Momentul prezent

3년 전

possible-1060212_1280.jpgsource: pixabay

Independent de circumstantele in care ne aflam, modul in care ne simtim este un sentiment. Si noi putem alege sa avem controlul emotiilor noastre. Daca ne simtim coplesiti, este pentru ca traim in afara momentului prezent. In acest caz, ceea ce ne incarca de stres si neliniste este gandul la un viitor incert, sau la un trecut diferit de cel pe care l-am fi dorit pentru noi.
Nu putem sa ne simtim intr-adevar coplesiti cand suntem in prezent, pentru ca in momentul prezent simtim doar pace--este foarte greu sa simtim ceva negativ.
Cand ne simtim coplesiti si confuzi, ne eliberam mintea si ne fortam sa traim momentul prezent, infruntand viata pas cu pas, cate un lucru pe rand, independent de situatia in care ne aflam.
Cand nu ne simtim bine cu noi insine, totul devine o problema si se transforma in haos. Insa cand ne simtim bine cu noi insine, nu este nicio problema si totul este realizabil. Chiar daca lucruri si situatii pot aparea o problema pentru altii, nu sunt o problema pentru noi.
Angajandu-ne sa infruntam cate un lucru pe rand, abandonam ideea de ,,problema", si ne asumam responsabilitatea oricarei actiuni, situatii si eveniment.
Deci ne alegem ceva asupra caruia vrem sa lucram. Ne concentram mult asupra lui, in mod activ si pozitiv. Si cu atitudine neutra. Privim acel ceva cu obiectivitate, dezbracandu-l de proiectii viitoare si nelinisti trecute.

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT