Crypto Academy Week 7 Homework Post for @yohan2on

4개월 전

Tema prošloga tjedna bila je Stable Coin. Prošli smo se tjedan usredotočili na stabilne kovanice Dai, SBD i Tether. U ovom ćemo se tečaju usredotočiti na USDC, TUSD, PAX, DGX.

Za one koji nemaju pojma o Stablecoinu, želio bih vas ukratko obavijestiti. To su kriptovalute koje čuvaju vrijednost svoje postojeće imovine bez utjecaja kretanja na tržištu. Dakle, njihove vrijednosti su fiksne. Cijene kriptovaluta kao što su Bitcoin, Ethereum, Binance Coin neprestano se mijenjaju. Stoga je pojava stabilnih kriptovaluta postala imperativ.

image.png
link

USDC = USD Novčić

Usd Coin (USDC) porijeklom su Coinbase i Circle pokrenuti putem konzorcija CENTER. Između je strukture treće strane. To je otvoreni izvor, prozirni stablecoin sa strukturom koja zahtijeva sustav članstva. Ovo je dio koji se malo razlikuje od Tether.

Circle, jedan od osnivača USD Coin, poznat je gotovo svima širom svijeta. Ova je prednost dovoljno jak razlog za povećanje cirkulacije USDC-a.

USD Coin, u klasifikaciji Stablecoin, prvi je put počeo raditi na mreži Ethereum. Sada to radi i na drugim mrežama. Ali ovaj novac ima središte. Razina sigurnosti je prilično visoka. Općenito, dolar je fiksiran jedan na jedan. Zbog svoje značajke, njime se ne može manipulirati poput ostalih vrsta kriptovaluta. Budući da obično ima cijenu u rasponu od 0,97, 1,03 dolara. Ostale kriptovalute imaju različite cijene svaki sat, svaki dan, svaki tjedan.

Izvršni direktor Circle Jeremy Allaire u mnogim svojim govorima pokreće sljedeće pitanje. Prema njemu, kad uzmemo u obzir današnje uvjete; Kriptovaluta s niskim troškovima i visokim sigurnosnim značajkama visoko je cijenjena na globalnoj razini.

image.png

link

Je li USD novčić stvarno siguran?

Iz softverske i sistemske perspektive, razina sigurnosti USDC-a prilično je visoka. Imati centar entuzijasti kriptovaluta ne odobravaju. Imati centar sa sobom nosi rizike. Bilo koju adresu USDC-a netko može privremeno ili trajno zamrznuti. Razmislite, kupili ste USDC sa svim svojim ulaganjima i nakon nekoliko mjeseci sva su vam sredstva zamrznuta. Kakvo bi ovo loše iskustvo bilo. Sigurno s takvom sumnjom nitko ne želi živjeti.

USDC programeri u prisutnosti takvog rizika. Poduzimaju potrebne korake za uklanjanje ovog rizika. Sav rizik u USDC-u prisutan je u gotovo svim modelima dionica.

Je li USDC vrijedno sredstvo?

USDC je fiksiran u dolarima. Tako; Budući da je 1 USDC jednak 1 dolaru, njegova vrijednost određuje količinu na tržištu kovanica u skladu s položajem i kretanjem dolara na tržištu.

Čak i ako se radi o kripto valuti s fiksnom vrijednošću, uvijek je korisno pratiti ažuriranja, promjene i razvoj na novčiću. Međutim, budući da je riječ o fiksnoj kripto valuti, to može biti idealna opcija za one koji će prvi put investirati na tržištu. To će biti korak prema stjecanju iskustva u smislu učenja tržišta.

CC:@steemcurator01
CC:@steemcurator02
CC:@yohan2on

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT
Sort Order:  trending

Hi @jesbon

Thanks for attending the 7th -Crypto course on stable coins and for your effort in doing the given homework task.

Feedback
This is good work. Well done with your research on USDC.

Homework task
8