Picike Poloniex körkép 2021.02.15!

2개월 전

A vissza-teszt miatti időhúzás vagy a tökön, babon átgázoló long folytatás

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, a, talán még le nem zárt történet ott kezdődött, hogy feb.9-én zártunk egy kisebb impulzust, majd másnapra ennek az ABC korrekciójával is készen voltunk. Ennél a pontnál jogosan gondolhattunk arra, hogy akár egy következő impulzussal is folytathatjuk, 60k környéki célszint lehetőséggel.
A hétvége is ennek megfelelően alakult, most azonban úgy látjuk, hogy a hétfői nyitás után, sokan máshogy gondolták. Viszont itt nem beszélhetünk profitrealizálásról, mert ahhoz kellett volna az impulzus! Inkább arról lehet szó, hogy a zemberek, túl sok elemzői meglátást nézegethettek a hétvégén, amelyekben egy emelkedő ék alakzatra koncentráltak és ha valakik, a hét közepén látható 5k-s emelkedéssel arra játszottak, hogy majd kihasználják az impulzusban rejlő lehetőségeket, ők az ék láttán meggyőzhetőek lettek arról, hogy ezt most el kell engedni.
Az óriás idősíkra, én is felvázoltam egy az impulzust segítő, kicsit meredekebben emelkedő csatorna, ill. parabolikus lehetőséget, de mint látjuk hiába, maradtunk a világoskék színnel felvázolt csatornában, amelynek most visszatérhetünk a támaszára és egyben a 200-as mozgóátlagot is vissza-tesztelhetjük ! Ezzel, azonban nem biztos hogy ki leszünk segítve, mert az igazi probléma talán ott rejtőzködik, hogy azt a bizonyos múlt heti ABC korrekciós mozgást szűkre méreteztük és nem próbálkoztunk meg az előző, 41,888$-os ATH szint vissza-tesztelésére!
kép.png

4 órás idősík egy másik történésre is rávilágít, arra hogy a január végi 30k-s támasz zónát vissza-tesztelő mozgással, lehetőséget adtunk egy 50k-t megcélzó impulzusnak, aki élt is ezzel a lehetőséggel.
Tehát, habár az ék forma beérkezési irányából pozitív folytatásra lehetett számítani, az a tény, hogy zárhattunk egy impulzust, erősebb lehetett!
Ha ezt a 4 órás képet nézzük, akkor már nem is olyan nagy távolság az előző ATH szint, amelynek eléréséhez, tökéletes lehet az ABC korrekció! Erre a gondolatra pedig ráerősíthet, a volume oszlopok és a gyertyák közötti ellentétes mozgás!
kép.png

Bitcoin Futures chart: egy a jelen helyzetben kisebbnek nevezhető 1k-s réssel nyitottuk a hetet, amit még melegében, néhány órával később be is zártunk!
Az ilyen kisebb rések és a gyors megoldások miatt sem érdekesek mostanában, az ezen a charton zajló történések. Viszont, sokan nem fognak majd örülni, ha újra erre a chartra terelődik fő figyelem, ugyanis a mögöttünk hagyott őrült emelkedésben, jó néhány nyitott rést hagytunk mögött és ha tetszik, ha nem, ezeknek a réseknek 99%-a be lesz zárva! Tehát, ha megérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahonnan már többet nem tudok kipréselni a long trendből és meg kell barátkozzunk a közelgő short trend gondolatával, ahol ha figyelembe vesszük ezt a 99%-ot, akkor a short trendben keresendő aljunkat, valahova 7-10k környéki szintre kell belőjük!
Visszatérve a jelenbe, ahol a 38k környékén várakozó résünket, csak egy elég intenzív hetes csökkenő mozgással tudnánk bezárni, ezzel talán még nem kell szembesülnünk, arra viszont lehetőség nyílhat, hogy a világoszöld színnel jelölt, 42,730$-os előző ATH szintünket vissza-teszteljük! De vannak itt még barátságosabb támaszok is, amelyek gyorsabb megoldással is előrukkolhatnak!
kép.png

Napos: a divergencia, a gyertyák és az RSI plafonra tapadása, mind-mind arra utaló jelzés, hogy egy az előző ATH színt vissza-tesztelési igényének kielégítése, nem egy elvetendő gondolat.
Ha a piros szaggatott vonallal felvázolt, valahol 60k magasságáig nyújtózkodó impulzuskezdeményt nézzük, akkor semmi probléma, ez csak egy kisebb megingás, majd a 3. hullámot, valahova 55k magasságába feltoljuk és egy kisebb korrekció után 60-on zárunk!
Azonban, ha ezt a mögöttünk hagyott 20k-s hullámot, kicsit másképpen bontjuk fel, pl. a 4 órás idősíkon látható módon és a hétvégén impulzust zártunk, akkor a divergencia és az RSI mozgás sem hazudik! Tehát mégiscsak oda lyukadunk ki, hogy az esetleges pozitív továbblépést megelőzően, a 20-s hullámban keletkezett túlnyomást egy korrekcióval ki kell engedni!
Tehát, ha belevágunk ebbe a korrekciós mozgásba, arra rámehet az egész hetünk, viszont lehetőséget kaphatunk arra, hogy még a márciusba átlépést megelőzően, visszakapaszkodva 50k környékére, előkészítsük a még pozitívabb folytatást! Ami, már csak azért is jó hír, mert ha idehozzuk, a kínai holdújév után megnövekedő keleti vásárlói kedv növekedést, akkor ha ők úgy gondolják, a korrekciós alj környékén be is vásárolhatnak!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: lehet hogy csak véletlen, viszont amit ettől a longs charton kialakítható mozgásból, a múlt heti körképben elvártam, azt nagyjából sikerült hozni, ahol még hiányosság van, az a zónából történő továbblépés! Ezzel a továbblépéssel egyelőre még küzdünk, kellene valami pozitív inger, ami újra beindítaná a vásárlási kedvet, például Elon Musk tweetelhetne egy vásárlási kedvet meghozó cikket! Ha mégsem sikerül ilyen cikkel előjönni és az áremelkedést sem sikerül összehozni, de ezen a charton mégis emelkedés látunk, az nem egy örömteli dolog, ugyanis csak a megbízások száma növekedett, azokat pedig nagy valószínűséggel, a jelenlegi árnál alacsonyabb szintre helyezték el!
Shorts chartot nézegetve, továbbra sem kellene izguljunk medvetámadások miatt, tehát csak egy esetleges vásárlói körökben kialakuló, nagyobb profitrealizálások által kiváltott pánikok okozhat problémát, amire természetesen a macik örömmel rávethetik magukat! Egy olyan kellemetlenség, amit pl. a jan.31-ei kiugrás is okozott, de csak 1 kiugró gyertya 4k-s visszarántását eredményezte, természetesen becsúszhat, viszont, ha stabil a vevői oldal, akkor semmi jelentősége!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/LvWETotj/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Ian7lkRu/

Hetes: a legfontosabb dolgok viszont itt történtek, ugyanis a 2 héttel ezelőtti intenzív emelkedés után, az volt a kérdés, hagy ezt egy B hullám igényelte, amelyet követően meg kell barátkozzunk egy nagyobb korrekciós visszalépés gondolatával.
Szerencsére erre rácáfoltunk és egy még pozitívabb héttel, új ATH szinttel rukkoltunk elő! Egy ilyen határozott 41,888$-os ellenállás átszakítás után, amelyet megelőzött egy határozottnak nevezhető korrekció, az előző ATH szintet vissza-tesztelő mozgásra, igazából nincs is szüksége, tehát ha a kisebb idősíkok apróságait figyelmen kívül hagyjuk... és itt akár vissza is mehetnénk oda, hogy a 2020 nov.22-ei hetes, általam fontosnak tartott jelzést, figyelmen kívül hagyjuk, ugyanis a 2017 novemberi és a 2019 júliusi jelzést, a pirossal bekarikázott szituációval is behelyettesíthetjük, tehát ha kicsit szabadjára engedjük a gondolatainkat, akkor még azzal is szembesülhetünk, hogy a 100k-s szintet megcélzó gondolatok sem tartoznak a lehetetlen kategóriába!
kép.png

"Hónapos nézetben eltörpül a 2017-es csúcs! Ezt vártuk mégis hitetlenkedtünk elérhetőek e ekkora magasságok, most már látjuk hogy igen, sőt, talán még ez a magasságot is eltörpíti majd a következő nekifutás.
No de tényleg ott tartunk hogy már a következőre kell koncentráljunk? Nem azt még nagyon korai volna, egyelőre arra kellene jelzéseket találjunk, hogy hónapos nézet alapján is csúcs közelben mozgunk vagy ez majd csak a következő hónapok kérdése lesz!
Én egy olyan jelzésre várnék, mint amit a 2017 decemberi, ill. 2019 júniusi gyertya is mutat, megfűszerezve januárral és júliussal! Tehát, ha a mostani gyertya, az előző két példának megfelelően, a gyertya felétől felszúrást mutat, majd erre rákontráz a következő havi gyertya, szintén jelentőse felszúrással, akkor ideje meggyőzni magunkat arról, hogy ez lehetett a végső döfés!
Abban az esetben, ha most vagy netán a következő hónapok egyikében beragadnánk és jó a gondolatmenet, akkor a következő havi rallyban még szépíthetünk a hasznon!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/lXxcqwS6/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/NhTC140m/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/AzG1xdnj/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/KK3hpi2a/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/FSJKdeUE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ceMaOLIv/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/W1uHa9Gw/
Napos: https://www.tradingview.com/x/MbMEQEkl/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/ruodd93n/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/LpFk9lzZ/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT