Alldutch Maandag Maaltijd #6 : Kip-groenteschotel met bacon en gorgonzola door @marcovanhassel

2년 전

Het is weer maandag! Dat betekent dat er weer een nieuwe Maandag Maaltijd op het menu staat. Deze week komt het recept van @marcovanhassel, die niet echt een keukenprins is, maar toch ook een keer een bijdrage wilt leveren.

Ook deze week gaat de SBD, die deze post opbrengt, naar de auteur: in dit geval dus @marcovanhassel.


Simpel en snel smullen

Kip-groenteschotel met bacon en gorgonzola

Dit recept hebben mijn vriendin en ik per ongeluk ontdekt, nadat we een keer te laat waren om nog boodschappen te gaan doen. Een toevallige ondekking, die wat ons betreft nog lang bij ons op het menu staat.

hoofdfoto-mvh.jpg

Bereidingstijd 30 minuten


Ingrediënten

(4 personen)

20180611_210650.jpg

 • 1 stronk Broccoli
 • 400 gram sperzieboontjes
 • 400 gram kipfilet
 • 150 gram bacon (in dunne plakjes)
 • 200 gram gorgonzola
 • flesje kookroom (slagroom kan ook)
 • peterselie en thijm naar smaak

Voor de vegetariërs

Ik ben geen vegetariër, maar een ras-carnivoor. Desalniettemin verwacht ik dat tofu-blokken en nep-bacon hier ook wel bij zouden smaken.

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180°.

 • Dop de sperzieboontjes en snijd de langere exemplaren door de helft . Snijd de broccoli in hapklare stukken. Doe alle groenten in een pannetje, en kook deze kort, zo'n 15 minuten.

20180519_173541.jpg

 • Snijd de kipfilet in groffe blokken en de plakken bacon door de helft.

20180519_175621.jpg

 • Bak de kipfilet snel aan op een hoog vuur met een beetje peper, zout en eventueel een snufje paprikapoeder. Zet het vuur iets lager en voeg daarna de bacon toe. Je wil niet dat de bacon knapperig wordt, dus voor die tijd van het vuur af!

20180519_180624.jpg

 • Pak een ovenschaal en gooi daar eerst de groenten in. Daar bovenop komen de kip en de bacon. Als laatste leg je de in blokjes gesneden gorgonzola erop en gaan de kruiden en de kookroom er overheen. Wij mengen de kruiden meestal met de room, zodat ze mooi gelijkmatig over het gerecht worden verdeeld.

20180519_181116.jpg

 • Zet de ovenschaal nog zo'n 10 minuten in de oven, totdat de gorgonzola-blokjes gemolten zijn.

20180519_182215.jpg

Serveertips

Wij vinden het lekker om er een aantal aardappelkroketjes bij te eten. En hoewel ik meer een bierdrinker ben, gaat een lichtzoet wijntje er ook best bij (rood of wit kan allebei)

Voordelen

Dit gerecht past uitstekend in een low-carb dieet.
Wij zijn op deze combi uitgekomen doordat we niets anders in huis hadden: ik denk dus dat er ook prima andere groenten in dit gerecht gebruikt kunnen worden.

Bewaartijd en invriesmogelijkheden

De schotel is zeker nog 2 dagen te eten wanneer je hem in de koelkast bewaart. Invriezen heb ik nooit geprobeerd maar lijkt me ook niks.

alldutch-banner-2.png

Ook een gastbijdrage leveren aan onze Maandagrubriek?

Laat dat dan weten in een comment onder deze post of neem contact op via het Maandagmaaltijd-kanaal op Discord. @alldutch neemt dan contact met je op.

Levert een gastbijdrage ook iets op?

Zeker wel! ALLE SBD die met jouw MAANDAG MAALTIJD-post worden verdiend krijg je zeven dagen na plaatsing overgemaakt naar je wallet.

De SP die met de post verdiend worden zijn voor @alldutch zodat uiteindelijk iedereen er beter van wordt.

En zoals bij elke post die je op Steemit plaatst: hoe beter de tekst, hoe mooier de layout, hoe creatiever je output, des te groter de kans op een mooie uitbetaling ;-)


Verder ben je helemaal vrij in het recept, de tekstopbouw, het begeleidende beeld en wat al niet meer. Ben je beter in vlogs? Prima, publiceer dan je bijdrage op Dtube.

Ik wil graag een aflevering verzorgen maar lay-out is niet echt mijn ding

Laat dat geen probleem zijn. We hebben een standaard template beschikbaar zodat je je kunt focussen op de tekst en de foto's.

lid-worden-op-Discord.jpg

alldutch-transparant.png

OVER ALLDUTCH

@ALLDUTCH is de online social community voor Nederlandstalige blockchain gebruikers, voornamelijk steem. De community is voor NL-BE members, de voertaal op onze server is Nederlands.

Posts met onze tags maken kans op promotie in een van onze wekelijkse initiatieven :

 • Gebruik de tag #Alldutchcreations (creative content) om kans te maken op vermelding in de wekelijkse Recap van @alldutchcreation, die elke maandag wordt gepost.
 • Gebruik de tags #AlldutchNL (Nederlandstalige content) en #Alldutch om kans te maken op vermelding in de Alldutch Recap, die elke vrijdag verschijnt.

Je vindt de Alldutch community op Discord via deze link: https://discord.gg/9mzqA7H

(Note EN; Abuse of tags not appreciated because it won't help the Dutch-speaking community to grow)

Community tag - #Alldutch
Creatieve content - #Alldutchcreations
Nederlandse content - #Alldutchnl

alldutchnew.gif


Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT
Sort Order:  trending

Top! Lekker recept.👍
En heerlijk simpel... daar houd ik van met een drukke werkweek!

Lkkr hoor! En zo gedaan. Komt op de lijst :-)

Klinkt lekker en niet super moeilijk om te maken. Deze ga ik binnenkort zeker uitproberen.

@wanderingkells dit lijkt me iets voor ons! hmmm !

This post has received a 7.35% upvote from thanks to: @janine-ariane.
For more information, click here!!!!

If you use our Robot before your post has 1 day and get an Upvote greater than 1%, you will automatically receive Upvotes between 1% and 10% as a bonus from our other robots.

Do you know, you can also earn passive income after every bidding round simply by delegating your Steem Power to @minnowhelper?
you can delegate by clicking following links: 10 SP, 100 SP, 500 SP, 1000 SP or Another amount

Help support @minnowhelper and the bot tracker by voting for @yabapmatt for Steem witness! To vote, click the button below or go to https://steemit.com/~witnesses and find @yabapmatt in the list and click the upvote icon. Thank you.

Voting for @yabapmatt

What a recipe!! I still have to find my recipe for a quick and nutritious meal!

Congratulations! This post has been upvoted from the communal account, @minnowsupport, by cootjeh from the Minnow Support Project. It's a witness project run by aggroed, ausbitbank, teamsteem, theprophet0, someguy123, neoxian, followbtcnews, and netuoso. The goal is to help Steemit grow by supporting Minnows. Please find us at the Peace, Abundance, and Liberty Network (PALnet) Discord Channel. It's a completely public and open space to all members of the Steemit community who voluntarily choose to be there.

If you would like to delegate to the Minnow Support Project you can do so by clicking on the following links: 50SP, 100SP, 250SP, 500SP, 1000SP, 5000SP.
Be sure to leave at least 50SP undelegated on your account.