Evaluation Test (with Answers) for Basic Science Students (10-12 years)

지난달

Hello teachers, students, and researchers, I am here again today, Thursday, 21st April, 2020, to help you make your junior science students understand Basic Sciences.

I put up some simple Moral behaviour and life sciences based questions for your kids which could boost their understanding of the subjects.

Age: 10 - 12 years
Time Allowed for Test: 1 hour, 30 minutes
Instructions: This is a multi-choice question, choose from the options the correct answer to each question.

Review Questions

  1. Which of these is the ultimate source of energy to man (a) Nuclear energy
    (b) Radiation (c) Biomass (d) sun
  2. To which class of food would items like beans, fish, egg and milk belong (a) protein (b) vitamin (c) fats and oil (d) minerals.
  3. Energy from cornstalks, garbage, sugarcane, seaweed is called (a) chemical energy (b) solar energy (c) biomass energy (d) water energy
  4. Respiratory organs includes the following except (a) Nasal passage (b) Nose (c) Lungs (d) Trachea
  5. Which of the following is not a component of balanced diet (a) protein
    (b) carbohydrates (c) pepsi (d) vitamin
  6. Growth can be defined as ______ (a) Death rate (b) Expansion (c) Increase in size (d) Birth rate
  7. Which of the following is the percentage of nitrogen (a) 90% (b) 20% (c) 99% (d) 100%
  8. The energy available from the sun is called (a) water (b) solar energy (c) potential (d) wind
  9. Which of these is the factors that influence growth and development (a) gold (b) rust (c) thinning (d) rest
  10. The digestion of carbohydrate starts in the ____ (a) Duodenum (b) mouth (c) Rectum (d) Gullet
  11. Development can be described as ____ (a) Germination (b) increase in size (c) changes that occur during growth (d) reproduction
  12. The end product of digestion of protein is known as ____ (a) vitamin (b) fatty acid
    (c) Glycerol (d) Amino acid
  13. Energy possessed by body because of its motion is known as ____(a) kinetic energy (b) chemical energy (c) heat energy (d) thermal energy
  14. The washing energy of the top soil is known as _____ (a)Afforestation (b) water
    (c) erosion (d) Deforestation
  15. One of these is the process of digesting juices in the body (a)ligament (b) saliva
    (c) cartilage (d) none of the above
  16. The planting of trees where they never existed before to form a forest is called
    (a) Afforestation (b) bush burning (c) Reforestation (d) Deforestation
  17. Which of these process take part of food and discharged from the body as faeces
    (a) Assimilation (b) Absorption (c) Ingestion (d) Egestion
  18. The breaking down of food substances by oxygen to release energy is known as ___ (a) glycogen (b) digestive system (c) respiration (d) circulatory system.
  19. Meal containing all the essential classes of food nutrients in their correct proportion is known as ___ (a) Enzymes (b) balanced diet (c) proportion (d) hormone balanced.
  20. The washing down of soil nutrients beyond the top soil and making them unavailable to plant is known as ____ (a) leaching (b) rainfall (c) Deforestation (d) flooding.

MARKING SCHEME

  1. D
  2. A
  3. A
  4. A
  5. C
  6. C
  7. C
  8. B
  9. D
  10. B
  11. C
  12. D
  13. A
  14. B
  15. B
  16. A
  17. D
  18. C
  19. B
  20. A
Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT
Sort Order:  trending

Great teachings my brother! Thanks for sharing.