Bagikeun eta keur aranjeunna

3년 전

Ieu lain hipotesa umum. Ieu ngan hiji pamadegan pribadi. Kuring teu ningali loba jalma miskin anu boga kabiasaan goréng kayaning lampah irasional mabok jeung judi atawa kalakuan, kayaning belanja dana zakat kamiskinan dahar di réstoran mahal. Awalna mah hayang ngalepatkeun aranjeunna salaku jawaban bertenggung, dugi tungtungna kuring meunang katerangan anu éta mékanisme miskin kabur ti kamiskinan, atawa sahenteuna kabur ti realities tina kahirupan anu goréng, lamun urang ngagunakeun basa babaturan kuring anu hiji deui, aranjeunna embellish jangka panjang sangsara ka thrill momen. ulah ngalepatkeun aranjeunna sabab teuing jenuh jeung beurat anu aranjeunna indit ngaliwatan.

Aya wenang nyebutkeun nasib masarakat sarta umat manusa grasped sisi ti lalaki hébat, anu acted salaku inohong masarakat di hiji kota atawa nagara. Kusabab éta kabagjaan atawa cilaka masarakat anu henteu gumantung kana massa rahayat, henteu hasil tina hukum lingkungan sarta hukum adat, teu oge kabeneran yén hiji layover di sisi maranéhanana. Sagalana geus solely gumantung gedéna, nu aya kalana muncul di masarakat pikeun ngarobah nasib urang na sok komo nasib umat manusa, sanajan ieu téh ngimpi badag saperti eta echoed datangna ngocor panjaga anu Dajjal.

Kuring ogé mindeng maca tur uninga yen urang boga peran dina nangtukeun nasib maranéhanana. Sanajan kitu, aya teu nu doktrin, moal malah pamanggih démokrasi dina bentuk kuno jeung modérn, nu confirms yén jalma téh faktor fundaméntal dina ngembangkeun sarta robah sosial dina masarakat atawa kecin badag. titik teu kudu ngaganggu keberadaa Grup marginal sabab sagala rupa nu mangrupa rezeki tina kabutuhan poko.


Sumber: https://iqbaljafaraneukpasee.blogspot.com/2013/06/sejarah-lahirnya-gam-gerakan-aceh.html

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT
Sort Order:  trending

Congratulations! This post has been upvoted from the communal account, @minnowsupport, by goenong from the Minnow Support Project. It's a witness project run by aggroed, ausbitbank, teamsteem, someguy123, neoxian, followbtcnews, and netuoso. The goal is to help Steemit grow by supporting Minnows. Please find us at the Peace, Abundance, and Liberty Network (PALnet) Discord Channel. It's a completely public and open space to all members of the Steemit community who voluntarily choose to be there.

If you would like to delegate to the Minnow Support Project you can do so by clicking on the following links: 50SP, 100SP, 250SP, 500SP, 1000SP, 5000SP.
Be sure to leave at least 50SP undelegated on your account.

Congratulations @goenong! You have completed the following achievement on Steemit and have been rewarded with new badge(s) :

Award for the number of upvotes

Click on the badge to view your Board of Honor.
If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

Do not miss the last post from @steemitboard:
SteemitBoard and the Veterans on Steemit - The First Community Badge.

Do you like SteemitBoard's project? Then Vote for its witness and get one more award!