Crypto Academy Week 4 Homework Post for @besticofinder

5개월 전

I dalje smo informisani o kriptovalutama i odjeku kriptovaluta. Post preporučenog kursa @besticofinder ove nedelje: Rudarstvo kripto valuta.

Traži odgovore na 3 pitanja koja je postavio. Takođe želim da odgovorim na ova 3 pitanja. Evo pitanja:

(1) Kako funkcioniše rudarstvo kripto valuta?
(2) Šta je poteškoća u rudarstvu?
(3) Koji su izazovi za rudare kripto valuta?

Pre nego što pređem na odgovore na pitanja, govoriću o tome šta je rudarstvo kripto novca. Kriptovalute su morale biti proizvedene da bi se prenosile i cirkulirale između ljudi. Kriptovalute se kopaju jer nisu povezane ni sa jednim centrom, odnosno novac se neće kovati kao države.

image.png
Link

(1) Kako funkcioniše rudarstvo kripto valuta?

Postoji širok spektar rudarstva kripto valuta. Vrsta rudarstva koja se pojavljuje na dokazima o radu vrši se u rudarstvu bitkoina. Rudarstvo bitkoina vrši se radi potvrde i verifikacije prenosa izvršenih unutar mreže Bitcoin i generisanja novih bitkoina. Korisnici koji proizvedu najbrži blok i odobre transakcije se nagrađuju. Ova nagrada je bila 50 bitkoina u ranim godinama bitkoina. Zatim, nakon prepolovljenja blokovske nagrade, blok nagrada je pala na 25 bitkoina, a zatim na 12,5 bitkoina. Rudari bitkoina sada zarađuju 6,25 bitkoina po bloku dok potvrđuju transakcije na mreži dok potvrđuju transfere.Rudari bitkoina kopaju GPU-ove. Grafičke kartice su efikasnije od CPU-a u pogledu kapaciteta. Stoga je GPU rudarstvo takođe pogodno za rešavanje izazova rudarstva bitkoina.

(2) Šta je poteškoća u rudarstvu?

Iako „poteškoća rudara“ može izvesti negativnost u smislu značenja, to je zapravo pozitivna stvar. Podizanje poteškoća rudara na najviše znači da je mreža sigurnija nego ikad. Izazov se odnosi na rudare koji rešavaju kriptografske jednačine potrebne za miniranje novog bloka na mreži. I stopa heširanja sirove mreže i porast poteškoća u rudarstvu takođe ukazuju na rast cene kripto valute. Teškoća rudarstva je direktno proporcionalna povećanju cene kripto valute. U periodu kada su poteškoće sa rudarstvom porasle, cena kripto novca je porasla.

(3) Koji su izazovi za rudare kripto valuta?

Rudari kriptovaluta imaju poteškoća. To su različiti problemi.

Velika potrošnja energije: Rudari kriptovaluta troše energiju dok rade na rudarskim postrojenjima dok rude. Pored toga, hladnjak se koristi za smanjenje previše vruće energije, potrebna mu je energija.Povećanje cena energije primorava rudare kriptovaluta. Rudari preferiraju zemlje u kojima su cene energije jeftine kako bi izbegli gubitke.

Volatilnost cena kripto valuta: fluktuacija kripto valute stavlja rudare kripto valute u težak položaj. U periodu kada su kripto valute vrlo niske, rudari kripto novca gube novac. Zbog toga rudari kriptovaluta ne mogu uvek da prodaju kriptovalute koje dobiju nakon rudarstva. Budući da ne dobijaju vrući novac, menjaju svoje planove. Nestabilnost cena kriptovaluta je veliki problem za rudare.

Povećanje cena montaže rudara: Posle povećanja rudarstva kripto valuta, cene GPU-a i CPU-a su znatno porasle. Zbog ove jednačine potražnje i potražnje, uređaji koji se koriste u rudarstvu kripto valuta postali su prilično skupi. Povećanje cene uređaja poraslo je na nivo koji će primorati rudare kripto novca.

Cc:@steemcurator01
Cc:@steemcurator02

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT
Sort Order:  trending

Hello @jesbon ,
Thank you for submitting homework task 4 ! I read the article with the help of an translator.

Rudari kriptovaluta troše energiju dok rade na rudarskim postrojenjima dok rude. Pored toga, hladnjak se koristi za smanjenje previše vruće energije, potrebna mu je energija.Povećanje cena energije primorava rudare kriptovaluta. Rudari preferiraju zemlje u kojima su cene energije jeftine kako bi izbegli gubitke.

Yes , you are right.. mining is profitable in countries where energy cost is law. For example china .. but for most of the developing countries energy cost is high. nice work [6]
Thank you