Picike Poloniex körkép 2020.12.02!

3개월 전

A hetes gyertya elmegy, a hónaposra nem lehet panasz!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, annyit tudunk, hogy volt egy 3,7k-s impulzusunk, amelynek elég kurta volt az 5. hullámmal történő zárása. Ettől függetlenül impulzus, tehát az ABC korrekciós folytatás jeleit kellett keresni!
Sokáig nem kellett keresni, jött egy hétfői hirtelen 17k-s zuhanás, ami egyértelműsítette hogy ez bizony az A hullám, de a B hulláma sem kellett sokat várni, néhány órába tellett és az árat vissza is rántották a 19,5k-s szintre.
Ha minden igaz, akkor most a C hullámra várunk, amelynek ugyebár az A hullám alá kellene benézni, tehát benézni azon támasz zóna alá, amely fölött egyelőre biztonságban érezhetjük a 20k felé továbblépési szándékot.
Láthatunk egy piros emelkedő támaszt, ezen viszont átnézett az impulzus 2. korrekciós hulláma, ezért behúztam még egy kiegészítő támaszt, amely segíthet abban hogy a C hullám lehetséges célszintjét is megtudjuk, azonban ha ez sem segít, akkor marad a 17,5k magasságában látható támasz zóna...!
kép.png

4 órás idősíkon, a piros támaszokkal és ellenállásokkal gondoljuk tovább a szituációt. Tehát attól függően, hogy a piros vagy a halványabb piros támasz lesz a helyes gondolat, illetve piros és szintén halványpiros alternatív ellenállás bizonyul helyes gondolatnak, aszerint lehet továbbgondolni a szituációt!
Bárhol is lesz a végső támasz, ellenállás, a forma egyértelműen ék! Tehát mivel ez egy emelkedő ék, csökkenő irányú kilépést kell várjunk, ezért ha az általam kijelölt 21k-s csúcsszinttel számolunk, akkor 18,4k környékére kellene visszanézünk, a további pozitív folytatást megelőzően! De ebbe is kereshetünk kivetnivalót, mivel az sem túl szerencsés, hogy végre átlépjük a 20k-s árszintet, majd egy korrekciós igény miatt rögtön el is vesztjük...
kép.png

Bitcoin Futures chart: ha azt akarjuk, hogy ne csak megkarcoljuk 20k környékét, hanem azon határozottan át is lépjünk, akkor a mögöttünk hagyott hétvégi rést, továbbra is nyitva kell hagyjuk! Természetesen a bezárás esetén sem kell elveszíteni a továbblépésbe vetett hitünket, de ha hasonló példákat megnézünk, akkor egy ilyen rés bezárása bizonytalanságot okoz és beleszaladunk egy hosszabb oldalazásba vagy egy negatív szériába. Ez a hosszabb, akár decembert is átölelő oldalazás, a 20k-s csúcsszint és a rés alatti támasz zóna között alakulhat ki! Abban az esetben, ha csak visszanézünk a résbe, de kihasználjuk a 17,810$-os csúcs nyújtotta támasz lehetőséget és ezzel a poloniex órás idősíkon boncolgatott ABC korrekciós zárószintet is biztosítjuk, akkor újabb lehetőséget kaphatunk 20k fölötti ATH szintek keresgélésére!
Napos idősíkon már sokkal bonyolultabb és veszélyesebb a helyzet. Itt ugyanis 2 impulzus lehetőséggel is számolnunk kell! Feltéve hogy a sokadjára módosított rózsaszín impulzus megállja a helyét és benyújtja az igényt a korrekció, akkor annak zárószintje a 12,5k környéki szürke támasz zónát is jelentheti, nagyon szerencsés esetben 16k környékét, illetve talán 14k is szóba jöhet, ha már volt ott egy kisebb emelkedő háromszög sikeres megoldás. Kék "impulzusra" nagyon nem térünk ki, viszont még ebben sem lehetünk biztosak, mert a jelenlegi 12-ről, 10k-ra bejelölt 4. korrekciós hullám, a nov. 27-ei 3,5k-s hirtelen visszanézésnél jobban megállná a helyét, tehát a kék impulzus zárási lehetőségét bőven 20k fölé várhatnánk!
kép.png

Napos: a zöld nyilakkal megjelölt Doji gyertyák sokasága és egy közel 10k-s bullrunt követően, beleszaladni egy 3,5k-s hirtelen visszanézésbe, nagyon enyhe és szerencsés történés! Egyelőre úgy néz ki, hogy javítottuk ezt a kisebb elgyengülést! Viszont hogy igazán nyugodt körülményeket teremtsünk a folytatásnak és az új ATH lehetőségének, határozott 20k fölé megérkezést kell kialakítani, különben csak újabb gyenge próbálkozásokra futja, ami kiválthat egy olyan szituációt, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni és beleszaladunk egy az utóbbi erősebb támaszra visszanéző 8k-s korrekcióba!
Ha példának vesszük, a 2017-es bullrun történéseit, az akkori mozgás igyekezett az 50-es mozgóátlag fölött tartózkodni! Viszont, ha hasonlóságot keresünk, akkor a '17 nov.08-ai 7,770$-os csúcsból történő, 5,151$-os, az 50-es mozgóátlagra visszanéző korrekció lehet az érdekes https://www.tradingview.com/x/QYFKXtyz/ mivel, ha még előttünk van a bullrun igazán ütős lezáró szakasza és a jelenlegi mozgás is visszanéz az 50-es mozgóátlagra vagy csak megközelíti, mint azt '19 júniusában is tette https://www.tradingview.com/x/2DonftOA/ akkor erre 16k magasságában nyílhat lehetőség, tehát a 10k-s impulzus kap egy ABC-vel végrehajtott, minimális 4k-s korrekciós választ! De ennél egyszerűbben is megoldható a továbblépés, például ha a november végi 3,5k-s visszanézés már minden korrekciós igényt kielégített és csak arra várunk, hogy megérkezzen a 20k-s csúcsszintet átlépő határozott lépés és az ezt követően lendület magával sodorja az árat!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon még nem látszik az a szándék, ami a 20k-s árszint határozott átlépésére irányulna, de az is igaz, hogy nem feltétlenül kell előre jelezni a szándékot, együtt utazni is lehet a történésekkel, ha kivárunk, annak max annyi lehet az indoka, hogy még nem értük el a korrekciós alját, így erre még megbízásokkal sem érdemes rákészülni. Szerintem ha megleszünk az ABC szerkezettel, utána kezdődik mozgolódás, tehát ha elkezdjük építeni a megbízáshegyet, az azt is jelezheti, hogy akár az ABC-nél többre is számítani lehet, tehát a vevői oldal nagyon nem biztos a dolgában!
Shorts oldal elvégezte a piszkos munkát és megérdemeltem visszatértek a kiinduló szintre, tehát a további árcsökkentés csak azon múlik, hogy a vevők mennyire tartanak ki a pozícióik mellett, ha elgyengülnek és átfordul a szituáció egy pánikeladás sorozatba, ott újra színre léphet a short brigád, akik nagy valószínűséggel élnek a felkínált lehetőséggel! Abban az esetben, ha sikeres a 20k-s árszint átlépés és nyomatéka is van a történetnek, akkor kezdődhet újra a shorts oldali megbízáspumpálás!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/hK2KDZSA/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/AxTtAiQd/

Hetes: a hetes zárásnak, örülhetünk, meg nem is, mivel nem sikerült azt a '17; '19-es gyertyát kialakítani, ami talán az akkori sikeres folytatásnak is kulcsa volt, ettől függetlenül a 16,160$-os szintre történő leszúrás megpróbálta.
Tehát kaptunk egy olyan figyelmeztetésnek is nevezhető gyertyát, amelyek a napos idősíkon is óvatos közlekedésre intettek, azonban ha itt is hátravan még két-három hasonló figyelmeztetés, azzal a 30k-s harmonikus mintához is igazodhatunk!
Ha komoly vesszük a múlt heti gyertyát és arra most egy 16k-s szintre visszanézéssel válaszolunk, ott már kezdhetünk izgulni, mert ha a shortra vágyóknak is megtetszik a szituáció, akkor egy 12k-s árszintet célba vevő akarat is érvényesülhet.
Ami a jelen szituációból kinéz, az egy 20k-s árszintet megközelítő hetes zárás, ez sikeresen kiütné az előző heti figyelmeztetést és lehetőséget adna a következő heti határozott 20k-s szintátlépésre!
kép.png

Hónapos: a hétfői igyekezetnek köszönhetően, nem történt jelentős felszúrás, tehát nem alakult ki ez a gyertya, ami '17; '19-ben és véget vetett a bikák uralkodásának! Helyette kaptunk egy kövér bika gyertyát és tovább gondolhatjuk a szituációt! Ha továbbra is egy jelentősebb felszúrást bemutató gyertya zárja le a bikák uralkodását, akkor a decemberi történések lehetőséget kaptak az új ATH csúcs kialakítására! Bárhova is kerül az új ATH csúcs, arra már most készülhetünk, hogy egy durva, akár 1 éves korrekciós időszak is várhat ránk, viszont ha a recept ugyanaz, akkor semmi ok pánikolni, 12k környékén már jelezhetjük az első vételi szándékainkat, majd 1, esetleg 2k-s további csökkenések esetén, kiegészítve a portfóliót, hasonló sikereket érhetünk el mint az idén!
kép.png

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Y0xyETBL/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/NNDCYdwN/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/C3EjiULq/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/HrnhhrWe/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/kVc9AE6K/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Z3xyIZ1y/
https://www.tradingview.com/x/XSKRYT4o/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/iptTTrRa/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Ds4Ah1yW/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/jAtRhsRZ/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/lRBbmhAR/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT