Picike Poloniex körkép 2021.03.01!

2개월 전

Tuti tipp nincs, de szerencsével ráhibázhatunk

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, mindenki bizakodó, azonban ha az utóbbi hét történéseit megnézzük, főként a vasárnapra elért 15k-s negatív hullámot, amit kezelhetünk egy nyitott impulzus 4. hullámaként, de egy impulzus utáni ABC korrekciós mozgásként is megállja a helyét!
Tehát ha még egy nyitott impulzus 4. korrekciós hullámaként kezeljük, akkor nincs miért izgulni, mivel hátravan még egy impulzust lezáró 5.hullám, amelytől nagyon minimális elvárással is hozható 60k környéke! Más a helyzet, ha már az impulzus utáni ABC korrekciós mozgásban vagyunk, esetleg már túl is vagyunk rajta, amelynek eldöntésében segítség lehet a zöld ékből kilépés!
Nagyon nem mindegy melyik korrekcióban vagyunk vagy melyik korrekció utáni szituációra várunk! Ha nyitott impulzusról beszélünk, akkor nyugodtan várhatjuk a folytatást, mert garantáltan visszatérünk a jelenlegi ATH szintre vagy ha másképp nézzük, akkor 3. hullám 58,320$-os csúcsszintjére! Abban az esetben, ha egy új fejezetet (impulzust) kell nyissunk, akkor már bonyolultabb a szitu, mivel egy jóval bonyolultabb és kifizetődőbb feladatba vágunk bele (ez akár egy a sokak által várt 100k-s álomszint elérését is jelentheti), mint csak egy impulzus lezáró 5. hullám esetén!
Visszatérve a jelenbe, egyelőre ott tartunk hogy az ékből nagyon halvány kilépési kísérleteket tettünk, ennél azonban sokkal komolyabb, az ellenállási zónával is jelzett 51-53k környéki felkapaszkodást kellene mutatni!
Mivel a piros impulzus nem túl nagy meggyőződéssel de még nyitottnak tartom, ezért az ékből kilépés utáni történésektől, a piros 5. hullámot előkészítő 1. és 2. hullámok kialakulását várom, majd ezt követően, az impulzus 3. hullámának 60k fölötti szintre pumpálását!
Természetesen azzal is számolnunk kell, hogy ez a 15k-s, 26%-os visszalépés, annyira elbizonytalanít sokakat, hogy az egymásra várás elindít egy pánik eladási hullámot, amihez már csak egy kis szikra kell és elfoglalják régóta várt helyüket a short hiénák...
kép.png

Bitcoin Futures chart: erre a chartra lényegében csak ezért figyelünk, legalábbis én csak azért, hogy az esetleges hétvégi rések, mennyire kavarhatnak bele a következő hét/hetek történéseinek alakulásába! A mostani rétvége semmilyen bekavarást nem tud okozni, ugyanis szinte résmentes volt az átlépés, ennek 2 órával később egy határozat bika gyertyával nyomatékot is adtunk.
Mivel a hétvégi történések nem kerülnek fel erre a chartra, ebből kifolyólag a felvázolt alakzatoknak, zónáknak, támasz/ellenállásoknak sincs túl sok jelentősége, ettől függetlenül a rendelkezésre álló csúcsokra felvázolásra került egy ék, amelyből a beérkezési irány figyelembe véve, pozitív irányú kilépést kell várjunk és ha ez pont a kék színű ellenállási zónánál történik, majd a zóna még egy vissza-tesztet is kap, ott talán már a long trend tekintetében is kezdhetőnk örülni!
kép.png

Napos: egy új impulzus nyitásának lehetőségén, az itt napos idősíkon merült fel, miután az idő ciklusokat nézegettem! Furcsa módon, ha a novemberi 20k körüli csúcsokat, a januári 41,888-as előző ATH csúcsot és a jelenlegi 58,320$-os ATH csúcsot a ciklusok völgyeihez igazítom, akkor egy szabályos hullámzást kapunk eredményül, amely hullámzás, ha csak nem ennél a jelenlegi durva visszalépésnél szakad meg, akkor a következő csúcstámadást április 2. hetének elejére vizionálhatjuk!
Ilyen pontosan persze csak nagymértékű szerencsével lehet tippelni, azonban ha a jelenlegi ciklus féltávjánál (március 16.) ott tartunk mint az előző két ciklusban, tehát a 4 órás idősíkra felvázolt kisebb impulzus utálni 3. hullámának megerősítése környékén (51-53k közötti zóna)!
Az viszont még március közepére sem lesz egyértelmű, feltéve hogy itt 43k környékén megtaláljuk korrekciós aljat, hogy a még nyitottnak gondolt impulzus 5. hullámát lekövető kisebb impulzussal állunk szemben vagy egy következő jelentősebb magasságokat kitűző impulzust készítünk elő!
Ha rápillantunk a pirossal jelölt 3. hullámra és azt a várakozó 5. hullámhoz mérjük, akkor ránézésre sem stimmel az a gondolat, hogy itt egy 5. hullám várakozik!
A feketével jelölt long trendvonalra is érdemes rápillantani, ugyanis ennek letörése nem lenne egy szerencsés mozzanat, annál inkább egy erről történő visszapattanás, ami nem csak egy bizonytalan, hanem egy sokkal biztosabb új fejezet nyitást tenne lehetővé!
Az RSI csíkon, illetve a gyertyáknál is megjelölt, csúcsok, aljak, főként ha ezekből kettővel is sikerült előrukkolni, szintén segíthetik gondolkodást! Jelenleg egy darab aljunk van, tehát durván még 1 hétre lenne szükségünk ahhoz hogy egy következő aljat kialakítsuk, ami szintén afelé terelheti a dolgok alakulását, hogy a fekete trendvonal 40k környékén, fibo 0.61-es szinten megkaphassa az érintését.
kép.png

Hetes, ha azt nézzük, hogy a tavaly szeptemberi mélypontból, mekkora és milyen meredek sziklafalat sikerült a chartra rajzolni, akkor további várakozások megfogalmazásakor, nyugodtan nevezhetünk bárkit kapzsinak!
A 2017-es hullám, eltörpül a jelenlegi hullám mellett, de nem is a méretek a lényegesek, hanem a hullámokon belüli mozgások! Egyelőre csak ezt a két hullámot tudjuk összehasonlítani, harmadikkal még jó néhány évet várnunk kell és még az sem biztos, hogy ekkora magasságokba sikerül még egyszer felkapaszkodni...
Ha a jelenlegi hullámon belüli mozgást, összehasonlítjuk a 2017-es hullámban látható mozgással és keressük ugyanezt a két piros támaszt, akkor ha nagyon akarjuk megtalálhatjuk most is, a2019-es csúcsszint és az előző ATH szintnél! De az is előfordulhat, hogy teljesen hibán a gondolkodás és még csak az első támaszt ismerjük, 41,888$, amire az előző heti mozgás elég egyértelmű visszanézést mutat! Tehát úgy is értelmezhetjük, hogy ez lesz a 2017-es hullámban megjelölt első piros támasz! Ha tévedünk, ennek a támasznak már csak egy kisebb visszapattanásban lesz szerepe, előkészítve a korrekciós C hullámot!
kép.png

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/hp7iReUw/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/iFYRxbYh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sbIQMlpq/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/sdLUL83y/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eLG7kA56/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/SrtAOGIE/
Napos: https://www.tradingview.com/x/0Bu0Ko5A/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/TMNB0yeD/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/NKxz63V6/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT