Mallard rață

지난달

130.webp
Mallard rață

Trece iarna în lacuri, râuri, litoral, terenuri agricole și pâraie, iar în timpul zilei caută hrană în locuri deschise, cum ar fi lacurile sau coastele, iar seara se mută pe orezuri sau zone umede și rămâne până dimineața.

De la sfârșitul lunii aprilie până la începutul lunii iulie, 6-12 ouă sunt depuse, iar femela incubează 28-29 de zile. Pe lângă hrana plantelor, cum ar fi semințele de iarbă și fructele copacilor, mănâncă și hrană pentru animale, cum ar fi insecte, pești mici și nevertebrate. Este distribuit în cea mai mare parte a emisferei nordice, dar în funcție de condițiile climatice, zboară spre sud în jurul lunii noiembrie și trece iarna.

Există o teorie conform căreia rața cu spate albastru a devenit un raț negru și există o teorie conform căreia o rață cu cap albastru s-a transformat într-un raț negru.

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT