Picike Poloniex körkép 2021.01.25!

3개월 전

Van-e még felfedezésre váró csillag ✴ esetleg még a hullócsillag is úton van!?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, a durva, tehát az akár 20k vagy még ezt is alulmúló, parabolikus lefordulás elkerülése érdekében, itt az órás mozgásban, annyit kellene megtenni, főként ha már visszakapaszkodtunk a péntek esti zárószintre, hogy a lila ellenállást is célba-vesszük, ill. a további pozitív szándékot is mutatva, legalább a 36k-s ellenállási zónáig tovább megyünk és ha szükséges a lila ellenállást visszateszteljük!
A képbe nem igazán fér bele, de amire az 1. és 2. hullám is utal, itt bizony Elliott hullám elképzelés is rejtőzködhet! Ahhoz, hogy ennek az Elliott hullámnak jövője is legyen, a 3. hullámot határozottan kellene kezdeni és mivel ebben a 3. hullám is jelen kellene legyen az impulzus, ráadásul 42k környéki célszinttel, vagy azzal a megoldást kellene kezdeni, amit világoskék színnel felvázoltam vagy sötétkék hullámot feltolni a 36k-s zónáig! Minden egyéb esetben, maradunk a lila ellenállás alatt és életben tartjuk, a durva parabolikus lefordulás lehetőségét.
kép.png

4 órás: múlt héten is a parabolikus lefordulás lehetőségén gondolkodtam, akkor, ahogy a kék hullám lehetőséggel is felvázoltam, újabb 30k alá visszanéző folytatással számoltam! Erre a hétvégi negatív mozgás szépen fel is készült, de a nyitást megelőzően, illetve a hétfő reggeli órákra, az egész hétvégi negatív hangulat eltűnt, most pedig azt várjuk, hogy ennek a fordulatnak eredménye is legyen, méghozzá az órás idősíkon is boncolgatott, lila 3. hullám alapjainak megerősítésével!
Ezen a 4 órás pillanatképen, jól látszik az utóbbi 19k-ról, 42k-ra felszaladó impulzus, amelynek zárását követően, határozottan úgy gondoltam nincs feljebb, szépen bele is szaladtunk egy 12k-s korrekciós ABC mozgásba!
Tehát, ha egy újabb, sokkal magasabb célokat elérő folytatásban törjük a fejünket, akkor erre alkalmas lehet a lila impulzus! Viszont problémákba ütközhetünk, ha a hetes idősík mozgását is figyelembe véve, kitartunk az ész nélküli pozitív folytatás gondolata mellett és nem várjuk meg, az egész long trend szempontjából fontos korrekciós mozgás befejezését. Ami ahhoz vezet, amire a parabolikus lehetőség is figyelmeztet! Teher alatt, könnyen hajlik a vessző...
kép.png

Bitcoin Futures chart: a hétvégi 925$-os rés, 4 óra alatt bezárásra került, amely szituációval, a reggeli mellett egyelőre nem tudtunk mit kezdeni.
Ahogy arra a rózsaszín vonalak is utalnak, háttérben egy hosszan elnyúló ék is formálódik, ennek D érintési pontjához kellene eljussunk, ma estig, holnap hajnalig, feltéve hogy tartjuk azt a lendületes mozgást, amit még pénteken a C pontból elindítottunk, habár azzal is számolnunk kell, hogy a hétvégi zárvatartás újrakeverhette a lapokat! De egyelőre legyünk pozitívak és bízzunk a hasonlóan lendületes folytatásban!
Remélhetőleg a vajszínű ellenállási zóna nem okoz gondot, sőt segítségünkre lesz ha megadja magát és sikerült azt a bizonyos lila 3. hullámot lendületesen megtolni!
Ha mégsem segédkezik az ellenállásról történő visszapattanásban, majd folytatjuk az ékben csökkenő mozgást, akkor ha csak 32-33k magasságában nem érkezik valami pozitív inger, a következő lehetőségre csak 27-28k környékén számíthatunk, az E pontból történő visszapattanást követően!
kép.png

Napos: ha olyan faék egyszerű, mint amit az RSI aljak-csúcsok, illetve az ezekhez tartozó gyertyamozgások aljai-csúcsai mutatnak, akkor a januári korrekciós kellemetlenségeket követően, februárra nem lesz panasz!
Viszont, ha ott november végén, nincs egy gyors korrekciós megoldás, akkor talán 41k sincs. Lett 41k és lett egy határozott bullrun, most viszont van egy ABC struktúra, de nem tudjuk lesz-e 50k, 75k, esetleg 100k-s célokat kitűző folytatás!
Szerintem lehet, de ahhoz egy nagyobb, méghozzá a hetes mozgáshoz is igazodó folytatás kell...
Ezt a rózsaszín ABC strukturált, ha zártnak tekintjük és a hetes hasonló elvárásnak is szeretnénk megfelelni, akkor folytatjuk azt a long hullámot, amibe a múlt hét pénteki határozott fordulatot követően belevágtunk és 36-38k-s szintekig meg sem állunk. Illetve ehhez társul egy szintén emelkedő RSI mozgás, amely nem a középső zónában éri el a csúcsát, mert az arra figyelmeztet, hogy a rózsaszín C csúcs nem a történet alja, hanem mivel hetes mozgásban is kialakult egy AB hullám, a C hullámmal elég könnyen visszaszaladhatunk, remélhetőleg csak 23k környékére! Tehát, ha az RSI sikeresen felkúszik a felső zónába, amit a gyertyák is lendületesen követnek, akkor adódhat egy olyan lehetőség (természetesen itt is csak egy kisebb korrekciót követően), hogy a január 8-ai, 41,888$-os mindenkori legmagasabb csúcsszintet múlt időbe tegyük!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton, január 13-19 között láthatunk némi emelkedést, ez volt a poloniex napos idősíkján látható rózsa B hullám, majd ahogy illik, a C hullámban kialakul csökkenés el is vitte a lelkesedést! Ami a jelenlegi lelkesedést visszahozhatja, az a hetes idősíkon várt B hullám, esetleg az órás idősík új ATH-t sem kizáró impulzus lehetősége! Szerintem, már utazás közben kifog derülni, hogy a hetes B hullámra vagy az órás impulzusra gyúrunk, az előbbi kisebb, az utóbbi nagyobb hullámokat kell generáljon az itteni mozgásban!
Shorts chartbol egy dolgot biztosan megtudunk, jelenleg nem a macikon múlik van-e feljebb mint 41,888$... Viszont, ha vérszemet kapnak, annak ezen a charton egyértelmű jelei lesznek!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/MnJKs5yg/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/LrRGQnUz/

Hetes: ahogy a fibo skála is mutatja, kicsit még lejjebb van a minimálisan elfogadható korrekciós szint, konkrétan 27,5k környéken! Kettő, intenzív korrekciós hét már mögöttünk van! A le-fel szurkálásokból is jól látszik, hogy vannak itt indulatok rendesen, pontosabban, mivel az eladói szándéknak semmi nyoma, ezek az indulatok csak a vevői körökben forrnak, amelyek tulajdonképpen nem is indulhatok, hanem mivel a helyzet megengedi, szinte kockázatmentes profitrealizálások történnek!
Erre én egy magyarázatot tudok elképzelni, méghozzá az ABC struktúrát! Tehát, ha nagyon okosak a vevők és bizonnyal ezen a magas szinten okosak, akkor ők is jól látják, hogy a 41,888$-os csúcsszintnél, ABC struktúra kialakítása nélkül nem lehet feljebb lépni.
Profitrealizálásra tökéletesen alkalmas volt az A hullám, most jöhet a B, ami választ adhat a további kérdésekre! Például arra a kérdésre, ami csak az előttünk álló hullám hangulatától függ, van-e még feljebb mint 41,888$ vagy már csak szépítése van lehetőség?
Én a szépítésre szavaznék, tehát arra hogy 36-38k környékén zárjuk ezt a hetes B hullámot, (nyitva hagyva azt a lehetőségét, hogy az erre-arra keringő, ennél is lendületesebb folytatásról szóló hírek, nem csak nagyotmondások és légből kapott hírek), majd, ha a C hullámot, egy olyan gyertyával sikerült zárjuk, mint ami a 2018 február 5-ét követő hetet is díszíti és az ezt követő hetekben, nem alakul ki egy hasonló szituáció, mint a február végi, március eleji dupla csúcs, akkor kezdhetjük meggyőzni magunkat arról, hogy van még felfedezhető csillag az égen!
kép.png

"Hónapos nézetben eltörpül a 2017-es csúcs! Ezt vártuk mégis hitetlenkedtünk elérhetőek e ekkora magasságok, most már látjuk hogy igen, sőt, talán még ez a magasságot is eltörpíti majd a következő nekifutás.
No de tényleg ott tartunk hogy már a következőre kell koncentráljunk? Nem azt még nagyon korai volna, egyelőre arra kellene jelzéseket találjunk, hogy hónapos nézet alapján is csúcs közelben mozgunk vagy ez majd csak a következő hónapok kérdése lesz!
Én egy olyan jelzésre várnék, mint amit a 2017 decemberi, ill. 2019 júniusi gyertya is mutat, megfűszerezve januárral és júliussal! Tehát, ha a mostani gyertya, az előző két példának megfelelően, a gyertya felétől felszúrást mutat, majd erre rákontráz a következő havi gyertya, szintén jelentőse felszúrással, akkor ideje meggyőzni magunkat arról, hogy ez lehetett a végső döfés!
Abban az esetben, ha most vagy netán a következő hónapok egyikében beragadnánk és jó a gondolatmenet, akkor a következő havi rallyban még szépíthetünk a hasznon!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Nl69OMXv/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/KFJbJE0v/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/icZCqjkb/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sU38jwqG/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ftGVwPX2/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/O2WvTIme/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/62v5Y1K9/
Napos: https://www.tradingview.com/x/NqGknEGO/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/mzAIhD3G/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/H71tTeDB/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT