Picike Poloniex körkép 2021.02.01!

2개월 전

Nekifutunk a B hullámnak vagy csak délibábot kergetünk

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, semmi meglepő húzás nincs a Bitcoin mozgásában, sőt, még a függőkényszerben lévő itt-ott megpumpált altokéban sem. Altszezont szerintem kihagyjuk, de még ezzel a kijelentéssel is óvatosan, mert ha igazam lesz és hetes idősíkon még egy B hullámmal 38-40k környékére visszakapaszkodhatunk (Futures charton ez a 40k-s árszintet is jelentheti, mivel nyitva hagytunk egy apró rést) ill. divat lett a pumpálás, tehát a szerencsésebbek és ez olcsó coinokra vadászóknak még csurranhat valami!
Az órás chart, csak azoknak lehet érdekes, akik a Facebook posztokat is rendszeresen követik! Semmi különös nem történik, csupán zig-zag vonalakkal követjük a hullámokat, amelyek ABC formákat kirajzolva, elég jól segítik az eligazodást. Egy piros és egy zöld vállvonallal megjelölt fej-váll lehetőség is megbujt az utóbbi egy hét mozgásában, mindkettő fél sikerrel végződött!
Maradva az utolsó két ABC formánál, illetve hogy a sorminta se szakadjon meg, pozitív ABC mozgással kellene folytassuk, amelynek, a pozitív folytatás lehetősége életben tartása érdekében, a 38,380$-os csúcs fölé kellene nézni, de minimum az utóbbi B csúcs fölé!
Szaggatott kék vonallal, egy a 4 órás idősíkon követett csökkenő ék ellenállását tűztem ki célul, amelyről egy visszapattanás nem lenne jó ómen.
kép.png

4 órás: ezen az idősíkon is hasonló a taktika, itt azonban az is jól látszik, hogy a január 8-ai 41,888$-os csúcs óta egy lassú, csökkenő mozgásban vagyunk, amit egy csökkenő ék formával lehet a legjobban összefogni!
Tehát ha az ék formából indulunk ki, akkor felfelé kilépéssel kell számoljunk, nagyjából arra a szintre, ahova egy kóbor január 29-ei kilépéssel már eljutottunk, ami már csak azért is veszélyes, mert még egy dupla tető lehetőséget is felteszünk a fűszerespolcra!
Mentőövként vázoltam föl egy piros S kanyart, amelyről szépen pattant az utóbbi negatív kék hullám, tehát némi szerencsével, az S kanyar is működhet és ez egy újabb ATH lehetőségét is rejtegetheti!
kép.png

Bitcoin Futures chart: elég szépen kiléptünk az ék D érintési pontjánál, de ezzel a nekifutással sem sikerült bezárni a január 8-án hajszál híján nyitva hagyott rést és hát ennek az apró nyitva maradásnak köszönhetően, talán sikerül annak a bizonyos hetes idősíkon várt B hullámnak is nekifutni!
A mostani hétvégén is hagytunk egy rést, ennek bezárásán, még dolgoznak a fiúk, viszont, ha az utóbbi rózsa ellenállást vissza-tesztelő mozgást is figyelembe vesszük, akkor itt is azt kell megállapítsuk, hogy annak a bizonyos 40k-s apró résnek bezárására, elég jók a lehetőségek!
kép.png

Napos idősíkon, a 41,888$-os szinten záródó impulzus folytatásában várt ABC korrekció körül forogtak a gondolatok, ezeket a gondolatokat már tényként kezelhetjük, azonban nyithatunk egy új gondolatmenetet, ami azt járhatja körül, mire is számíthatunk a folytatásban!
Ha itt is a hetes B hullám gondolata irányít, akkor már csak egy kis jóra számíthatunk, konkrétan egy 38-40k közé tehető utolsó félszaladásra! Akkor sem jutunk pozitívabb végkövetkeztetésre, ha a 41,888$-os zárást egy HyperWave csúcsaként kezeljük, mert a lezáró 5 szakaszban, már csak az elég durva, akár 85%-ot is elérő korrekciós fázis lehet hátra.
Ha előveszünk egy pozitív gondolatot, akkor mivel impulzus utáni, ABC mozgással is készen vagyunk, miért ne lehetne a folytatás egy újabb 5 hullámos impulzus! (Főként úgy, hogy az 50-es mozgóátlagon is szépen megtámaszkodtunk, habár ha visszatekintünk a 2018-as korrekciós mozgásra, ettől a visszapattanástól, akkor is csak egy B hullámra futotta!) Ez a lehetőség akkor állhatná meg a helyét, ha újabb ATH csúccsal rukkolunk elő! Tehát a kék vagy a piros szaggatott vonallal felvázolt lehetőség valamelyikével kellene éljünk!
RSI csíkra nézünk, akkor, ha ott azt látjuk, hogy a zóna közepéből nem fordulunk vissza, hanem folytatjuk a felső zóna irányába és a 38k-s szint elérése környékén sem mutatkoznak lefordulási jelek, ill. ha igen, de csak a zóna közepéig nézünk vissza, akkor kaphat lehetőséget az impulzussal történő folytatás!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: továbbra sem tornyosulnak a lehetőségek longs charton, azonban, szerencsénkre csak a profitrealizálások következtében történik ez durvának látszó negatív mozgás. Az utóbbi napokban, történt néhány hirtelen csökkenő, majd visszarántó mozgás! Ez, első ránézésre pozitív előjelnek tűnik, tehát ha jól gondolkodunk, akkor ez volt a profitrealizálás utolsó momentuma! Koncentrálhatunk a folytatásra, ami remélhetőleg tartalommal is meg lesz töltve, így akár még akkora lendületet is kialakíthat, hogy az ATH-s gondolatok is előkerülhetnek!
Shorts oldalon, kicsit ficánkoltak a macik, remélhetőleg a folytatásban nem történnek hasonló ficánkolások, mert ha igen, abból arra is gondolhatunk, hogy ők is arra a bizonyos hetes B hullámra játszanak, tehát előkészítik a terepet valamiféle eladói csínytevésre!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/pgHqdv9A/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/e1qLhLfb/

Hetes: tehát nézzük azt a bizonyos B hullám lehetőséget! Az előző B hullámokat is megjelöltem a charton, habár ezeket napos idősíkon, jobban szétbontva kell értelmezni!
Ha nagyon közelről nézzük a jelenlegi mozgást és figyelembe vesszük azt a bizonyos múlt hét pénteki 38,380$-os szintre történő felszaladást, akkor a B hullámot már múlt időbe is tehetnénk. Remélhetően nem ez lesz a végső megállapítás és kapunk egy lehetőséget konkrétabb B hullámra, nem csak felszúrással, hanem konkrét gyertyazárással is bemutatkozunk 38-40k környéki szinten!
Bízva az előttünk álló hét pozitív lehetőségeiben, egyelőre még nem foglalkozunk a C hullámmal, viszont ahogy a charton is látszik, attól függően milyen gyorsan zajlanak az események, 24-25k környéki szintben lehet gondolkodni! Ami, már csak azért is hasznos lehet, hogy a lila támaszról történő visszapattanás lehetőségét is megadjuk, tehát még ebből is kialakulhat olyan szituáció, ami új ATH-ban végződik!
kép.png

"Hónapos nézetben eltörpül a 2017-es csúcs! Ezt vártuk mégis hitetlenkedtünk elérhetőek e ekkora magasságok, most már látjuk hogy igen, sőt, talán még ez a magasságot is eltörpíti majd a következő nekifutás.
No de tényleg ott tartunk hogy már a következőre kell koncentráljunk? Nem azt még nagyon korai volna, egyelőre arra kellene jelzéseket találjunk, hogy hónapos nézet alapján is csúcs közelben mozgunk vagy ez majd csak a következő hónapok kérdése lesz!
Én egy olyan jelzésre várnék, mint amit a 2017 decemberi, ill. 2019 júniusi gyertya is mutat, megfűszerezve januárral és júliussal! Tehát, ha a mostani gyertya, az előző két példának megfelelően, a gyertya felétől felszúrást mutat, majd erre rákontráz a következő havi gyertya, szintén jelentőse felszúrással, akkor ideje meggyőzni magunkat arról, hogy ez lehetett a végső döfés!
Abban az esetben, ha most vagy netán a következő hónapok egyikében beragadnánk és jó a gondolatmenet, akkor a következő havi rallyban még szépíthetünk a hasznon!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/14ouPEXK/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/as0phsak/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/rFVRbGYO/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sU38jwqG/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ggVCsiZP/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/TcagJHgF/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/yTgkVXnG/
Napos: https://www.tradingview.com/x/xiTJIjPx/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/7hXJ8m23/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/izap7Zwa/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT