Picike Poloniex körkép 2021.01.18!

2개월 전

ABC vagy háromszög

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, abban a pillanatban, hogy a bal felső sarokban látható háromszögből, nem sikerült felfelé kilépni, ráléptünk egy negatív útra, amit követett egy 31k-ra történő leszaladás, majd egy 40k-ra történő visszakapaszkodás. Ennél a 40k-s visszakapaszkodásnál, ismét lehetőséget kaptunk a pozitív folytatásra, de ezzel sem éltünk és jött egy ismételt 6k-s gyengülés.
Vannak akiket már a 31k-s szintre történet visszanézés is meglepett, majd mikor már belenyugodtak, ugyanilyen meglepetés volt számukra, az ismételt 40k-ra történő visszaerősítés. Pedig a magyarázat nagyon is egyszerű! Szintén a bal felső sarokban, látszik egy kék ötös szám, ami egy 19k-s árszint környékéről indított impulzus zárószintje, tehát ha élünk a zöld háromszögek adta lehetőséggel, akkor is max az impulzus 5. hullámának egy-két ezressel történő feljebb tolására lehetett volna számítani, amire lehet hogy egy sokkal durvább negatív válasz érkezett volna, mint ami ebben a rózsaszín háromszögben mozgással kialakult.
A háromszögön belül, mint látjuk elég egyértelmű le-fel hullámzás történik! Ami érdekesség, az két ellentétes irányú fej-váll lehetőség! Egyiket lila vállvonallal jelöltem (ezzel kellett volna 40k fölött folytatni az emelkedést)! Másik még most is lehetőség, a piros vállvonal alatti, de sajnos bőven 30k alá, konkrétan 28k-s árszintre kellene visszanézzünk! Bármennyire is furcsán hangzik, de ez a 28k-s szintre történő visszanézés. előfeltétele annak, hogy egy ismételt 36k környékére történő erősödéssel tudjuk folytatni!
Most az történik, hogy várunk! Várunk a rózsaszín háromszögön belüli tovább hullámzásra, ami még mindig lehetőség a pozitív folytatásra! Ez megtörténhet a D pontnál vagy akár az E pontból történő visszapattanás után, de türelmesen meg kell várjuk, hogy az ellenálláson átlépjünk, sőt, ha biztosra akarunk menni, akkor még egy ezt követő vissza-tesztet is megvárunk!
A kék szaggatott vonal követésével, már rég pontot tehettünk volna a kérdőjelek helyére! Viszont, mivel itt nem történt meg a konkrét rózsaszín támasz vissza-teszt, elég jók az esélyek a rózsaszín D érintésre!
kép.png

4 órás: volt egy 19k-s szinten indított impulzus, amelynek az én gondolatmenetemben ABC korrekcióra van szüksége, ez lenne a rózsaszín elképzelés! Az A és B hullám, egyértelműen helyet foglalt 30 és 40k-s árszinten, C hullám még a billegő kategória, az is előfordulhat, hogy nem is lesz rá szükség, mert élünk a rózsaszín háromszög nyújtotta lehetőséggel!
A B hullám és volume oszlopok közötti mozgásban kialakult egy divergencia, ami arra ad egy apró jelzést, hogy nagyobb esélyt a C hullámnak láthatunk! Viszont, minél tovább húzzuk ezt a divergens mozgást, annál több esélyt kap a rózsaszín háromszög, ill. a pozitív folytatás!
kép.png

Bitcoin Futures chart: attól függetlenül, hogy a hétvégi mozgás elég fürge volt, járt a 38k-s, de járt a 34k-s szinten is, nyitásra résmentesen sikerült átlépni az új hétbe, azt is mondhatnánk, nincs itt semmi látnivaló!
Érdekességek, a csütörtöki 41,365$-os csúcs, itt ugyanis, 170$ híján nem sikerült bezárni az előző hétvégén kialakított, egyetlen pozitív irányba várakozó rést! Ami, nem kis meglepetést okozva, de még elég szépen megkeverheti a kártyákat!
A rózsaszín háromszöget ide is felvázolhatjuk, már csak azért is, mert ha az a 170$-os elmaradás bekavar, akkor még egy bikacsapdába is beleszaladhatunk, tehát még mindig nem árt az óvatos közlekedés és ami egyértelmű, abban is keresünk csavart!
kép.png

Napos: az RSI, 20-as szint alatti beszorulása, elég jó táptalaja lehet, a c hullám sikerének, habár a tegnapi Doji gyertya azt sugallja, van némi pozitív remény, de az is igaz, hogy elég rossz helyen, úgymond a semleges zónában jelent meg.
Két intenzív parabolikus mozgással a hátunk mögött, de ezeket akár egybe is gyúrhatnánk, lehet hogy meg is tesszük, csak legyünk túl az utóbbi parabolikus mozgás ABC korrekcióján!
Ha benézünk a 40k-s B csúcs fölé, de maradunk a 41,888$-os ATH(Mindenkori legmagasabb árszint) alatt, tehát a Futures pozitív rését bezártuk, ott lesz csak igazán kérdőjeles a történet, ahol az igazán profik magabiztossága is meginoghat, főként ha még busás haszonnal kecsegtető long pozícióban várakoznak!
Gyorsan, még januárban lezongorázható az ABC-s várakozás, sőt még az is belefér, hogy ez ne 28k, hanem 23k környékén zárjam, ha már itt van az utóbbi jelentősebnek nevezhető támasz zónánk!
Ha ennél is nagyobb a baj, tehát a két parabolikus mozgást, egy parabolikus mozgásként kell kezeljük, akkor már HyperWave-ről is beszélhetünk. Ennek már sokkal durvább korrekciós lezárószakaszra van szüksége, tehát az is előfordulhat, hogy a 20k környéki következő támasz lehetőség is szűkre lesz méretezve..., de ez még egy későbbi történet!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs aktivitás visszatért arra a szintre, ahol utoljára a '17 előtti, nagyon zöldfülű, de fellendülést váró időszakban mozogtunk. Sajnos, a chart '17 augusztusa előtti időszakra már nem mutat vissza, de mivel '17 év végétől ez a folyó is új mederbe került, talán nem is baj, ha nem zavar be a jelenlegi gondolkodásba. Ha ugyanazt gondoljuk, mint amit a '19 májusi mélypontnál gondoltunk, akkor tényleg csak ezt az ABC korrekciós, 28-30k környéki lenézést kellene kipipáljuk, majd belevághatnák a tartalommal megtöltött építkezésbe! Ha ezt a tartalmat, csak megbízásokkal töltjük fel, annak sok értelme nem lesz, látunk egy néhány napos intenzív emelkedést, ami közben az ár, talán hasonló intenzitással szépen esik, itt nagy valószínűséggel tömeges profitrealizálás kezdődött, megfűszerezve némi pánikkal! Abban az esetben, ha megbízáspumpát érzékelünk vagy még azt se, de az ár stagnál vagy nagyon lassan emelkedik, például várunk a rózsaszín háromszögre. Ezzel még egy hasonló kilövésnek is szemtanúi lehetünk, mint ami 20k-ról, 40k-ra is felsegítette az árat.
Amit a shorts oldalon látunk, az nagyon örömteli a long várakozások szempontjából, ugyanis kaszát-kapát eldobva, szinte nincs is shorts várakozás! Az elmúlt években ahhoz voltunk szokva, főként nagyobb long hullámok utáni szituációkban, hogy miután elül a lendület, megkezdődik a megbízásokkal kitömött, shorts pozíciókkal építkezés. Ezzel próbálkoztak november közepén is, visszarántani az árat, de feladták, majd pár hetes bizonytalan időszakot követően, belevágtunk a 40k-s túrába.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/xfZLi9Uj/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/vnnl1aS3/

Hetes: ha alkalmazkodunk a harmonikus mintához (ami itt-ott túlszaladt, ezért is, habár lehetőségként kezeltük, de a megbízhatóságában folyamatosan kételkedtünk) és a kerek 30k-s szinten zárunk, akkor is egy minimum 20k-s szintre történő korrekciós folytatást vártunk! Ezen, a bőven 40k fölötti "zárással", a minimum 27,5k környékére emelkedett, de itt már számításba kell vegyük a maximumot is, ami ugyanúgy 20k környéke, illetve, mivel korrekciómentes emelkedésen vagyunk túl, a durvább 20k alá benéző leszúrásokon se kellene nagyon meglepődni!
Van itt ez, a jelen mozgás szerinti, a '17-es aljakhoz és a '19-es csúcshoz igazított támasz, amire "egészen véletlenül" a '18-as korrekciós alj is rácsücsült. Ha olcsón megússzuk a korrekciót, akkor ez a támasz, most is alja lehet a korrekciónak! Az már egy más kérdés, mi történik a korrekció után! Ha sikerülne újra pozitív pályára állítani a történetet, akkor minden happy! Ha nem sikerül, akkor még mindig ott, az utóbbi hullám lila trendvonala! Viszont, ha még ez sem elég, akkor sajnos egy sokkal lejjebbi, méghozzá a mindenkori long trendvonalat, a pirosat is fel kell vegyük, a lehetőségek közé!
kép.png

"Hónapos nézetben eltörpül a 2017-es csúcs! Ezt vártuk mégis hitetlenkedtünk elérhetőek e ekkora magasságok, most már látjuk hogy igen, sőt, talán még ez a magasságot is eltörpíti majd a következő nekifutás.
No de tényleg ott tartunk hogy már a következőre kell koncentráljunk? Nem azt még nagyon korai volna, egyelőre arra kellene jelzéseket találjunk, hogy hónapos nézet alapján is csúcs közelben mozgunk vagy ez majd csak a következő hónapok kérdése lesz!
Én egy olyan jelzésre várnék, mint amit a 2017 decemberi, ill. 2019 júniusi gyertya is mutat, megfűszerezve januárral és júliussal! Tehát, ha a mostani gyertya, az előző két példának megfelelően, a gyertya felétől felszúrást mutat, majd erre rákontráz a következő havi gyertya, szintén jelentőse felszúrással, akkor ideje meggyőzni magunkat arról, hogy ez lehetett a végső döfés!
Abban az esetben, ha most vagy netán a következő hónapok egyikében beragadnánk és jó a gondolatmenet, akkor a következő havi rallyban még szépíthetünk a hasznon!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/4FYKE3p8/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/FcfJVfsF/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/pIsfQQsj/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8d9t0NeX/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ftGVwPX2/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Nz4WN2IM/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/LzbRjnzc/
Napos: https://www.tradingview.com/x/81F8KrPD/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/h15VQk4X/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/RqvwqHBZ/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT