Phyllis Krystal meditaties serie 4: Het innerlijke kind

8개월 전
In deze 4e blog van de serie Phyllis Krystal meditaties biedt ik een geleide meditatie aan van Phyllis Krystal die ik voor je heb ingesproken, die je zal helpen contact te maken met je innerlijke kind en ruimte zal creeren voor het innerlijke kind om te vertellen wat het eventueel dwars zit.

Wat is dat nou eigenlijk, het innerlijke kind?

Het innerlijke kind is dat deel in jou dat zich heeft gevormd toen je nog een kind was. Het bevat de overtuigingen die je toen mee hebt gekregen, de gevoelens, verwerkt of niet, de overlevings strategieen die je toen ingezet hebt.

Als kind zijn we erg kwetsbaar en onze ouders kunnen vrijwel nooit helemaal tegemoet komen aan onze behoeften, omdat ook zij vroeger dingen hebben meegemaakt die onverwerkt zijn, ondanks dat ze ons meestal het beste geven wat ze te geven hebben. Hierdoor komen we bijna onvermijdelijk in aanraking met pijn. Pijn die we vaak niet kunnen dragen als kind omdat we moeten overleven. We drukken die pijn dan weg en stappen in een rol van gewenst gedrag waardoor we liefde zorg en goedkeuring kunnen kunnen verzekeren. Dit zijn overlevings strategien.
Omdat we ons hier vaak later, terwijl we al volwassen zijn geworden, nog steeds niet bewust van zijn, leven we vaak nog steeds met dit onverwerkt verdriet, deze tendens om onze gevoelens te ontkennen en het masker van gewenst gedrag dat we opgezet hebben.

We hebben dan vaak het gevoel er niet helemaal te zijn, niet te kunnen voelen wat we werkelijk willen en voelen ons onvervuld, terwijl er op de achtergrond iets aan ons lijkt te knagen.

Het is goed mogelijk dat wat er aan ons knaagt, het onverwerkte verdriet van het innerlijke kind is.
Als we ons niet door deze onbewuste lading in ons onderbewuste willen laten leven en bovenal troost, erkenning en gezonde leiding willen geven aan ons innerlijke kind, is het tijd om eens een kijkje te gaan nemen hoe het met ons innerlijke kind gaat.

Daar krijg je met deze geleide meditatie van het innerlijke kind, die volgt op de meditatie van de boom en de kosmische ouders uit serie 2 en 3, de kans toe. Het is belangrijk om de mediaties in deze volgorde aaneensluitend te doen omdat je dan onder leiding van het hogere bewustzijn, goed gegrond en met de ondersteuning van de kosmische ouders, stevig genoeg staat om deze stap van contact met het innerlijke kind in alle veiligheid te kunnen doen.

Wanneer je als volwassene je innerlijke kind kunt omarmen en het bij de hand kunt nemen en kunt begeleiden, zul je je een stuk veiliger voelen in je leven en blijdschap kunnen putten uit het contact maken met wat je eigenlijk voelt en wilt in je leven.

Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

https://soundcloud.com/user-850947348/phyllis-krystal-meditatie-het-innerlijke-kind

En de meditaties uit de vorafgaande blogs in deze series:

https://soundcloud.com/user-850947348/meditatie-van-phyllis-krystal-de-boom

https://soundcloud.com/user-850947348/deel-2-vd-boom-mediatie-van-phyllis-krystal-de-kosmische-ouders

Doe er je voordeel mee!
Liefs Wombloom

logo4.png

Meer geleide meditaties te vinden op:

www.wombloom.com

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT