Picike Poloniex körkép 2021.02.22!

2개월 전

Hegymenetben jégre lépni tilos!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, csak próbáljuk követni az eseményeket, sajnos nem olyan sikeresen, mint az előző 41,888$-os ATH szintet megelőzően.
Az én gondolatmenetem, most is egy lehetőségként felvázolt S kanyarra épül! Ezzel próbálkozva láttam biztosnak, a 38k-ról, 52k-ra történő folytatást, ill. egy héttel későbbi 46k környékéről, tippeltem egy 60k környékére megérkező folytatást, ettől még elvagyunk maradva, viszont, ha ez a mostani S kanyar megkapja az 52-53k környéki alját, akkor talán megpróbálkozhatunk azzal a múlt hét közepére várt 62k környéki következő ATH szint kijelöléssel is!
Tehát hogy egyszerűbben összefoglaljam, a 3. hullám lezárására várunk és ha így nézzük, akkor minden feltétel adott lehet egy impulzust lezáró szituációhoz!
A hétvégében is benne volt a 60k fölé kapaszkodás lehetősége, de sajnos a szombati 4k-s visszalépés, túl sok volt ahhoz, hogy ezt a hátrányt vasárnap ledolgozzuk, sőt még jelentős pluszt is hozzátegyünk, viszont mint látjuk egy ATH szintet mégiscsak sikerült a chartra varázsolni!
Az S kanyaron kívül egyszerűbb lehetőség is van a 60k feletti folytatásra, méghozzá ha a hajnali 55,107$-os szintre történő leszúrásból, amely aljra nagy valószínűséggel a Futures résének volt szüksége, ugyanis a pénteki zárószint 55,900$ volt és hát az igyekezett akkora volt, hogy kicsit túlszaladtunk, de talán a leszúró gyertya már arról árulkodik, hogy lehet folytatni az építkezést.
kép.png

4 órás idősíkon, az impulzus keresgéléssel is megpróbálkozhatunk, habár ez a mostani keresgélés nem olyan egyszerű, mint az előző ATH szintet megelőzően!
Az 1. és 2. hullámok talán a helyükön vannak, a 3. hullám már most úgy néz ki, mint amit kicsit túltoltunk, viszont zárásra alkalmas szituáció még nem alakult ki. Én arra a szintre tenném a zárást, ahova a múlt heti csatornából kilépést követően a célszintet kijelöltem (itt a csatornába beérkezést megelőző hullámot vettem alapul), tehát 62k környéki szintre!
Ha tévedtem, azt úgy fogjuk megtudni, hogy az órás S kanyarnak megfelelően folytatjuk 52-53k környékére, tehát a 4. hullámnak ABC korrekciós feltételeit teljesítjük! Viszont ha egy komolyabb ABC korrekcióban gondolkodunk, akkor az sem kizárt, hogy az 52-53k körüli alj csak az A hullám igényeit elégíti ki és a végleges aljat 48k környékére kell várjuk!
Tehát, ha a recept ugyanolyan egyszerű, mint 41,888$-os előző ATH szintünk kialakítását megelőzően, akkor talán még nem maradtunk le semmiről és ezt a bizonyos impulzust záró következő ATH szintünket, még a februári zárás megelőzően 70k fölé is tolhatjuk!
kép.png

Bitcoin Futures chart: ennek a chartnak ismét kevés szerep jut, főként ezzel az ismételt nekünk gyors hajnali résbezárással, ami jól látható módon, hasonló az előző hetekben látható szituációkhoz! Tehát ha szituáció ugyanaz, akkor gondolkodjunk ugyanúgy! Csak hát kétféleképpen is gondolkodhatunk!
A feb.12-ei hétvége után, igaz hogy gyorsan bezártuk a rést, de kicsit lejjebb is szaladtunk!
Egy héttel korábban csak kísérletet tettünk a résbezárásra (az hogy nem sikerült mellékes gondolat), majd következett egy intenzív hét eleji bullrun (erre számítok most is, a 4 órás idősík 3. hullámának zárásával)!
kép.png

Napos: a hónapokra bontott időzónák tökéletesen mutatják, volt egy decemberi, kicsit januárba átnyúló fellendülő időszak, ami követett egy januári konszolidáció, de már előkészítve a februári fellendülő folytatást! Februárt még nem zártuk, viszont ha impulzussal szeretnénk zárni, akkor nagy valószínűséggel most is átnyúlunk március elejébe, de ezt a gondolatmenetet folytatva, Márciustól ismét egy konszolidációs időszaka kell vizionáljunk!
Azzal is számolni kell, mi van akkor, ha a jelenlegi 58,300$-os ATH szint nem adja meg magát, de ezt sem kellett túlgondolni!
Gyors megoldás lehet egy fibo 0.38-as szintet elérő korrekció, amit ha kiegészítünk a 4 órás idősík emelkedő csatornájába beérkezés szintjével, akkor egy támasz zóna is besegíthet!
Durvább megoldás lehet, az előző ATH szint környéki zónák meglátogatása, erre azonban csak akkor számítanék, ha már az impulzust lezártuk!
Egyelőre azonban maradjunk pozitívak, számítsunk az impulzust lezáró folytatásra és a jelenlegi ATH szint(58,320$), illetve a hétfő hajnali 55,9k-s leszúróaljunk közötti zónára úgy tekintsünk, hogy ez legyen az a zóna, ahova a 3. hullám zárását követően, a 4. hullám ABC korrekciós mozgásával visszanézünk!
Kisebb aggodalomra adhat okot az RSI csíkon, ill. a gyertyáknál berajzolt csúcs lehetőség, azonban ha visszanézünk a december-januári időszakra, ott is megijedhettünk a 2. csúcsot követően, viszont ahogy akkor, most is számítani lehetett az impulzust lezáró következő nekifutásra, csak az nem mindegy, mikor történik a nekifutás, valószínűleg a 4. korrekciós hullámot követően!
A gyertyák és a volume oszlopok között, még mindig erős divergencia van, viszont a volume oszlopok mozgásterét nézve, az előttünk álló héten még nyújtható a rétes, ami egy újabb érv amellett, hogy arra a 3. hullám zárása, nem a jelenlegi ATH szinten, hanem valahol 60k fölött történjen!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton szépen tartjuk a 28k környéki zónát, remélhetőleg ez így is fog maradni és napokon belül, a tökéletes impulzus lezárás érdekében is, felkapaszkodunk a 40k alatti zónába! Ennél a zónánál már megengedett a kiengedés, jöhetnek azok a profitrealizálások, amit ha sikerül pánikmentesen átvészelni, akkor ismét előkerülhetnek azok a bizonyos 100k-s terveink!
Shorts oldal továbbra is munkanélküli, habár ha részletesen megnézzük hétközi történéseket, bőven kiélhetik a vágyaikat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ESm551HL/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/IZs1NKIB/

Hetes idősíkon, már az előző ATH szintnél is eltörpült a 2017-es ATH szint, 60k környékén pedig már lassan el is felejtjük, mennyire hiper-szuper volt 20k környéke.
Ezt a hetes képet nézve, illetve a hullámok mozgását kielemezve, különösen a 41,888$-os szintre megérkező, majd a folytatásét, azt kell megállapítsuk, hogy ennek a szintnek már nincs szüksége vissza-tesztre!
A jelenlegi ATH szint kicsit más, mivel még nyitott az impulzus, tehát ha valahova vissza-tesztet kell várjunk, az majd csak azt követően derül ki, hova kerül a 3. hullám zárása! Ha ez a jelenlegi 58,320$-os szintet jelenti, akkor vissza-tesztet 48k környékére várnék, ha sikerül a 62k, még jobb esetben 64-65k környékére nyújtózkodni, akkor 58k-s vissza-tesztben gondolkodnék, majd innen egy 70k feletti impulzust lezáró folytatást!
kép.png

Hónapos nézetben, láthatunk egy 100k-s szintet megcélzó piros impulzus elképzelést, igaz hogy a vége felé már elveszti szabályosság vagy szabályos marad, akkor viszont bőven 100k fölötti célok irányába tartunk!
Aminél feljebbi szintekben most még nem gondolkodnék, az a rózsaszín impulzus, tehát ez a 70k környéki lehetőség, amit már kisebb idősíkokon is kerülgettem! Ennek megfelelően a 3. hullámot is impulzussal szeretnénk lezárni, ami ugyebár még nyitottnak tűnik, viszont ha ezt a hónapos képet nézzük, főként az utolsó gyertyát, akkor már jócskán túlteljesítettünk minden tervet, tehát már akkor is elcsúsztunk, ha csak rápillantunk a jégre...
kép.png

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ZuxYqXI4/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Uq1MUzXY/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/kfHgCBNs/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/yc7SpZa5/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/uCt9PGGI/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/wLuF6Wat/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/hE5KTOvL/
Napos: https://www.tradingview.com/x/EcphFoTM/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/Lk0tYtzN/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/lumscEAG/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT