Picike Poloniex körkép 2020.12.08!

3개월 전

Senki többet harmadszor?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, egy kurta impulzust zártunk múlt hét kedden, majd vártunk az ABC korrekciós folytatásra! Rögtön a zárás után jött is egy nagy zuhanás, amely betölthette az A hullám szerepért (18,097$), erre is jött egy gyors visszapattanó válasz, amely betölthette volna a B hullám szerepét, viszont ezt azért nem tehette, mert a C hullám csak a 18,347$-os szintig nézett vissza és ez így nem oké!
Tehát van egy új hosszabban elnyújtott B hullámunk, de még mindig hiányzik a C hullám 18,097$ alatti zárása! Szombaton volt egy csökkenő irányú igyekezet, amely szintén kevés a C hullám szerepére, ami azt is jelentheti, hogy itt a C hullámra várni felesleges és a háttérben kialakulóban lévő háromszögre koncentrálva, a 20k fölé folytatásra kell koncentrálni! Erre a 20k-s támadásra jöhet a 3. kísérlet, mivel volt már egy hónap eleji háromszög, amelyből egy nagy pofonnal zuhantunk vissza, ezt követte a kék csatornában felfelé araszolás, de az is elhalt, most pedig itt az egészet átfogó háromszög, nagyobb képet nézve 3,5k-s árbóc lehetőség!
kép.png

4 órás: van itt ez a háromszög, amelyen belüli mozgás, jelenleg a D pontnál tart, tehát még egy támaszra visszanézés is hátra lehet, erre már csak azért is megvan az esély, mivel a 9 órás felszúró gyertya vissza-tesztelhette az ellenállást, de mielőtt megijedünk várjuk meg a következő gyertyát...
Bármelyik irányba lépünk ki a háromszögből, egy olyan zóna várja az árát, amelyből határozat visszapattanás sem kizárható, tehát ez hozzájárulhat a 20k-s kísérlet újabb bukásához, de ahhoz is végre új ATH díszíthesse az idei karácsonyfát!
A volume oszlopok tetejére húzott ellenállás és a háromszögben mozgás között felfedezhető némi ellentét, ez némileg segítheti az ATH-ra irányuló a folytatást, főként akkor, ha a divergens mozgást, egy tartalommal megtöltött, tehát áremelkedést is magával hozó zöld volume oszloppal sikerülne megtörni! Azonban némi pozitív óvatosság sem árt, mivel a háttérben egy emelkedő ékben mozgás is alakulóban van és hát ez még az órás idősíkon boncolgatott C hullám sikeréhez is hozzájárulhat!
kép.png

Bitcoin Futures chart: a mögöttünk hagyott héten azzal számoltunk, hogy a megelőző hétvégén mögöttünk hagyott 1,280$-os rés bezárását megkíséreljük, viszont reménykedtünk is abban, hogy ez nem sikerül és max a piros támasz zónába nézünk vissza. Rossz gondolat volt, meg sem közelítettük a rést, pedig a keddi zuhanás igyekezett negatív hangulatot kialakítani! Talán annyival vagyunk előbbre, hogy 19k alatt is kialakult egy támasz zóna! Ebben a zónában zártunk pénteken, majd a hétvégi pozitív mozgás, ismét kialakított egy 465$-os rést, ennek bezárásával már próbálkoztunk, de úgy néz ki újra kell próbálkozni, itt lehet nagyon hasznos a támasz zóna, esetleg ezt a rést és nyitva hagyjuk...
Napos idősíkon, az impulzus lehetőségek miatt nem nyugodt a kép, már csak azért sem, mert egy minimálisan elfogadható ABC korrekció esetén is bőven be kellene nézni 16k alá, konkrétan 14k-ra, de a 12,4k-s támasz zóna meglátogatásán sem lepődhetnénk meg! Viszont, ha azt akarjuk hogy a kék impulzus lehetőségnek se kedvezzen, az esetlegesen 16k környékére visszanéző szituáció, azt a gondolatot kell erősítsük, hogy egyik impulzus sem záródott a 20,360$-os csúcsban, hanem ahogy a poloniex charton, a háromszög lehetőség is felkínálja, ezek az impulzus zárási lehetőségek 23-24k magasságába is kitolhatóak!
kép.png

Napos: dec.1-én felnéztünk 19,885$-os szintre, majd jött egy durván 2k-s zuhanás, napos szinttel ez egy 666$-os leszúrást és egy 932$-os gyertyatestet eredményezett és hát ezzel az ördögi leszúrással, sikerült elkerülni az előző napi gyertya betakarását és azt, hogy most ne 17k alatt keresgéljük a lehetőségeinket.
A hétvégi pozitivitásnak köszönhetően, ezen gyertyatesten belül mozgunk jelenleg is, ha visszatérünk a jelenbe és a tegnapi gyertyát megnézzük, akkor ismét ott tartunk, hogy kellene egy pozitív lökés, csak hát ennek a lökésnek legalább 800$-nak kellene lenni, különben őrlődünk tovább és ebben az őrlődésben bármikor becsúszott egy baki!
Ahogy a Fibonacci skála is mutatja, nem kicsi hajtás van mögöttünk, ebbe a hajtásba, jelenleg úgy tűnik belefáradtunk vagy csak a következő pozitív ingert várjuk!
A volume oszlopok és a gyertyák mozgása között itt is felfedezhető a divergencia, sőt erősítendő a pozitív várakozást, még az RSI negatív mozgása is beszállt a buliba!
Az 50-es mozgóátlagra is érdemes lesz odafigyelni, mert ha visszatekintünk a 2017-es vagy akár a 2019-es történésekre, amíg ezen mozgóátlag tartja magát, addig a pozitív lehetőségek is nyitottak, már csak azért is, mert ha az új ATH-ra irányuló kísérlet bukik és bezuhanunk 16k környékére, akkor még mindig lehet egy 2-3k-s korrekciós erősödés, amely többet is takarhat vagy megadja a lehetőséget, például az altokba távozásra, ahogy ez 2018 januárjában is történt!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: szépen bevackoltuk magunkat a 22k magasságában húzódó zónába, ez azt sugallja, hogy a szándék megvan az esetleges pozitív erő megjelenésére, de az akarat még hiányzik! Ha van akarat, akkor jönnek a vevők és minimum a mozgóátlagok fölé megtolják, eközben a shorts oldalon is érkezik a "segítség", az ilyenkor elmaradhatatlan megbízáspumával! Tehát, ha itt is megvan a szándék és az akarat, illetve a vevők is spekulálhatnak a későbbi vevői elgyengülésre, akkor megszaladhat a szekér!
Shorts charton sehova sem sietnek, viszont egy dupla aljszerűség alakulóban van, de veszélyes magánakcióba, túloldali rontás nélkül biztos nem mennek bele. A mozgóátlagokra felnézés így is benne lehet a levegőben, spekulálva arra, ha egy esetleges új ATH-ra irányuló kísérlet összejönne, de elhal egy nagyobb felszúrásban és ez magával hoz egy kisebb pánikot.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/3RSwG95X/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/rhB6hZES/

Hetes: majdnem sikerült egy olyan gyertyát összehozni, mint ami a '17; '19-es hullámokat is megtörte!
Tehát, mivel a két héttel ezelőtti gyertya, halványan hasonlít a '17; '19-es gyertyákra, plusz a múlt heti gyertyánk is úgy folytatta, ahogy ezt a '17; '19-es történéseknél is látható, ezért egyelőre nincs okunk letérni a pozitív gondolkodás útjáról, de az óvatosság nem árt!
Ha maradunk a pozitív úton, akkor ezen a héten is kövér bika gyertyában kell gondolkodjunk, például abban a legalább 800$-os gyertyában, amit a napos kitérőnél is kerülgettem!
Jól mutat a 30k-s harmonikus minta lehetőség, ha végeredményként is ezt szeretnék látni, akar kellene a 800$-os folytatás, sőt 1 vagy 2 következő heti hasonló lépés, majd hogy ereje is legyen a következő 10k-s hullámnak, megpróbálkozni a 20k vissza-tesztjével!
Abban az esetben, ha még idén leszeretnénk rendezni ezt a hullámot, akkor a szellemgyertyákkal felvázolt ész nélküli felszaladás is szóba jöhet, de egy ezt követő 20k-s zuhanásba is könnyen beleszaladhatunk, tehát ha ésszel csináljuk, akkor a minta kifutása után, egy sokkal kiszámíthatóbb 14-19k környékére visszaereszkedő korrekciós lezárásra is számíthatunk.
kép.png

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/kOybYZJs/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/gvdPZ9ba/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/RWW6C2K5/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/TpdDGzyt/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/TQb1MpfP/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/KXwwWmzq/
https://www.tradingview.com/x/pV2QQ5BM/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/PTIVUT2N/
Napos: https://www.tradingview.com/x/1c9VEYFp/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/ikdMGf6C/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/BRkuXmd4/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT