Picike Poloniex körkép 2021.02.08!

2개월 전

Nekifutottunk, megcsináltuk, de mi lesz a fizetség

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, a múlt heti körkép 34k környékén íródott, akkor csak egy halvány, hetes B hullám lehetősége miatt láttam esélyét a 38-40k-s árszint környékére történő ismételt felkapaszkodásnak. A küldetés annyira jól sikerült, hogy majdnem a 41k-s árszint is átlépésre került, ill. a lendület is akkora volt, hogy egy újabb ATH is befigyelhetett volna és ez a lehetőség még mindig fennáll!
Órás idősíkon, az utóbbi hetekben megszokott zig-zag megoldással próbálkozok, azon belül is minimum ABC, maximum impulzus szituációk keresgélésével!
Jelenleg ott tartunk, hogy a mögöttünk hagyott héten, kialakítottunk egy 8734$-os, nagyon is intenzív impulzust, amelynek hétvégi ABC korrekciós mozgását és kipipálhatnánk, már csak ezért is, mert fibo 0.38-as szint környékéről long irányra váltottunk. Természetesen, első látásra nem szeretünk bele ebbe az ABC hullámban, de felmerülhet annak a lehetősége is, hogy a 37,322$-os szintre történő visszanézéssel, csak egy A hullámot zártunk, amire indok lehet egy A hullámon belüli, itt is minimumként elvárható ABC mozgás!
A vasárnapi mélypontból, jelenleg is kapaszkodunk vissza, itt szintén megfigyelhető egy abc struktúra, tehát hacsak nem lépünk a 39,694$-os vasárnapi csúcsszínt fölé(amellyel kinyitnánk az új ATH lehetőségét), akkor egy mini abc struktúrával, a korrekciós mozgás B hulláma is zárható és ha jól gondolkodtunk, akkor az előttünk álló hét közepén eldőlhet, hogy csak egy korrekció miatt néztünk vissza és belevágunk egy újabb impulzusba, majd megindulunk azon a lejtőn, ami miatt hetes idősíkon bíztam a B hullámban, viszont ennek lezárását is csak egy, a 28,863$-os árszint alá benéző C hullámmal tudjuk végrehajtani!
kép.png

4 órás történések boncolgatásánál sem térünk el a zig-zag, abc, impulzus. háromszögben történő gondolkodástól!
Volt egy január 8-ai impulzus zárásunk, amely rögtön be is nyújtotta az igényt egy ABC korrekcióra! Ennél a korrekciónál is megfigyelhető ugyanaz, amiért az órás idősíkon sem bíztunk az első abc struktúrában, tehát az igazi korrekciós mozgást, csak a január 22-ai C hullámot követően tudtuk zárni! Ebből a korrekciós aljból kapaszkodunk jelenleg is felfelé! A hullámokat nem részletezem, viszont a B hullám első ránézésre sem okés, mivel kimaradt belőle az abc struktúra, tehát úgy is gondolkodtunk, hogy itt impulzus lehetőség is felmerülhet, ami az új ATH lehetőségét is rejtegetheti!
A háttérben látszik egy ék alakzat, ennek vissza-tesztjével még adósak vagyunk, de ha az órás idősíkra felvázolt gondolathoz igazodunk, ill. itt 4 órás idősíkon is értelmezhető mozgást akarunk látni, akkor a piros szaggatott vonalat követve, nem csak az új ATH, de egy kerek 50k-s árszint is befigyelhet!
kép.png

Bitcoin Futures chart: 970$-os réssel nyitottuk a hetet, majd rögtön meg is kezdődött a bezárási kísérlet, ami mint látjuk sikertelenül végződött! Az hogy miért nem sikerült a bezárás, örök rejtély marad, viszont, ha a folytatásban elérjük az egy hónap ezelőtti nyitva maradt rés 40,560$-os szintjét, akkor erre ráfoghatjuk...
A 39,100$-os szintről történő hirtelen visszaesést, a rózsa ék vissza-tesztjeként is értelmezhetjük, főként úgy, hogy később még alulról-felülről a 29-ei zárószintet is leteszteltük. Hasonló szituáció most is kialakulhat, ha a 40,535$-os zárószint is megkapja ugyanezt az alulról-felülről történő vissza-tesztjét! Azonban mielőtt nagyon elszállnának az 50k gondolataink, lesz itt még egy 42,730$-os ATH szintünk is, ami elég könnyen lehűtheti a kedélyeket.
kép.png

Napos: azt hiszen elég jól kivehető a 41,888$-os csúcsszintet követő ABC struktúra, amellyel a korrekciós elvárásoknak eleget is tehetünk, csak hát van, itt az a hetes ugyanilyen ABC struktúrára várás, amely még csak a B hullámnál tart vagy nem tart, ha az elkövetkező napokban új ATH szint kerül a chartra!
Az én gondolatmenetemben, egyelőre a hetes ABC struktúra kialakulása utáni ATH lehetősége az uralkodó, de könnyen meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről, amit ha nagyon sokan akarnak napokon belül konkrétummá is tehetnek!
Kék és piros szaggatott vonalakkal, már múlt héten felvázoltam egy esetleges 50k-s vagy azt meghaladó lehetőség kialakulását, ami nem egy bonyolult feladat, ha már ilyen szépen visszakapaszkodtunk, csak hát van az a szituáció, mint mikor egy lépésre vagyunk a céltól, de a célszalag átszakítására már nem maradt erőnk.
Van még itt egy 3. lehetőség, méghozzá az oldalazás lehetősége! Tehát maradnánk a 30-40k közötti zónában és a megoldást áttolnánk márciusra, esetleg áprilisra, ebben az időszakban úgyis jó hangulatba szokott kerülni a Bitcoin!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon láthattunk egy éles fordulatot és ahogy az áremelkedés is mutatta, a profitrealizálás idejére távol maradt vevők visszatértek. A feladat egyszerű, ugyanezt a kottát kell követni az előttünk álló héten is, tehát nem megtorpanni a decemberi csúcs környékén, sőt még a 26k fölötti zónában sem kellene megállni, habár ha ide eljutunk és a vevők is odateszik magukat, akkor ennél a pontnál már bőven 50k környékén járhat az ár és mivel ez egy lélektaninak is nevezhető szint, semmilyen megingás nem megengedett!
Shorts oldali próbálkozások még a zavarkeltés szintjét sem érték el, sőt mire beszálltak volna a buliba, már akcióba is lendültek a vevők, amelynek eredménye a hétvégi 40k-s árszint! Tartani lehet a maciktól, de ennek egyelőre még semmi jelét nem látjuk, ami már csak azért is biztató, mert ha készültek volna arra a bizonyos általam várt B hullámra, akkor az aktivitást biztosan felpumpálják 10k környékére, de mint látjuk nem ezt tették.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/DXoFhrIr/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Gvno0cPh/

Hetes: tehát a B hullám! Kevés volt rá az esély, de 1 hét alatt konkrétummá vált, viszont ha már ilyen fürge volt mögöttünk hagyott hetes gyertya, akkor vajon mennyire lesz fürge a folytatás, illetve ha most a C hullámban történő folytatás a következő lépés, akkor egy esetleges lefordulás előtt, kapunk e egy hét haladékot, vagy a múlt heti gyertya betakarásával belecsapunk a lecsóba.
Remélhetőleg nem csapunk bele semmibe és egyértelműen ki fog derülni, mire is készülhetünk az elkövetkezendő hetekben!
Napos idősíkon, felmerült az oldalazás lehetősége, akár az is lehet és ha szerencsém van, akkor ahhoz itt hetes idősíkon egy 5k-s leszúrással is hozzájárulunk, így a C hullámra se lenne panasz!
Az RSI csíkon látható mozgás, már azzal is segítene, ha most nem nézne be a húszas zóna alá és ezzel azt a gondolatot erősítené, hogy az esetleg C hullám, egy lassú lefolyású, akár március-áprilisig is kitolható lassú folyamat!
kép.png

"Hónapos nézetben eltörpül a 2017-es csúcs! Ezt vártuk mégis hitetlenkedtünk elérhetőek e ekkora magasságok, most már látjuk hogy igen, sőt, talán még ez a magasságot is eltörpíti majd a következő nekifutás.
No de tényleg ott tartunk hogy már a következőre kell koncentráljunk? Nem azt még nagyon korai volna, egyelőre arra kellene jelzéseket találjunk, hogy hónapos nézet alapján is csúcs közelben mozgunk vagy ez majd csak a következő hónapok kérdése lesz!
Én egy olyan jelzésre várnék, mint amit a 2017 decemberi, ill. 2019 júniusi gyertya is mutat, megfűszerezve januárral és júliussal! Tehát, ha a mostani gyertya, az előző két példának megfelelően, a gyertya felétől felszúrást mutat, majd erre rákontráz a következő havi gyertya, szintén jelentőse felszúrással, akkor ideje meggyőzni magunkat arról, hogy ez lehetett a végső döfés!
Abban az esetben, ha most vagy netán a következő hónapok egyikében beragadnánk és jó a gondolatmenet, akkor a következő havi rallyban még szépíthetünk a hasznon!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/frMP3LFU/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/1nuoACQE/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/pDdTiQR2/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/hRyDsB1Y/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/zRGAOoV5/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/wgO6wafC/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/iLtpACbg/
Napos: https://www.tradingview.com/x/NtAboGpZ/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/6ahYeA5H/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/V4UIj5H7/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT