Picike Poloniex körkép 2020.11.27!

5개월 전

Az a hét, az a hónap!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, tulajdonképpen két dolog lényeges, hogyan zárjuk a hetet, illetve hogyan zárjuk novembert jövő hét hétfőn!
Órás idősíkról indítva azt láthatjuk, miként mulasztottunk el beköszönni 20k fölé, de úgy is nézhetjük a helyzetet, hogy szerencsére még időben mielőtt a '19-es csúcs megkapta volna az elkésett vissza-tesztjét. Új helyzet van, ehhez kell igazodni! Ezt legegyszerűbben egy csökkenő impulzussal lehet összefogni, majd készülni a következő lépésre, az ABC korrekcióra! Ha jól látjuk akkor az A hullám már pipa, a B hullámot 16,7k-ra kellene várni, C hullámmal pedig visszaerősödhet 18k környékére! A legfontosabb legyőzendő szint 18,4k, de ha ide eljutunk és kudarcot vallunk, akkor az ellenállási zóna miatt elúszhat az idei ATH várakozás!
kép.png

4 órás idősík sem mutat újat, volt egy zöld árbóc, kerek 20k-s célszinttel, ezt nem értük el, de mivel a feladat 78%-ban teljesült sikeresnek kell tekinteni. Sokkal több volt a szituban, legalábbis erre utalt a kék sáv, azonban mint látjuk egy dupla csúcsban besült az ágyú! Dupla csúcs, de inkább egy alakulóban lévő negatív impulzus, ami jelenleg a 4. hullámon ügyködik. Zárást a 16k-s árszintre lehetne várni, ahol egy támasz zóna, illetve a 200-as mozgóátlag is segédkezhet a durván 2k-s visszapattanásban!
kép.png

Bitcoin Futures chart: résekhez igazodni továbbra sem kell, ettől függetlenül a 16,035$-os kettő héttel ezelőtti rés, illetve a rózsaszín Elliott 3. hulláma által biztosított konkrét támasz és zóna főszereplővé válhat!
Napos idősík már sokkal problémásabb, viszont mivel a hétvégi zárvatartás is befolyásolja az itteni mozgást, a két zártnak jelzet impulzus zárást nem vehetjük szentírásnak! Rozsaszin impulzus 12k környéki korrekciót tartana indokoltnak, kék impulzus pedig a 9,645$-os július végén nyitva hagyott rés bezárásán is torheti a fejét! Sőt ha eldurvulnak az indulatok, a 7,610$-os jelentéktelennek tűnő rés is bezáródhat, illetve hogy Gábornak is adjak egy pozitív jövőképet, a 3,560$ is egy jelentéktelen rés...
kép.png

Napos: gyanús hogy a 2020-as várakozás nem hoz új csúcsot, ez viszont nem feltétlenül rossz, csak hát lelombozó a lelkesedés szempontjából. Aki a legelső, tehát a 16k-s Doji gyertya figyelmeztetést nem vette komolyan, az bátor vagy kapzsi és ugyanabba a zsákutcába szaladt bele mint a '17-es, '19-es hasonlóan "egyértelmű" szituációknál! Négy figyelmeztetés volt, ezért is csábított mindenkit a 20k és mivel egy durvábban felszúró lezárást is vártunk, ami úgy nincs, tehát még jöhet, amihez a korrekciós lépés tökéletes előkészítésnek bizonyulhat, de ez csak utólag lesz egyértelmű! Az augusztusra várt szellemgyertyás elképzelés, így utólag is tökéletes, viszont ha az első Doji figyelmeztetés után határozottabban megnézzük a '19-es csúcs ellenállást, akkor tovább doji figyelmeztetésre sincs szűkség, tehát most az új ATH-ból nézegetnénk lefelé, ami a hiányolt nagyobb felszállással is szolgálhatott volna! Mi várható? Ha azt a hetet éljük, amit '17 decemberében vagy '19 júliusában, akkor semmi gáz, megnézhetjük az 50-es mozgóátlagot 15k magasságában és rágyúrunk egy új ATH chartra rajzolására! Viszont ha azt a honlapot, mint '17 decemberében vagy '19 júliusában, akkor jobbik esetben beleszaladhatunk egy 4-5 hónapos korrekciós időszakba és visszanézünk 10k környékére, rosszabb esetben egy gyászos '21-es év következik, majd '22 hozhat egy 6k környéki aljat!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali mozgás megnézte a 22k-s zónát, majd a visszapattanás betakarta a zónába megérkező gyertyát, de többre már nem futotta és hát ez a baki, a maciknak felhívás volt keringőre! A 20k-s tegnapi leszúrás arra utal, hogy a bikák jelen vannak, próbálnak javítani, esetleg visszavenni az irányítást.
Shorts oldalon elsütötték a puskaport, illetve belementek a számukra még korai táncba, köszönik szépen és várják a további lehetőséget! Hogy lesz e gyors lehetőség nem tudni, ez most kizárólag a vevők elszántságán múlik! Abban az esetben ha csak kellemetlenkedni akartak a bikák a jól csinálták, kihasználtak egy vevői elbizonytalanodást, tehát ha csak erről volt szó, akkor ismét visszacsorognak 5k alá, innen ugrása készen várhatják a következő lehetőséget!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/9kgFLLbu/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Qk4AQ2JU/

Hetes: ahogy az napos kitérőnél is említettem, ha azt a hetet éljük, mint '17 decemberében vagy '19 júliusában, akkor no para, de kötelező megcsinálni a házi feladatot! Ehhez azonban határozott kövér maci gyertyára lesz szükségünk! Narancs szellemgyertyák a '17-es mozgást másolják, amit ha a harmonikus lehetőséghez igazítunk, akkor egy kerek 30k-s csúcsdísz kerülhet a fára, de egy szerényebb '19 évi zárás esetén kialakuló 24k se nevezhető kudarcnak! Tegyük fel hogy sikerül 24k-ra fellépni, akkor 18,4k az a szint, ahova vissza kellene lépni, így a 30k áttolható '21 tavaszára, de itt már nagyon túltolhatjuk a biciklit, ami magával hozhatja a következő 2 éves negatív trendben mozgást!
kép.png

"Hónapos: 18 hónapra vagyunk a 2019-es csúcstól, ugyanúgy, ahogy a 17-es csúcsot 18 hónappal követte a 19-es csúcs, viszont annak érdekében, hogy ne ugyanez legyen a folytatás, kerülni kellene a jelentősebb felszúrást! Tehát ez a megoldás, ami a hetes kitérőnél felmerült, hogy az előttünk álló héten csináljuk meg a durvább korrekciót, az csak akkor működik, ha jövő hét hétfőn, a hónap utolsó napján vissza is rántjuk az árát!
Pirossal, kékkel és rózsaszínnel 3db Elliott hullám kezdemény is fel van válva, mindegyik lehetőség a 3. hullámban történő továbblépés kapujában 50, 70, 90k-s szerény elképzelésű impulzus zárási lehetőséggel!
Sorban haladva, de csak a legfontosabbat kiemelve, tehát a rózsaszín 3. hullámot figyelve, viszont alkalmazkodva a kék és piros lehetőségekhez is, talán túlzónak tűnik a 3 rózsaszín hullámot 34k környékére várni, ezért a 20k-s vissza-teszt lehetőségét is figyelembe véve, 24-25k könnyeivel is megelégednénk!
Tehát egy rossz hónapzárással, akár egy évre is befagyaszthatnánk továbblépés lehetőségét, ami annyit jelentene, hogy a rózsaszín 2. hullámot valahol 10k környékén realizálhatnánk! "

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/QzXYFtBB/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/wg7TGf3O/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/RZhCp8e6/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Kh8tykyb/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/7fiOnMGd/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/lm4kooXN/
https://www.tradingview.com/x/yICxrmsW/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Hf6vHYVv/
Napos: https://www.tradingview.com/x/u5wUArNr/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/EpmYsKpO/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/EmsoR8L4/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT