Ας μιλήσουμε για την φοβία των κλοουν.....

5년 전

Από μικρό παιδί θυμάμαι τους φίλους μου να φοβούνται τους κλόουν. Κάτι που πραγματικά μου φαινότανε πολύ παράξενο. Ώσπου μια μέρα έπεσε στο τραπέζι μια πρόταση. Γιατί δεν κάνεις μια φωτογράφιση με έναν κλόουν, είπε μια φίλη. Κάπως έτσι λοιπόν άρχισε η αναζήτηση σχετικά με το αν υπάρχει η φοβία για τους κλόουν.
η φοβία λοιπόν λέγεται κωλοβαθρυστοφοβία και έρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη για τους ξυλοπόδαρους. Βέβαια, οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν κλόουν, αλλά διασκέδαζαν με τους ξυλοπόδαρους. Γι' αυτό οι ξένοι που πρώτοι εντόπισαν την φοβία για τους κλόουν, ήθελαν να της δώσουν ένα ελληνοπρεπές όνομα που να σχετίζεται με κάτι ανάλογο κι έτσι βάφτισαν αυτή τη φοβία coulrophobia, που σημαίνει ακριβώς "ο φόβος για τους ξυλοπόδαρους". Αλήθεια γιατί όμως φοβόμαστε τους κλοουν ;;; Αυτό που πιστεύω είναι πως επειδή ο κλόουν κυκλοφορεί φορώντας ένα πολύχρωμο μακιγιάζ για να αποδομήσει τα χαρακτηριστικά του και να δημιουργήσει μια νέα ταυτότητα έτσι μπορεί να σπασει τους κοινωνικούς νόμους και κανονες και η μάσκα τους καθιστά ικανούς να κάνουν πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν κοινωνικά. Μια άλλη εκδοχή με περισσότερο ψυχολογική υπόσταση, λέει ότι ο σκανταλιάρικος και συχνά επιθετικός χαρακτήρας του κλόουν, υποσυνείδητα συμβολίζει και μας φέρνει αντιμέτωπους με την σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας κι αυτή η σύγκρουση τρομάζει πάρα πολύ κάποιους ανθρώπους που μπορεί να δυσκολεύονται να αποδεχτούν τις αρνητικές πτυχές της προσωπικότητας τους.

Όπως και να έχει, ο χαρακτήρας του κλόουν μου χάρισε μερικές υπέροχες φωτογραφίες που θα σας παρουσιάσω πολύ σύντομα. Προς το παρών σας παραθέτω ένα μικρο βιντεάκι παρασκηνίου για το πως δημιουργηθηκε ο χαρακτ΄ρας

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT