Rivalism in endless space? WTF?

9개월 전

Yesterday i had a little conversation with one of my friends, on chat, about smt, including @dlux-io, the vr stuff on steem. I told him, i will join the decentraland contest, of course, for the first place :)
He have mentioned, the dlux want to beat the decentraland, and why i take care about the decentraland at all. And here came our enlightenment.

We have to stop for a minute. Think about it, only one thing:

Do you drink all the time the same brand of beer?
Do you wear all the time same brand of clothes?
Do you listen all the times the same band of musicians?

I think, you dont. I dont. We "consume" more brands from everything, because this is, how the world works. And we are talking about the virtual reality. Endless, limitless space, with more possibilities and opportunities, what you can imagine. So whats the situation with the competition? How could be work a competition, if anyone have limitless resourches and opportunities? Whats the sense of competition?

Yes, at time, the dlux will beat the decentraland in some cases, due the different fundamentals, but this doesnt mean, any of them will "fall".

We, the tiny stupid humans think about the vr, as about the regular reality in the past 100k years, and we cant realize, this is not the same world. We doesnt have any limits, what we have in the real world.

We will use more VR-worlds.

I will use the decentraland, when i want to visit the Genesis city. I will use the Dlux, when i want to build my own planet. I will use the Ceek, if i want to join a live concert, and i will use the Marks.space, when i want to buy something, what i will find there.

I will use all of it, including that, what currently doesnt exist yet. And you also will. Everyone will.

And here comes the second thing.

Do you know, what is the dimension gate? This is a pretty common fantasy, scifi thing, a portal between two different world, or dimension. Fantasy thing, because we dont know the physics behind it, and unfortunately it doesnt exist.

Gates-Other-Worlds-Another-World-Portal-Arch-2658505.jpg
source

And do you know, in VR, we dont have any "physics" limitation? So you can make a dimension portal, and it will works.
Like the atomic swap, the cross-blockchain technology between different blockchains, for token-swap. Coded connection between two different systems.

Its mean, at time, all the virtual realities will be merged or at least connected with each other.
There are so much talented devs, and they will figured out, how it works, and they will connect the worlds, because in long term, this is the only one final goal for the people. The true limitless reality.

If we have words for it, we can imagine.
If we can imagine, we can make it.
If we can make it, we will.

Keeping the virtual realities "alone", fragmented, this doesnt make any sense.

notice: This is the second version of this article, i have write it on busy, and when i click to the publish, the system make a freakin' error, and i lost my work. Thanks busy, and now, pls gtfo.

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
STEEMKR.COM IS SPONSORED BY
ADVERTISEMENT
Sort Order:  trending

Totally agree: Competition is good. Ps steempeak.com saves your drafts so you don’t lose your work, I’d recommend that front end

Posted using Partiko iOS

·

Competition is good with inside a level. Competition for better user experience, for example, this is good. But competition for push the others down, no, there is not good for noone, including the contestants too.

Busy also have saved the drafts, dunno, wth is going on there lately. And last time, when i used the steempeak, it doesnt impressed me, but it was a more moths ago. Maybe i make a second check :)

As member of the @Council - Community Upvoting Service, this post has received a 100.00% upvote from @council another project managed by @Yehey [ Witness ].

Members of the community can all chip in to Power UP. Become a member, delegate as low as 10 Steem Power (SP) to @Council to receive upvote and resteem. Here's the link to delegate https://on.king.net/council10sp it will redirect to Steem Connect for a secure connection. We share the Steem Power of all members that delegate to @Council Community Upvoting Service, sharing our SP for a stronger upvote. Vote like a Whale.

Please join us at https://SteemChat.com Steem Community discord server if you have questions.

Thank you.
@Council - Community Upvoting Service. Powered by Steemians

Posted using https://Steeming.com website.

Can you elaborate more about this project?

Posted using Partiko Android

·

Which project? This is just a simple theory from me :)

·
·

Oh, you have a great and innovative mind. ;)

·
·
·

Thanks :)
Btw this is my problem too, my imagination is too big for my skills :D :D

Congratulations! This post has been upvoted from the communal account, @minnowsupport, by kriptonik from the Minnow Support Project. It's a witness project run by aggroed, ausbitbank, teamsteem, someguy123, neoxian, followbtcnews, and netuoso. The goal is to help Steemit grow by supporting Minnows. Please find us at the Peace, Abundance, and Liberty Network (PALnet) Discord Channel. It's a completely public and open space to all members of the Steemit community who voluntarily choose to be there.

If you would like to delegate to the Minnow Support Project you can do so by clicking on the following links: 50SP, 100SP, 250SP, 500SP, 1000SP, 5000SP.
Be sure to leave at least 50SP undelegated on your account.

This post has received a 3.13 % upvote from @drotto thanks to: @sbi-booster.

Van benne valami ja. Erdekes elgondolas. Valojaban tudod mi jutott eszembe? A matrix. Hogy ott volt az egyik vilag amibol felebrend a masikba ami a valosag. Vagy lehet az csak egy atjaro volt a ket virtualis vilag kozott?🤔

Posted using Partiko Android

·

Nem rossz a mátrix, de az egy allegórikus mese a világunk és az emberek működéséről, szerintem ennyire nem akarták megcsavarni a készítők :)

Amúgy érdekes vagy sem, én tényleg nem látok másra esélyt hosszú távon, előbb-utóbb össze lesz kapcsolva az összes létező vr, sőt, a vr-ben játszható játékok közvetlenül a "fő" térből fognak nyílni. Nem logikus, hogy ne így legyen :)

·
·

Hat nekem csak ez ugrott be😁
Amugy lehet hogy igy lesz de tudod az ember az milyen?
Versengeni kell kulonben megall a fejlodes.

Posted using Partiko Android

·
·
·

Ez közkeletű tévedés :D A fejlődéshez egyáltalán nem kell a verseny, a fejlődéshez a biztos "hozam" lehetősége kell, semmi más :) Sőt, bizonyos szempontból a versengés rossz, mert erőforrásokat von el a valóban értelmes fejlesztési céloktól.

Arra van szükség, hogy tudd, ha dolgozol, csinálod, fejlesztesz, akkor biztosan részesülhetsz a munkád gyümölcséből. Ha ez megvan, akkor van fejlődés, ha nincs, akkor nincs, mert nincs motiváció, mert a semmiért senki nem fog tenni semmit.

·
·
·
·

Nem biztos, ebben vitazni merek. Az egy dolog amit leirtal de a versenes az emberek miatt van. Mert vannak akik nem kepesek a kompromisszumra es versengenek. Vagy ebbol jon az adrenalinjuk vagy ........
Es ez legtobb esetben csak pozitiv dolgokat szult. Az eros eltapossa a gyengebbet. Kivalasztodas ami kell a fejlodeshez szinten.
Fugg milyen fejloderol van szo amugy.

Posted using Partiko Android

·
·
·
·
·

Teljesen igazad van, de szerintem ezt két különböző módon látjuk :)

A versengéshez egyetlen egy dologra van szükség, versenytársra. Na most ha versengés nélkül is van minden, amit csak akarsz, akkor ki lesz az, aki beszáll egy olyan játékba, ahol adrenalinfüggő, valószínűleg nárcisztikus senkiháziakkal kell "közösködnie", és versenyezni velük? Senki. A végén pedig aki az elnyomásra, eltaposásra játszik, az egyedül marad.

A természetes kiválasztódás tökéletesen működik a természetben, de pl. az üzleti világban nem az erő dönt, hanem az alkalmazkodás, illetve annak sebessége. Sőt, tulajdonképpen a természetben is az dönt hosszú távon, az erő csak rövid távon működik.

A világtörténelem során azért tűnik úgy, hogy a versengés hozta nagy fejlődést (kiváltképp a háborúk), mert azok adták a lehető legnagyobb motivációt a fejlesztésre. De az, hogy ki tud több és nagyobb bombát gyártani, az bizony messze van a fejlődéstől :)

Ez kicsit olyan, mint amikor valaki a mostani emberi civilizációról beszél, hogy milyen fejlettek vagyunk, karcolgatjuk a kvantumfizikát meg a nanotechnológiát, űrhajóink vannak, internet, atomreaktor, meg ilyenek. Aztán közben sosem élt még ennyi szegény, boldogtalan és beteg ember a bolygón.
Akkor milyen fejlődésről beszélünk? :)

·
·
·
·
·
·

Na ezert mondtam nezopont kerdese😁

Mind a ket teoria megallja a helyet csak mas mas szemszogbol. Latod ha mi osszejovunk majd netan inni a jovoben mind a kettonknek kell legalabb 3 nap szabi😂😂😂

Posted using Partiko Android

·
·
·
·
·
·
·

Plusz válasz a világ összes nagy kérdésére :D