kék és piros lehetőségekhez is, talán túlzónak tűnik a 3 rózsaszín hullámot 34k környékére várni, ezért a 20k-s vissza-teszt lehetőségét is figyelembe véve, 24-25k könnyeivel is megelégednénk!
Tehát egy rossz hónapzárással, akár egy évre is befagyaszthatnánk továbblépés lehetőségét, ami annyit jelentene, hogy a rózsaszín 2. hullámot valahol 10k környékén realizálhatnánk!
kép.png

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/69WGqffc/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/IecKPC0a/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/S5pI8rrh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wNuhKTZT/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/oYfbT35R/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/NhD3sKF3/
https://www.tradingview.com/x/YTDkHGCh/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/9S7TOChD/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Awn9Wmv3/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/o96eUwsH/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/prCY4WJ4/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT