Picike Poloniex körkép 2021.01.04!

2개월 전

A rózsaszín ködös mámor!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, sajnos a TA szkeptikusoknak hetek óta nem tudok rossz elképzeléssel szolgálni, de talán most, most ezzel a kék 5. hullámra várással és azzal hogy a jelenlegi 4. hullámban várt 4k-s korrekció után, még abban bízok, hogy az 5. hullám is tartogathat meglepetéseket, ezzel talán néni babér a TA ellenbeszélés asztalára is jut.
Ahogy az órás charton is látszik, van néhány nagyobb impulzus, amelyekkel egy még nagyobb impulzus 3. hullámait próbáltam lekövetni. illetve rengeteg apró Elliott és ABC korrekció is díszíti a chartot, amelyek beilleszkedtek a karácsonyi hangulatba. Viszont, mint tudjuk a díszek nem csak a fa egyik felét, hanem a másikat is díszítik és hát sajnos a charton díszített fa másik oldala, a short trendet jelenti, ami sokaknak ugyanolyan örömteli hangulat csak kicsit rizikósabb.
Tehát az órás charton azt láthatjuk, hogy vagy van egy, a 20k-s szintátlépéskor indított kék Elliott hullám, ami a kezdeti lendületes nekifutást követően, bő egy hétig beszorult a 24k-s árszint alá. Majd miután átszakítottatok az előző mindenkori legmagasabb csúcsot, ugyanez megismételték a 24k-s árszinttel is, majd ahogy a nagyobb impulzusok korrekciós hullámaiban elvárható, szépen elő is készítettük a folytatást.
Mint már említettem, az impulzusok 3. hullámait, szintén impulzusokra bontottam, de ugyanezt tettem az első és ötödik hullámokkal is, ahogy a chart előzményeken is látszik, ezekkel sem lőttünk mellé! Ebből kiindulva, ha a folytatásban sem lövünk mellé és a hétvégén kialakított 34,774$-os csúccsal, zártuk a kék 3. hullámot, majd most a kék 4. korrekciós hullám ABC formáját is tartjuk, akkor valahol 30k környékén megnyugodva, felkészülhetünk az 5. hullámra!
Ezt az 5. hullámot minimum fele akkorára kellene várjuk, mint a 3. hullám, tehát attól függően hol zár a 4. korrekciós hullám, abból az aljból minimum 6k-s impulzust lezáró 5. hullámra kellene számítsunk! Ezért ha visszanézünk az utóbbi jelentősebb támasz szintre, 30k környékére, akkor az impulzust lezáró hullámot csak kicsivel sikerülhet feljebb tolni mint a most hétvégi 34,774$-os csúcs! Viszont, ha csak abc korrekciós formára várunk, azt már most 32k körül is megkaptuk, tehát egy 6k-s folytatással 38k-s impulzus zárást is kipróbálhatnánk!
Az én gondolatmenetemben, ezzel az impulzus zárással, főként a nagyobb abc korrekciós lehetőség miatt is, serényen 22-24k környékét is jelentheti, de azt a lehetőséget sem zárnám ki, hogy nem csak ezt az utolsó kék impulzust, hanem a 10k környékéről indult parabolikus ív korrekciós folytatásába is beleszaladhatunk! Ebben ez esetben kettő korrekciós aljat tudod elképzelni, 20k és 12k környéket!
kép.png

4 órás: ezen a charton jobban kivehető a kék impulzus lehetőség formája, de az is jól látszik, hogy a 4. hullám 30k környékére történő visszanézése durván hangzik, viszont ennél többet, akár 26-28k-s közé is leszaladhatunk, viszont ebben az esetben, az impulzus zárására már 36k környékén számítani kellene!
Mivel csak utólag lehetünk okosak, természetesen azzal a lehetőséggel is számolnunk kell, hogy ezt az impulzus már most zártunk, tehát a 4. kollekciót a dec.27-ei, közel 3k-s visszanézéssel lerendeztük.
kép.png

Bitcoin Futures chart: már annyi nyitva hagyott résünk van, hogy szinte számolni sem érdemes, ezen rések számát a mögöttünk hagyott hétvégén is sikerült eggyel növelni, igaz ezeket az utóbbi réseket, a hosszabb ünnepi zárvatartások is hizlalták.
A gondolatmenetem most is ugyanez mint a múlt heti nagyobb rést követően, tehát ha megbirkózunk a rés bezárásával és sikerrel járunk, akkor a további long próbálkozásokkal aknára futhatunk! Viszont ha sikerül beérni annyival, hogy most is csak belekóstolunk a résbe, majd a hét második felében, ismételten akadálymentesen lépkedünk felfelé, akkor a Poloniexes impulzus várakozásunk teljesül!
Azzal viszont vigyáznunk kell, ha a pénteki hangulat nagyon kiugrást eredményez, akkor a hétvége negatív rést is hagyhat maga után, tehát megfordulhat az utóbbi hetek pozitív szériája és egy esetlegesen évekre nyitva hagyott rés díszítheti a chartot! De öröm az ürömben, hogy lesz egy olyan szintünk, ahova már csak a résbezárás okán is visszafogunk térni, tehát a minél rosszabb, annál jobb stratégiát tudjuk majd ismételten alkalmazni!
kép.png

Napos: a tegnapi gyertya sötét fellegeket rajzol a hullám tetejére, tehát a Doji gyertyák figyelmeztetése, tágra engedett nadrágszíjjal, akár be is érhetett! Azt még nem tudjuk, hogy meg kell-e ijedjünk ettől a szituációtól vagy csak kicsit tartanunk kell tőle, mert a végeredmény, hasonló lesz mint a nov.26-ai szituációban.
A mögöttünk hagyott meredek long mozgásnak, jót tenne egy gőzkiengedés, azonban egy is ilyen kiengedős szituáció, a további long lehetőségek elengedésével is járhat, tehát csak óvatosan milyen igényt is akarunk kielégíteni!
Az is egy gyanús előjel lehet, hogy az altok, főként az ETH ennyire belelendült, ugyanis hasonló reakciókat a 2018-as év elején már láthattunk, tehát mikor a Bitcoinban már nem volt több és hirtelen korrekciós lépések történtek. Hasonló szituációban, most is a főbb altok a menekülőirányok, majd ez a hangulat szép lassan kihat mindenkire, de ez sem tart örökké, mert elérjük azt a pontot, amikor az altokat is túlhizlaltuk.
Az egy jó kérdés meddig fognak hízni az altok, de ha visszatekintünk a '18-as történésekre, akkor azt láthatjuk, hogy a Bitcoin korrekció B hullámának zárásig, de itt még csak a nagyobb altok dobhatják be a törölközőt, amelyekből még néhány kisebb altot fellehet hizlalni.
Tehát egyelőre nagy kérdőjelekkel figyeljük a történéseket és még talán egy utolsó utáni végső rohamban lehet bízni, de már olyan szinteken mozgunk, ahol bármi és annak ellenkezője is megtörténhet!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chartot nézve, most már remélhetőleg mindenki túl van a profitrealizáláson, tehát az ünnepek végeztével folytatódhat az építkezés! Sajnos jobban kiengedtünk mint kellett volna, de sebaj, mert egyelőre nem katasztrofális a helyzet. Most arra lesz szükségünk, hogy az érdemi vevők gyorsan visszatérjenek és beletegyék ugyanazt az energiát, amit a májusi felhelyezéstől az ünnepekig tartó időszakba is beletettek! Abban az esetben, ha itt rakéta szerű megindulás látunk, de az ár ellentétes irányba mozog, akkor kezdhetünk aggódni, mert csak a megbízások száma növekszik, azokat pedig valahova a jellegéhez képesti alacsonyabb szintre szokták elhelyezni.
Shorts mozgás is árulkodhat a várható a folytatásról, ahol szintén megbízáspumpát kellene lássunk, de ezt majd csak azt követően, hogy egy hosszabb korrekciós időszakra kell készüljünk. Direkt eladásokra még ne számítsunk, először is a vevői profitrealizálásokra kerül sor, majd ha ekkor további gyengeség jelei mutatkoznak, azután lehet megpróbálni néhány magasabb szintre elhelyezett megbízással.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/yVvh0xA3/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/1wQwVwVR/

Hetes: a harmonikus minta nem volt egy százszázalékos kapaszkodó, viszont mint látjuk elég könnyen átszaladtunk a 30k-ra várt kifutási szintjén. Innentől már minden ezer dollár ajándék és készülni kell a korrekciós folytatásra!
Minimális korrekció esetén is 23k környékére kellene várni az árak, de elég könnyen előfordulhat a 20k-s félmegoldás, vagy a kimaxolt 16k-s végeredmény!
Minél nagyobb korrekciós igényt kell majd kielégíteni, annál nehezebb lesz újra belevágni a pozitív folytatásba! Ha igazuk lesz azoknak, akik 100k-s magasságokban is reménykednek, akkor megúszhatjuk néhány hónapos korrekciós időszakkal! Ha a szerényebb elképzelések voltak a jó elképzelések, akkor is elnyújtható a korrekció, de ha ezen időszak alatt megtörik a trend, akkor évekbe is beletelhet, mire a trendet sikerülhet long pályára állítani!
RSI csíkok is jól mutatják, mennyire megérett a szituáció egy korrekcióra, az is jól kivehető, hogy a '19-es csúcsot megelőző túlvett szituációhoz hasonlít a mostani, tehát ha a lufi enged is a levegőből, az még korrekció után tovább fújható!
kép.png

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/5M6FUoDH/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/EUVrDOMS/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/k7IvFKYv/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/nnBmkKl2/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/YykFmvwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/4Q5f7Oy3/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/bj0dYCO9/
Napos: https://www.tradingview.com/x/enBibcqA/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/0Upojc3L/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/fhtw2upp/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT