Crypto Academy Week 4 Homework Post for @yohan2on

5개월 전

Ovaj format, koji organizuje Steemitblog, prilično je ugodan. Primećujem da se moj Cripto IK povećava iz dana u dan.

Šta je Defi?

image.png
Link

Se zalaže za decentralizovane finansije. To znači decentralizovane finansije. Možete uzeti kredite, pozajmiti novac, pokazati kolateral i zaraditi kamate bez potrebe za bankom. To je tehnologija sa velikim potencijalom zahvaljujući kripto valutama.
To znači decentralizovane finansije. To je jedan od razloga za ubrzanje obima u sektoru kripto novca. Branitelji rade ono što banke i finansijske institucije rade na decentralizovan način. Za one koji ne znaju, to su vrlo komplikovana rešenja, ali operacija je prilično jednostavna.

Najpopularniji kripto novčići 2021. godine bili su kripto kovanice projekata Defi. Međutim, postoji problem. Većina projekata Defi obrađuje se u ethereum infrastrukturi. Prekomerne naknade za gas u Ethereumu sprečile su razvoj projekata Defi. Kada naknade na mreži Ethereum padnu, Defi projekti postaće veoma popularni.

Maker (MKR) :

Proizvođač postoji da bi uravnotežio vrednost obveznice nazvane DAI putem CDP-a poznat kao Kolateralizovane pozicije kredita. Kada se završi pametni ugovor, završava se i Maker. Na stabilnom je položaju na tržištu jer pokazuje tačnu vrednost cene. Takođe gradi poverenje jer nudi transparentan sistem stabilnih valuta.

U MKR ekosistemu postoje dva tokena: Dai i Maker. Sve transakcije u Dai proizvodnji se plaćaju putem Maker-a; ovo takođe podržava sposobnost Proizvođača da bude token usluge. Kada se izvrši plaćanje, žeton se sagoreva i samim tim potražnja za Dai omogućava tvorcu da primi zahtev kako se ukupan broj žetona smanjuje.
MKR ima vrlo uspešno upravljanje rizikom. Glasanje se vrši na posebnim stavkama za svaki instrument obezbeđenja; Oni koji kupe Maker imaju pravo glasa i povlačenja glasova i davanja novih ponuda. Najbolje ocenjena ponuda se prilagođava sistemu i tokom ove adaptacije postoji sigurnosno kašnjenje kako bi se osigurala sigurnost.

Compound (COMP) :
COMP kovanica je ERC-20 znak Compound protokola koji jača upravljanje zajednicom. Svakog dana korisnicima protokola se distribuira oko 2.880 COMP-a. Ova raspodela se raspoređuje na relevantnom tržištu srazmerno potražnji za zaduživanjem na svakom tržištu.

Pored ovih, na jednostavniji način, protokol Compound omogućava korisnicima da zarađuju kamate, pozajmljuju ili pozajmljuju bez posrednika. Pored toga, COMP coin, jedan od najpopularnijih primera decentralizovanih finansija (DeFi), ima za cilj da reši problem kamata u tradicionalnom bankarskom sistemu. Odsustvo treće strane u smislu zarade od kamata zapravo služi upravo u tu svrhu.

Synthetix (SNX)?

Synthetix Netvork Token je protokol likvidnosti koji omogućava izvoz i trgovinu derivatnim proizvodima koji rade na Ethereumu.

Synthetix Netvork Token, koji se pojavljuje kao decentralizovana platforma Synthetix sredstava, ima za cilj da bude informativni centar za programere koji razvijaju moćne proizvode na protokolu Synthetix .

Synthetix Netvork Token takođe nudi svojim korisnicima decentralizovanu razmenu. Berza koju nudi platforma nudi beskonačnu prednost likvidnosti i može se pristupiti više od 20 različitih sintetičara bez ograničenja likvidnosti. Pored toga, razmenom se mogu obezbediti direktne veze između ugovora i pojedinaca. Radeći sa P2C (peer-to-ugovor) algoritmom, korisnicima nudi mogućnost brzog i jednostavnog obavljanja transakcija.

bZx: (BZRX)

Token protokola bZk je izvorna kripto valuta platforme bZk. Platforma se opisuje kao „najmoćniji protokol otvorenih finansija“. Pomoću platforme izgrađene na Ethereum Blockchain-u programeri mogu da kreiraju aplikacije koje osnažuju zajmodavce, zajmoprimce i investitore.

S druge strane, ovo omogućava stvaranje podsticaja za nagrađivanje učešća vlasnika žetona i povećanje upotrebe protokola. Postoji čitav niz predloga za hvatanje vrednosti i podsticanje učešća u upravljanju.

Uniswap (UNI)

Uniswap je decentralizovani sistem razmene. To je jedna od decentralizovanih struktura razmene poznatih među projektima DeFi. Uniswap je u osnovi protokol koji se može koristiti za razmenu ERC-20 tokena putem pametnih ugovora bez centra ili administratora.

Koristi pametne ugovore koji omogućavaju razmenu tokena u bazenima u sistemu Uniswap. U tim bazenima može se zameniti bilo koji token kompatibilan sa ERC-20.

Sistem za zamenu omogućava svojim korisnicima da izvrše ove promene direktno putem svojih novčanika. Najvažnija karakteristika, koja se razlikuje od centralnih berzi, omogućava vam da direktno izvršite razmenu sa svojim novčanikom uklanjanjem transakcija poput kliringa nakon što se transakcije prenesu na berzu.

@steemcurator01
@steemcurator02
@yohan2on

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT
Sort Order:  trending

Zdravo @jesbon

Zahvaljujemo što ste pohađali tečaj kriptovanja u četvrtoj sedmici i na trudu u obavljanju zadanog zadatka.

Povratne informacije / prijedlozi / ispravke
Dobro ste se snašli. Ovo je dobar posao, iako na bZx-u nisam uspio razumjeti kako ste to objasnili. Dobro ste započeli i iznenada ste skrenuli s puta dok ste pričali o bZx-u. Molimo vas da ponovo pregledate taj dio i napravite neke potrebne izmjene.

Domaći zadatak završen
8