Alimentele pe care le mancam

3년 전

mushrooms-3069822_1280.jpgsource: pixabay

Totul este energie. Energia este factorul numarul unu de care viata are nevoie pentru a exista, si este determinata de miscarea si interactiunea atomilor prezenti in orice forma de viata. Chiar si carbonul, baza oricarei forme de viata de pe planeta noastra, nu ar putea exista fara miscarea si interactiunea atomilor. Atomii (energia) nu pot fi creati sau distrusi, insa pot fi modificati, in timp ce energia poate fi diminuita sau marita.
Nivelele energetice (frecventele) se disting in joase sau inalte (reprezentate de unde lungi sau scurte), si sunt determinate de compozitia moleculara a fortei originale. Energia este clasificata ca energie cinetica si energie potentiala. Energia cinetica este energia miscarii; energia potentiala este energia inmagazinarii si poate fi convertita in energie cinetica. Energia chimica prezenta in alimente, este energie potentiala pana cand vine eliberata prin intermediul enzimelor sau a altor activatori chimici--atunci se transforma in energie cinetica sau activa.
Pentru a intelege diferenta intre energia potentiala si energia cinetica, putem sa ne gandim la diferenta dintre alimentele preparate termic si alimentele crude. Energia electromagnetica (sau energia moleculara combinata) a alimentelor preparate termic, este mult mai joasa decat aceea a alimentelor crude. In timpul prepararii termice a alimentelor se creeaza multi compusi periculosi si cancerigeni. Caldura distruge chiar si enzimele prezente in alimente, care sunt absolut necesari precum catalizatori. Rezultatul este: cu cat celulele au mai multa energie cu atat corpul este mai sanatos, si cu cat celulele au mai putina energie cu atat mai mult probabilitatea distrugerii corpului este mai mare.

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT